MENU

Μετωπική σύγκρουση των «αιωνίων» αντιπάλων με μπόλικα... ντιρέκτ εκτός ριγκ ξέσπασε το τελευταίο 48χωρο με αφορμή τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος Elite της πυγμαχίας και την επιλογή της Ομοσπονδίας να φιλοξενήσει το πρωτάθλημα στο κλειστό «Παναγιώτης Σαλπέας» στον Πειραιά με διοργανωτή τον Ολυμπιακό! Ο Παναθηναϊκός, δια στόματος του προπονητή του Γιάννη Αϊδινιώτη, απειλεί να μην κατέβει στο πρωτάθλημα, αν δεν υπάρξουν τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια των αθλητών και όσων θα συνοδεύουν την αποστολή του Παναθηναϊκού, ο δε Ολυμπιακός απάντησε με δήλωση του προπονητή του Λευτέρη Λειβάδη που υποστήριξε ότι ο Ολυμπιακός είχε αγωνιστεί κανονικά το 2014 στη Λεωφόρο όταν οι αγώνες είχαν διοργανωθεί από τους «πράσινους», ενώ συμπλήρωσε ότι «για το καλό της πυγμαχίας πρέπει να εγκαταλείψουν όλοι λογικές που κάνουν κακό στο άθλημα».

Το SDNA επικοινώνησε με τον προπονητή του Παναθηναϊκού Γιάννη Αϊδινιώτη που εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για το θέμα και ξεκαθαρίζει τη θέση του «τριφυλλιού».

«Η ομοσπονδία μας έπιασε στον ύπνο. Μας το ανακοίνωσαν τελευταία στιγμή ότι η διοργάνωση θα γίνει στον Πειραιά όταν στη Δραπετσώνα έγιναν αυτά που έγιναν. Πήγα να κάνω μια απονομή στην κατηγορία των γυναικών και μου έβριζαν τη μάνα εν χορώ. Χρειάστηκε να με προστατεύσουν 15 άτομα για να καταφέρω να κάνω την απονομή» σημείωσε αρχικά ο Γιάννης Αϊδινιώτης.

Αναφερόμενος στην πρόθεση του Παναθηναϊκού να μην κατέβει στο πρωτάθλημα, ο προπονητής του «τριφυλλιού» είναι κατηγορηματικός: «Αυτό που με νοιάζει εμένα είναι να εγγυηθεί κάποιος την ασφάλεια των αθλητών μου. Πώς θα κατέβει ο Παναθηναϊκός με 15 αθλητές να φοράνε τα πράσινα μέσα στον Πειραιά, στο σπίτι του Ολυμπιακού. Είδατε τι έγινε και στο Καραϊσκάκη που κάποιος φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού τι έγινε και πώς τον έδειραν. Δε θα κατέβουμε αν δεν υπάρχει κάποιος να εγγυηθεί για την ασφάλειά μας. Ο Παναθηναϊκός είχε διοργανώσει το «Ευδοκία Αϊδινιώτη» στην μνήμη της μητέρας μου στη Λεωφόρο και ήρθαν και αθλητές του Ολυμπιακού και δεν τους πείραξε κανείς. Ούτε τους έβρισε κανείς».

Όσο για το αν φοβάται κάτι συγκεκριμένο σχολίασε: «Δε φοβάμαι τίποτα. Μόνο το θεό και τον εαυτό μου. Αν μας εγγυηθεί κάποιος ότι θα οι αθλητές μου θα είναι ασφαλείς όχι μόνο τις τέσσερις μέρες αλλά και στη διαδρομή μας θα κατέβουμε κανονικά. Αν μας εγγυηθούν ότι δε θα πέσουμε σε κανένα περίεργο μπλόκο, τότε θα κατέβουμε. Όταν θα κατεβούμε υπάρχει βέβαια και το ζήτημα πώς θα μας παίξει η διαιτησία. Τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό θα κριθούν στην τρίχα. Πώς θα σφυρίξει σωστά ο διαιτητής όταν θα έχει από πάνω του τόσο άτομα να τον βρίζουν».

Σχολιάζοντας την επιλογή της Ομοσπνδίας ο Γιάννης Αίδινιώτης είναι λάβρος: «Ακούστε να δείτε. Το πράγμα στην ομοσπονδία είναι δούναι και λαβείν με τον κύριο Κούβελο για την Ολυμπιακή επιτροπή για να φάνε τον Καπράλο. Στην ομοσπονδία είναι άτομα που λυμαίνονται το χώρο σε βάρος του μποξ. Νομίζουν ότι το δημόσιο τους χρωστάει. Εγώ είμαι αυτοδημιούργητος και συγκεντρώνω λεφτά από φίλους. Ο προπονητής του Ολυμπιακού είναι διπλοθεσίτης. Μας γνωστοποιήθηκε η απόφαση αυτή και μας έπιασαν στον ύπνο. Ο Παναθηναϊκός είναι ο πρωταθλητής σύλλογος και θα αναγκαστεί να αγωνιστεί εκτός έδρας. Εμείς δε ζητάμε να αγωνιστούμε στην έδρα μας. Άλλωστε και τα δύο διαδοχικά πρωταθλήματα που πήραμε τα πήραμε εκτός έδρας. Εμείς αυτό που ζητάμε είναι να μην παίξουμε στην έδρα του Ολυμπιακού. Ας το κάνουν στην Κρήτη ή οπουδήποτε αλλού. Όχι 500 μέτρα από τα γραφεία του Μαρινάκη».

Τέλος, για το αν τον εξιτάρει η ιδέα να πάρει πρωτάθλημα μέσα στον Πειραιά σχολίασε: «Είναι η απόλυτη ηδονή μου να σηκώσουμε πρωτάθλημα εκεί μέσα, στην έδρα του Ολυμπιακού. Από την άλλη που ήταν ο Ολυμπιακός τόσα χρόνια; Η δυναμική του Παναθηναϊκού ήταν αυτή που έκανε τον Ολυμπιακό να πάρει αυτούς που πήρε για να τον χτυπήσει. Ο Παναθηναϊκός έφτιαξε αθλητές. Με εξιτάρει ότι σήκωσα ουσιαστικά ένα πτώμα από τον τάφο».

Γιάννης Αϊδινιώτης στο SDNA: «Ηδονή ο τίτλος μέσα στον Πειραιά, αλλά η ασφάλεια πάνω απ' όλα!»