MENU

Χαρτί... Ο πιο όμορφος τρόπος να γράφεις, ο πιο όμορφος τρόπος να διαβάζεις. Κι αν το SDNA υπηρετεί τη σύγχρονη μορφή ενημέρωσης κι αν η τεχνολογία ποδοπατάει τον ρομαντισμό, κάποιες αξίες αξίζει να παραμένουν στην επιφάνεια.

Γι' αυτό και η στήλη στην ιστοσελίδα μας, μια στήλη που φέρνει τα μπρος - πίσω. Ή τα πίσω - μπρος! Καθημερινά στον Πρωινό Τύπο θα μπορείτε να διαβάζετε τα καλύτερα από την αρθρογραφία των εφημερίδων.

Από το χαρτί! Όπως παλιά. Περίπου, δηλαδή...

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΓΗΣ – LIVESPORT

Σημασία δεν έχει το 1 ή τα 100 ευρώ. Σημασία έχει ότι για πρώτη φορά οι οπαδοί του Τριφυλλιού θα έχουν ουσιαστικό όραμα να γίνουν συνοδοιπόροι. Όχι για σωτηρία απλώς, αλλά για το ένδοξο ΜΕΛΛΟΝ του συλλόγου που λατρεύουν! Και ο Γιαννακόπουλος τους εκφράζει απόλυτα.

Όσο για τους περίφημους «επιφανείς Παναθηναϊκούς»; Τους επιχειρηματίες οι οποίοι πραγματικά μπορούν να βάλουν περισσότερα του 50% των 20 εκα. ευρώ δίχως καν να... ιδρώσει η τσέπη τους. Είναι ΜΑΓΚΙΑ του Γιάννη Βαρδινογιάννη που έχει ήδη μιλήσει με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και θα συμβάλει σε αυτό. Όπως θεωρώ,θα είναι σημαντικό να το πράξει από τους πρώτους και ο κ.Αλαφούζος.

Για άλλα μεγάλα ονόματα θα διαβάσετε στο σημερινό θέμα του Βασίλή Γαλούπη. Ο κ. Γιαννακόπουλος έριξε, σωστά, το «γάντι». Και η προοπτική ύπαρξης γηπέδου θα κάνει την όποια χορηγία να αποτελεί ουσιαστικό λίθο στην ανοικοδόμηση του νέου Παναθηναϊκού. Ιστορία θα γράψουν με κάποιες χιλιάδες ευρώ που βέβαιο είναι ότι αυτά τα πορτοφόλια δεν θα τα στερηθούν...

Τι θα κάνει ο Γιάννης Αλαφούζος, αν τα δύο προαπαιτούμενα ολοκληρωθούν και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος του ζητήσει να καταθέσει τις μετοχές στον Ερασιτέχνη και να αναλάβει εκείνος τα 20 εκ. ευρώ χρέος; Θεωρώ ότι θα το πράξει αμέσως!Δεν υπάρχει περίπτωση ο κ. Αλαφούζος να μπει εμπόδιο σε μια τόσο ιστορική προσπάθεια. Εκτός αυτού, θα είναι διπλά ωφελημένος.

Όχι μόνο επειδή θα έχει γλιτώσει 20 εκατ. ευρώ χρέη που θα πλήρωνε εκείνος, αλλά γιατί, έως το επόμενο καλοκαίρι θα έχει μειώσει κι άλλο το χρέος. Αλλά ο Γιαννακόπουλος 20. εκατ. ευρώ δεσμεύθηκε ότι θα του καλύψει. Μετά από όλα αυτά που αναλύσαμε, εσείς τι λέτε, Είναι εφικτό το ιστορικό εγχείρημα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου;

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΠΕΤΟΠΟΥΛΟΣ - SPORTDAY

Ας υποθέσουμε ότι το ΑΣΕΑΔ δικαίωνε τον Ολυμπιακό. Πιστεύει κανείς ότι θα μπορούσε να γίνει του χρόνου το πρωτάθλημα κανονικά; Πάλι, αργά ή γρήγορα, ο Ολυμπιακός θα αποχωρούσε για έναν λόγο απλό: όσο υπάρχουν στους πίνακες συγκεκριμένοι διαιτητές που δεν μπορούν να κατέβουν στο ΣΕΦ να διευθύνουν παιγνίδια, ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να συμμετέχει στο πρωτάθλημα. Έχει γίνει ήδη κατανοητό ότι η παρουσία τους είναι πρόβλημα, όχι απλά για τον Ολυμπιακό ή το σπορ, αλλά για την ίδια τη δημόσια τάξη. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι ένα ματς στο ΣΕΦ, όπου οι συγκεκριμένοι έχουν τοποθετηθεί, μπορεί να ολοκληρωθεί ομαλά. Πώς να παίξει ο Ολυμπιακός σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα; Σε μία λογική χώρα, γι'αυτό και μόνο, θα υπήρχε παρέμβαση της πολιτείας: όχι εδώ. Αν ο Ολυμπιακός αποχωρεί είναι για να βάλει τέλος (;) σε ένα πρόβλημα που η ίδια η πολιτεία αρνείται να αντιμετωπίσει. Δεν είναι ζήτημα διαμαρτυρίας: είναι κάτι εντελώς πρακτικό. Η ΕΟΚ, η κυβέρνηση του Τσίπρα και ο ΕΣΑΚΕ προτίμησαν τους διαιτητές από τον Ολυμπιακό - οι διαιτητές έχουν για μένα τη λιγότερη ευθύνη. Οι υπόλοιποι θα θερίσουν ό,τι έσπειραν...

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΕΡΒΕΛΕΣ - ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ

Βλέπεις, όμως, τη διάθεση ορισμένων παικτών. Όπως για παράδειγμα ο Μπρούνο, που πήρε πρωτοβουλίες, αρκετές ενέργειες πάνω του. Κι ας μην του βγήκε κάποια. Είδες τον Ντουρμισάι, να δείχνει αποφασισμένος να κρατήσει θέση στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ. Και να είστε σίγουροι πως αυτή τη στιγμή, ίσως έχει και προβάδισμα σε σχέση με Κάιπερς και Σολδάνο. Αυτά τα ματς, είναι απλά για συμπεράσματα για τον προπονητή. Θα θυμάστε ότι και πέρσι, υπήρχαν ματς που ο Ολυμπιακός έπαιξε μπαλάρα, αλλά και ματς που εκτέθηκε (με Γκενκ και Αϊντχόφεν).

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΥΡΙΓΓΑΣ – SPORTIME

Ο Βασιλακόπουλος είναι ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Αυτός έφερε το μπάσκετ στην κορυφή του Ολύμπου. Ουδείς όμως είναι αλάνθαστος και ουδείς μπορεί να είναι στο απυρόβλητο. Στην περίπτωση της... κόλασης που ξέσπασε στο άθλημα, έχει κι αυτός τεράστια ευθύνη. Ευθύνες έχει βέβαια και ο Ολυμπιακός (αυτός αποφάσισε να απασφαλίσει τη χειροβομβίδα με τις αποχωρήσεις που έφεραν την τιμωρία). Όπως ευθύνες έχουν και όσοι έριχναν λάδι στη φωτιά (όπως ο Παναθηναϊκός), αλλά και όλοι οι αρμόδιοι φορείς. Και για όσους θα πουν ότι το πρωτάθλημα ανήκει στον ΕΣΑΚΕ και δεν έχει δουλειά εκεί η ΕΟΚ, θα απαντήσουμε ότι ο χαμός ξέσπασε επειδή η Ομοσπονδία δεν κινήθηκε νωρίς ως πυροσβέστης. Αν το ΄χε κάνει, όλα θα ήταν διαφορετικά.

ΤΑΣΟΣ ΤΣΑΤΑΛΗΣ – ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Τα τελευταία 24ωρα, διαπίστωσα μια ιδιαίτερη ανησυχία, για το αν ο Καρντόσο θα έχει τα κατάλληλα εργαλεία, για να παίξει αυτό που θέλει. Και την καλλιέργεια μια εικόνας, πως δεν τα έχει. Έτσι έχουν αποφασίσει φαίνεται εκείνοι που ανησυχούν. Προφανώς κι εγώ δεν θα βγω εδώ να πω πως έχει όλα τα εργαλεία που θέλει. Και θα ήμουν τρελός αν το έλεγα, όταν η ΑΕΚ ως γνωστόν ψάχνει βασικό ακραίο επιθετικό και φορ. Και κανείς δεν ξέρει αν και τι άλλες ανάγκες μπορεί να διαπιστώσει ο προπονητής στην διάρκεια της προετοιμασίας. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως ως τώρα δεν έχει πάει καλά ο σχεδιασμός της ΑΕΚ.

Μια χαρά έχει πάει.Με τρεις μάλιστα ποδοσφαιριστές, που υπέδειξε ο προπονητής, είτε εντελώς ως δικές το επιλογές, είτε από τις επιλογές που είχαν δουλέψει τα στελέχη της ομάδας. Και για 29 Ιουνίου, πριν καν φύγει η ομάδα δηλαδή για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, μια χαρά έχει πάει το πράγμα. Και μάλιστα υπάρχουν πιθανότητες, την μια από τις δύο βασικές μεταγραφές που ψάχνει η ΑΕΚ ακόμη, μπορεί και τις δύο, να τις έχει είτε από την αρχή στην Πολωνία, είτε από πολύ νωρίς. Την ποιότητα των επιλογών, δεν μπορεί να την κρίνει ακόμη κανένας. Πολύ περισσότερο... οι ανησυχούντες αρθρογράφοι που πρόσκεινται στους αντιπάλους της ΑΕΚ. Γιατί μετά θα ανοίξουμε κι εμείς την κουβέντα για τις δικές τους επιλογές κι εκεί, με τα ως τώρα δεδομένα τουλάχιστον, χωράει πολύ μα πολύ κουβέντα.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΑΚΟΛΙΑΣ - Η ΠΡΑΣΙΝΗ

Ο Παναθηναϊκός κι ο κόσμος του είναι ένας γίγαντας. Χωρίς εισαγωγικά, χωρίς τίποτα. Είναι γίγαντας! Μπροστά υπάρχει το τεράστιο πρότζεκτ του Βοτανικού. Ας δούμε λοιπόν το ποτήρι μισογεμάτο. Με τη δέουσα σοβαρότητα που απαιτεί η περίπτωση. Ας εστιάσουμε στο καλό που έρχεται και όχι στις μικρότητες του τώρα. Αυτός ο γίγαντας σύλλογος και ο τεράστιος λαός του μπορούν να... κινήσουν βουνά. Είναι ώρα να αφυπνιστούν οι πάντες. Άλλη λύση σωτηρίας, δεν υπάρχει. Ούτε θα υπάρξει. Εδώ και χρόνια περιμένουμε, ευελπιστούμε, βλέπουμε Ταϊλανδούς να μας κοροϊδεύουν και πάει λέγοντας. Ε, δεν υπάρχει άλλη λύση. Τα υπόλοιπα στην πράξη. Άλλωστε οι πράξεις μετρούν όσα κι αν λέμε τώρα είτε εμείς, είτε άλλοι, είτε ο καθένας τέλος πάντων. Το... ποτάμι πίσω δε γυρνά. Ή θα μας... πνίξει ή θα παρασύρει τους πάντες στο πέρασμά του με την Παναθηναϊκή δυναμική!

ΑΛΕΞΗΣ ΒΙΡΒΙΛΗΣ - ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Παρότι κάποιοι λένε και ξαναλένε ότι θα είναι μία «μαύρη σελίδα» στην ιστορία των Πειραιωτών, εμείς αυτό που ξέρουμε είναι ότι θα πρόκειται για «μαύρη σελίδα» στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, επειδή μία ολόκληρη Ομοσπονδία σφύριζε αδιάφορα στα όσα κατήγγειλε ο Ολυμπιακός. Η ΕΟΚ το μόνο που δεν είπε δημοσίως ήταν ότι όλα βαίνουν καλώς στο θαυμαστό κόσμο του ελληνικού μπάσκετ. Το ότι ο Βασιλακόπουλος μίλησε δημοσίως λίγο πριν από την απόφαση του ΑΣΕΑΔ, που ουσιαστικά «υπέγραψε» τον υποβιβασμό στην Α2, είναι κάτι το οποίο είναι ανάξιο σχολιασμού. Ο κόσμος ενημερώνεται, ξέρει και γνωρίζει απέξω κι ανακατωτά τι συμβαίνει στο μπάσκετ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

*Για να διαβάσετε ολόκληρο ένα άρθρο θα πρέπει να απευθυνθείτε στο περίπτερο της γειτονιάς σας. Ενισχύοντας την εφημερίδα που εκτιμάτε περισσότερο, δίνετε πνοή στην πολυφωνία του Τύπου.

Πρωινός Τύπος (29/6): «Μαγκιά του Τζίγκερ - Ο Τσίπρας προτίμησε τους διαιτητές από τον Ολυμπιακό»