MENU

Την περίπτωση του Ζοάο Μαρία Λόμπο Άλβες Παλίνια Γκονσάλβες, όπως είναι το πλήρες όνομά του, εξετάζει ο ΠΑΟΚ μετά από υπόδειξη του Αμπέλ Φερέιρα, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά πως είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να... κουμπώσει στα θέλω του και να καλύψει το μεγάλο κενό που υπάρχει στη μεσαία γραμμή του Δικεφάλου.

Γεννημένος στις 9 Ιουλίου 1995, ο Ζοάο Παλίνια αγωνίζεται τόσο ως "6άρι" όσο και ως κεντρικός αμυντικός. Έχει ύψος 1μ90 και ανήκει στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Τη σεζόν 2015-16 αγωνίστηκε με την μορφή δανεισμού στην Μορεϊρένσε με 29 συμμετοχές ενώ το 2016-17 κατέγραψε συνολικά 24 συμμετοχές στην πρώτη κατηγορία της Πορτογαλίας, 13 με την Μπελενένσες και έντεκα με την Σπόρτινγκ.

Από πέρσι παραχωρήθηκε ως δανεικός στην Μπράγκα, με τις δύο ομάδες να έρχονται σε συμφωνία για διετές δανεισμό, κάτι που σημαίνει πως η πρώην ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα είναι αυτή που έχει τον πρώτο λόγο στην παρούσα φάση δεδομένου πως τον δεσμεύει μέχρι το 2020.

Υπό τις οδηγίες του νέου προπονητή των «ασπρόμαυρων», ο Παλίνια κατέγραψε 32 συμμετοχές με δύο γκολ και δύο ασίστ, παίρνοντας την φανέλα του βασικού στο... σπίτι του.

Με τα δεδομένα που υπάρχουν φαντάζει μια δύσκολη περίπτωση καθώς μπορεί η Σπόρτινγκ να έχει διάθεση παραχώρησης του ποδοσφαιριστή, όπως φάνηκε και από τις πρώτες επαφές με τον Μάριο Μπράνκο, ωστόσο, ο ΠΑΟΚ καλείται να μπει εκ νέου σε έναν κύκλο συζητήσεων με την Μπράγκα, η οποία δεν προτίθεται να χάσει τόσο εύκολα τον Παλίνια μετά την αποχώρηση του Φερέιρα.

Και μπορεί ο ΠΑΟΚ να έχει σύμμαχό του τον Παλίνια και να ποντάρει στην εξαιρετική σχέση που έχει... χτίσει με τον Φερέιρα, ωστόσο, για τον Σα Πίντο φαντάζει ένας από τους βασικούς... πυλώνες για την ομάδα του και δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο αποχώρησής του.

https://www.youtube.com/embed/fdzJYhN3A9w?modestbranding=0&showinfo=0&playsinline=1
«Μάχη» του ΠΑΟΚ για τον Ζοάο Παλίνια (vid)