MENU

Ξημερώνει 16 Ιανουαρίου με τον Ολυμπιακό να μην έχει ακόμη προχωρήσει σε κάποια μεταγραφή κυρίως λόγω της αλλαγής της τεχνικής ηγεσίας και της επιθυμίας του Βίτορ Περέιρα να μην γίνουν βιαστικές ενέργειες. Ο Πορτογάλος τεχνικός δείχνει ξεκάθαρα πως θεωρεί ότι το ρόστερ που έχει στα χέρια του, του δίνει σοβαρές επιλογές και λύσεις από την άλλη όμως ξέρει πως θα χρειαστούν σημαντικές “πινελιές” για να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο η ομάδα στον “γολγοθά” που έχει να τραβήξει από εδώ και στο εξής παίζοντας ασταμάτητα από Κυριακή σε Τετάρτη και στις τρεις διοργανώσεις που συμμετέχει.

Στην σύσκεψη που έγινε στις αρχές της εβδομάδας ο Περέιρα πήρε στα χέρια του όλες τις περιπτώσεις που είχαν προχωρήσει οι Πειραιώτες αλλά και τους παίκτες που είχαν προταθεί και την Παρασκευή όπως είχε ζητήσει θα δώσει τις τελικές του επιλογές ώστε να προχωρήσουν πλέον άμεσα όλες οι κινήσεις για τους παίκτες που θα έρθουν αλλά και για αυτούς που θα φύγουν. Για τον στόπερ βεβαίως δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να κατανοήσει πως ο Ολυμπιακός χρειάζεται πάση θυσία μεταγραφή για να καλυφθεί το κενό που υπάρχει.

 Ο Λουίς Νέτο είναι προσωπική του επιλογή, έχει ήδη ο ίδιος κάνει την προεργασία που χρειάζεται με τον Ολυμπιακό να δείχνει έτοιμος να το προχωρήσει την ώρα πάντως που οι Ρώσοι της Ζενίτ επιθυμούν να εξαντλήσουν τα περιθώρια για πώληση του. Είναι χαρακτηριστικό πως υπάρχει δημοσίευμα στην Ρωσία που αναφέρει πως όντως ο Ολυμπιακός έχει ζητήσει δανεικό τον Νέτο όμως η Ζενίτ ψάχνει ομάδα που θα δώσει 8 εκατομμύρια ευρώ για να τον πουλήσει! Ο Περέιρα πάντως θέλει τον Νέτο έχοντας όμως και εναλλακτικές επιλογές στην περίπτωση που καταστεί αδύνατο να προχωρήσει το θέμα. Η περίπτωση του Νοβαρέτι παραμένει στο προσκήνιο, έχει χάσει όμως τα τελευταία 24ωρα έδαφος, όπως και αυτή του Σιανί που πάντως είναι αλήθεια πως ποτέ είχε βρεθεί στην πρώτη γραμμή.

Όσον αφορά τώρα το εξτρέμ που θέλει να φέρει στην ομάδα ο Περέιρα η περίπτωση του Ναμπιλ Μπαχούι δείχνει ιδιαίτερα ελκυστική. Παρότι τόσο από τον Ολυμπιακό (ανεπισήμως) όσο και από την πλευρά της ομάδας του, ΑΙΚ Στοκχόλμης, δεν επιβεβαιώνεται πως έχουν γίνει επαφές, υπάρχουν πληροφορίες που πηγάζουν από μάνατζερ που αναφέρουν πως οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν στην κορυφή της λίστας τους τον 24χρονο εξτρέμ που παίζει και στα δύο άκρα αλλά και στην επίθεση. Και μάλιστα πως προσπαθούν να τον φέρουν στον Πειραιά έχοντας ως βασικό αντίπαλο την Στόουκ.

Ο Μπαχούι είναι ανερχόμενο ταλέντο στην Σουηδία, 7 φορές διεθνής με τελευταίο το φιλικό ματς που έδωσε σήμερα (Πέμπτη 15/1) με την Ακτή Ελεφαντοστού ενώ τα δύο τελευταία χρόνια που παίζει στην ΑΙΚ είναι από τους κορυφαίους της ομάδας. Κοστολογείται από τους Σουηδούς στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Την ίδια ώρα στην Πορτογαλία υπάρχουν δημοσιεύματα που φέρνουν ανθρώπους της Μπενφίκα να βρίσκονται στο Λονδίνο για να διαπραγματευθούν την απόκτηση του Κάμπελ ενώ ο Ροντρίγκεζ που επίσης έχει απασχολήσει τον Ολυμπιακό δείχνει να οδεύει προς την Πάρμα.

Μην ξεχνάμε συνάμα πως είναι πολύ πιθανό ο Περέιρα να ζητήσει από την διοίκηση την απόκτηση και ενός ακόμη χαφ ή επιθετικού την ώρα που στην Ιταλία αναφέρουν και πάλι πως ο Ολυμπιακός ασχολείται με τον Οσβάλντο.

Το σίγουρο είναι πως μετά την συνάντηση της Παρασκευής θα έχουμε ξεκάθαρο τοπίο για το που τελικά θα στοχεύσει ο Ολυμπιακός γνωρίζοντας άλλωστε πως οι μέρες περνάνε. Όπως θα γνωρίζουμε και ποιοι θα αποχωρήσουν από το Ρέντη με το σενάριο του Ντουρμάζ να πηγαίνει στην Φενέρ να παίζει καθημερινά όλο και πιο δυνατά. Την ώρα μάλιστα που οι Τούρκοι επαναφέρουν την περίπτωση του Μπρούνο Άλβες για τον Ολυμπιακό στα πλαίσια κοινού deal. 

«Τσεκάρει» Μπαχούι και άλλες λύσεις