Το χρειαζόταν. Το ήθελε. Και, το κυριότερο, φαινόταν ότι μπορούσε. Δυστυχώς, όπως αποδείχτηκε, φαινόταν: η Μαρία Σάκκαρη μπήκε στο US Open φέτος με μοναδικό της στόχο να προχωρήσει «βαθιά» στο τουρνουά, όμως τα δικά της λάθη, κυρίως, της στέρησαν την ευκαιρία να τσεκάρει το εισιτήριό της για την επόμενη φάση.
Η Ρεμπέκα Μασαρόβα αποδείχτηκε ανυπέρβλητο- κι ελαφρώς απροσδόκητο- εμπόδιο για την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών, καθώς το νο71 της παγκόσμιας κατάταξης «πέταξε» εκτός το νο8 από τον πρώτο κιόλας γύρο.
Κι όμως, τα πράγματα για την Μαρία ξεκίνησαν κάτι παραπάνω από ιδανικά: γρήγορο υπέρ της 4-1 στο πρώτο σετ και το νερό έμοιαζε να έχει μπει στο αυλάκι. Τελευταία στιγμή, ωστόσο, αποφάσισε να πηδήξει εκτός αυτού: η Ισπανία πήρε τα 5 επόμενα games (!) με δύο, μάλιστα, breaks και έφτασε στο 6-4.
Το δεύτερο φάνηκε να είναι πιο ισορροπημένο, με τις παίκτριες να κρατάνε το σερβίς τους και να είναι ισόπαλες μέχρι και το 6ο game (3-3). Σ' εκείνο το σημείο η Μασαρόβα πέτυχε το πολυπόθητο για την ίδια break, έκανε hold τα δύο επόμενα δικά της service games και μετά από 1 ώρα και 28 λεπτά παιχνιδιού ολοκλήρωσε την τεράστια επιτυχία της, επικρατώντας με 6-4, 6-4.
Με αυτό τον... κρύο τρόπο η Σάκκαρη ολοκλήρωσε μια σεζόν στα 4 Grand Slams που θα θέλει γρήγορα να ξεχάσει (3ος γύρος στην Αυστραλία και αποκλεισμός στον 1ο σε Roland Garros, Wimbledon και US Open), προκειμένου να μπει στο 2024 με την κατάλληλη ψυχολογία για να δείξει την αξία της.
Που ακόμα και μετά από «άσχημες» ήττες όπως η σημερινή, δεν αμφισβητείται...