MENU

Η HELLENiQ ENERGY στήριξε, ως o Μεγάλος Χορηγός της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, την επιτυχή διοργάνωση του Παραολυμπιακού Πανοράματος. Η μοναδική αυτή εκδήλωση, που είναι αφιερωμένη στον αθλητισμό, την ισότητα και την κοινωνική ενσωμάτωση, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Απριλίου στην πλατεία Μοναστηρακίου.

H HELLENiQ ENERGY και η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, με τη συμβολή του Δήμου Αθηναίων και του ΟΠΑΝΔΑ, ένωσαν τις δυνάμεις τους και πρόσφεραν στο κοινό την μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα ξεχωριστό αθλητικό γεγονός και να αλληλοεπιδράσει με παραολυμπιονίκες και πολλούς διακεκριμένους επαγγελματίες αθλητές. Κατά τη διάρκεια του Παραολυμπιακού Πανοράματος, καταξιωμένοι Έλληνες αθλητές με αναπηρία, αλλά και γνωστοί Παραολυμπιονίκες του Στίβου, της Κολύμβησης, της Ξιφασκίας και άλλων αθλημάτων, πραγματοποίησαν επιδείξεις Παραολυμπιακών Αθλημάτων, όπως Μπότσια, Ράγκμπι με αμαξίδιο, Ξιφασκία με αμαξίδιο, Καλαθοσφαίριση με αμαξίδιο, Ποδηλασία, Στίβος, Γκολ μπολ κ.ά.

Στην εκδήλωση το παρόν έδωσαν ο Πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής Γεώργιος Καπελλάκης, η Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Ελένη Ζωντήρου, οι αθλητές της Παραολυμπιακής Επιτροπής, Παναγιώτης Τριανταφύλλου, Βασίλης Ντούνης, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Γιώργος Παπαδόπουλος, Γιώργος Λαζαρίδης και πολλοί άλλοι. Ανάμεσά τους, ο πρωταθλητής κανόε καγιάκ Ετεοκλής Παύλου και μεγάλα ονόματα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, όπως ο Κώστας Τσαρτσαρής και η Εβίνα Μάλτση, που διέδωσαν κι εκείνοι με τη σειρά τους το μήνυμα υπέρ της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι.

Η HELLENiQ ENERGY είναι αρωγός στο έργο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και ως Μεγάλος Χορηγός στοχεύει να αναδείξει και να ενισχύσει την προσπάθεια των αθλητών με αναπηρία, συμβάλλοντας στη διεύρυνση του Παραολυμπιακού κινήματος στην Ελλάδα. Μέσα από το πολυδιάστατο Πρόγραμμα Εταιρικής Ευθύνης που υλοποιεί εδώ και πολλά χρόνια, βρίσκεται δίπλα στην κοινωνία και προωθεί τον αθλητισμό ως μια υγιή διέξοδο, ιδιαίτερα για τους νέους και τα άτομα με αναπηρία.

H Διευθύντρια Εταιρικής Ευθύνης του Ομίλου, Γεωργία Λασσανιάνου, δήλωσε: «Βάζουμε όλη μας την ενέργεια και στηρίζουμε, ως Μεγάλος Χορηγός, το έργο της Παραολυμπιακής Επιτροπής. Το Παραολυμπιακό Πανόραμα αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της HELLENiQ ENERGY για την προώθηση των αξιών του αθλητισμού, της συνεργασίας και της συμπερίληψης. Θέλουμε να αναδειχθεί ο παρα-αθλητισμός, που είναι έναν δυναμικός τρόπος ζωής. Γιατί, μέσα από τον αγώνα τους οι αθλητές αυτοί και ιδιαίτερα οι παραολυμπιονίκες, κατακτούν συνεχώς νέες κορυφές και αποτελούν πηγή έμπνευση για όλους μας. Μας υπενθυμίζουν ότι ο αθλητισμός είναι δικαίωμα όλων και στην HELLENiQ ENERGY είμαστε υπερήφανοι που βρισκόμαστε δίπλα τους στην προσπάθεια που κάνουν.»

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γεώργιος Καπελλάκης, δήλωσε σχετικά: «Στις 28 Αυγούστου στο Παρίσι, το Παραολυμπιακό Κίνημα θα είναι το επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος καθώς ξεκινά η γιορτή μας με την Τελετή Έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων. Ακριβώς τέσσερις μήνες πριν, στις 28 Απριλίου, η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή διοργάνωσε για άλλη μια χρονιά το Παραολυμπιακό Πανόραμα στην Πλατεία Μοναστηρακίου, παίρνοντας… ενέργεια από το Μεγάλο Χορηγό μας, την HELLENiQ ENERGY, για να μεγαλώσουμε και φέτος το μήνυμα του Παραολυμπιακού Κινήματος. Παραολυμπιονίκες, παγκόσμιοι πρωταθλητές και πρωταθλήτριες ήταν παρόντες για να δείξουν τα Παραολυμπιακά αθλήματα στους συμπολίτες μας και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, έχοντας ζήσει την ύψιστη τιμή να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα μας στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.»

 

Σχετικά με την HELLENiQ ENERGY

Η HELLENiQ ENERGY, γνωστή μέχρι και πρόσφατα ως ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, είναι ένας κορυφαίος ολοκληρωμένος ενεργειακός Όμιλος στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1998 και δραστηριοποιείται σε 6 χώρες, με χαρτοφυλάκιο που εκτείνεται σε όλη την ενεργειακή αλυσίδα αξίας. Το 2023, ο Κύκλος Εργασιών του Ομίλου ανήλθε σε €12.8 δισ. και τα Συγκρίσιμα Κέρδη EBITDA σε €1.237 εκατ., ενώ οι συνολικές επενδύσεις έφτασαν στα €291 εκατ..

Η HELLENiQ ENERGY προωθεί τον ενεργειακό μετασχηματισμό σε όλες τις αγορές της, αγκαλιάζοντας την καινοτομία και αναπτύσσοντας νέες πρωτοβουλίες. Κύριος στόχος της εταιρείας είναι να αποτελέσει τον κορυφαίο πάροχο ενεργειακών λύσεων χαμηλών εκπομπών άνθρακα, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των αιτιών και των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

H HELLENiQ ENERGY δραστηριοποιείται στην παραγωγή, εφοδιασμό και εμπορία ενέργειας, εστιάζοντας πλέον ολοένα και περισσότερο σε νέες, πιο καθαρές μορφές, καθώς και σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. To διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, στο σύνολο της αλυσίδας αξίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, περιλαμβάνει τη διύλιση, τον εφοδιασμό και εμπορία πετρελαίου και πετροχημικών προϊόντων, την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων και την εμπορία καυσίμων, ενώ παράλληλα αναπτύσσεται ραγδαία στις ΑΠΕ. Η εταιρεία, μέσω κοινοπραξιών και συμμετοχών, έχει σημαντική παρουσία επίσης στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής, καθώς και στην προμήθεια και εμπορία φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας.

Η HELLENiQ ENERGY τοποθετεί τον άνθρωπο στο κέντρο της επιχειρηματικής στρατηγικής της, έχοντας ως κύρια προτεραιότητα την εξασφάλιση μακροπρόθεσμης πρόσβασης στη βιώσιμη ενέργεια για όλους. Η εταιρεία ως βασικός επενδυτής, εργοδότης, αλλά και ενεργό μέλος της κοινωνίας, έχει σημαντικό κοινωνικοοικονομικό αποτύπωμα στις χώρες δραστηριοποίησής της, ενώ ταυτόχρονα φιλοδοξεί να είναι ένας σταθερά αξιόπιστος κοινωνικός εταίρος.

HELLENiQ ENERGY: Τι έγινε στο Παραολυμπιακό Πανόραμα στο Μοναστηράκι