MENU

Αυτό που δήλωναν οι άνθρωποι του ΑΟ Θήρας από την περασμένη σεζόν ήταν πως ο βασικός στόχος τους ήταν να οδηγηθεί ξανά η ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η φετινή εικόνα της ομάδας, βέβαια, ανεβάζει τον πήχη και φανερώνει πως η δουλειά που έγινε αθόρυβα αλλά απόλυτα ουσιαστικά είναι ικανή να βάλει την ομάδα του νησιού σφήνα στους αιώνιους.

Μετά από 15 αγωνιστικές ο ΑΟ Θήρας έχει καταφέρει να διατηρηθεί ψηλά και μέχρι στιγμής να ισοβαθμεί με τον Παναθηναϊκό απέχοντας ταυτόχρονα μόλις ένα τρίποντο από την κορυφή. Δεν είναι παράδοξο για την ομάδα αυτή να κάνει καλή σεζόν, άλλωστε έχει κάνει και παλιότερα έχοντας παίξει μέχρι και τελικούς πρωταθλήματος. Το εντυπωσιακό είναι πως έχοντας αλλάξει αρκετά κομμάτια του ρόστερ το καλοκαίρι και φέρνοντας έναν νέο προπονητή έχει τόσο άμεσα αποτελέσματα. Η πρόσφατη προσθήκη της Σαβάρ μοιάζει με ένα ακόμα σημαντικό κομμάτι του παζλ που ήρθε για να κουμπώσει και να δώσει ακόμα μεγαλύτερη βοήθεια τόσο στην υποδοχή όσο και στην επίθεση.

Η επιλογή της Σαβάρ όπως και αυτή της Μερκάδο, η οποία βρίσκεται για δεύτερη χρονιά στη Σαντορίνη, κάνει σαφές πως οι άνθρωποι της ομάδας έχουν ανοιχτά μάτια σε όλα τα γήπεδα και κυρίως προσπαθούν να αξιοποιήσουν αθλήτριες που έχουν δείξει μπροστά μας τι μπορούν να κάνουν χωρίς να ψάχνουν στα τυφλά. Βέβαια, αυτό δεν αρκεί και το καλό ψάξιμο μπορεί να φέρει παίκτριες όπως η Πόπιτς και η Φίγιοκ ώστε να κάνουν το κάτι παραπάνω αλλά φυσικά και η Ναταλία Φερνάντες που στο πρώτο μισό έδωσε κάτι από την εμπειρία της.

Το πρόσωπο της χρονιάς αναμφισβήτητα, όμως, είναι η Στέλλα Χριστοδούλου. Η έμπειρη πασαδόρος αποφάσισε να αλλάξει περιβάλλον και αυτό αποδείχθηκε απόλυτα ευεργετικό τόσο για την ίδια όσο και για τον ΑΟ Θήρας. Για την προσφορά της στον Ολυμπιακό δεν τίθεται θέμα ωστόσο ήταν ένας κύκλος που έκλεισε και που την τελευταία διετία μόνο φθορά έφερνε στην ίδια και το σύλλογο. Στη Σαντορίνη βρέθηκε σε ένα μέρος που την εμπιστεύτηκαν απόλυτα, την έχρισαν ηγέτη και η ίδια ανταπεξήλθε απόλυτα μέχρι στιγμής. Στον ΑΟ Θήρας είναι το «αφεντικό» στον αγωνιστικό χώρο και αυτό για μία πασαδόρου τέτοιου επιπέδου μπορεί να ανεβάσει την ομάδα κατακόρυφα.

Η πρόσφατη νίκη επί της Λαμίας δεν προκάλεσε έκπληξη, το αντίθετο μάλιστα. Αυτό που έλλειψε από τον ΑΟ Θήρας τα τελευταία δύο χρόνια είναι να θεωρούνται αυτονόητες τέτοιου είδους νίκες. Ο Ματέα Φρέσκι πέρασε άμεσα τη φιλοσοφία του στις αθλήτριές του και έχοντας ένα ρόστερ που χαρακτηρίζεται σε μεγάλο βαθμό από εμπειρία και ωριμότητα βλέπει το πλάνο του να παίρνει σάρκα και οστά.

Ο δρόμος μέχρι το φινάλε της σεζόν έχει ακόμα αρκετά σημαντικά παιχνίδια αλλά και τα πάντα απρόβλεπτα πλέι οφ. Στο ενδιάμεσο, βέβαια, υπάρχει και το Κύπελλο που πάντα αποτελεί στόχο του ΑΟ Θήρας. Μέχρι το τέλος της διαδρομής πολλά μπορούν να αλλάξουν αλλά αυτό που παρουσιάζει μέχρι τώρα η ομάδα της Σαντορίνης φανερώνει πίστη στο πλάνο, επιμονή και κυρίως σοβαρότητα και αυτό είναι που προσφέρει τόσο μεγάλη αισιοδοξία στο νησί για κάτι καλό.

Μεγάλες φιλοδοξίες και υψηλές… πτήσεις