MENU

Ο τραυματισμός του τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού σόκαρε το Καραϊσκάκη το βράδυ της Κυριακής, με τον Διούδη τελικά να αποχωρεί σε φορείο από το γήπεδο μετά τη γονατιά στο πρόσωπο από τον Νάτχο. Στη συνέχεια της εν λόγω φάσης, η μπάλα κατέληξε στον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα, αλλά φυσικά το γκολ δεν μέτρησε ποτέ, με τον Ισραηλινό μάλιστα να "κιτρινίζεται".

Την ίδια στιγμή όμως, “φωνές” που εκφράζουν τον Ολυμπιακό, δεν διστάζουν να κάνουν λόγο για... ανύπαρκτο φάουλ και γκολ που κακώς ακυρώθηκε. Μάλιστα ήταν αρκετοί εκείνοι που το υποστήριξαν, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση αυτή του Μανώλη Γαβαθιώτη στην εφημερίδα “Κόκκινος Πρωταθλητής”.

Με τίτλο: “Ποιο φάουλ; Εγκυρότατο το γκολ του Λάζαρου”, το εν λόγω άρθρο αναφέρει για την επίμαχη φάση:

«Γιατί ακυρώθηκε το γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου; Απλή ερώτηση κάνω; Επειδή ίσως τραυματίστηκε σοβαρά ο Διούδης; Μα, τα γκολ δεν ακυρώνονται λόγω τραυματισμού του τερματοφύλακα. Ακυρώνονται ως φάουλ, όταν ο τραυματισμός προέρχεται όντως από φάουλ του αντιπάλου πάνω στον τερματοφύλακα.

Στη συγκεκριμένη φάση λοιπόν, που ξεκίνησε από σεντρούλα του Φορτούνη και κατέληξε στα δίχτυα του Παναθηναϊκού, φάουλ δεν υπήρξε! Ο Διούδης βγαίνει να διώξει τη μπάλα με προτεταμένο το χέρι, ενώ ερχόταν στη μπάλα ο Νάτχο, κανονικότατα, χωρίς καμία παράβαση. Ο Διούδης δεν βρήκε τη μπάλα, η οποία έφυγε και κατέληξε στον σκόρερ Λάζαρο. Ο Νάτχο όχι μόνο δεν προέταξε το ποδάρι του, αλλά το κράτησε, όπως φαίνεται εμφανέστατα στο βίντεο. Και μάλιστα κάρφωσε στο χορτάρι και τα καρφιά του παπουτσιού του. Όμως, με τη φόρα του Διούδη δεν ήταν δυνατόν να αποφευχθεί η σύγκρουση και μάλιστα μετά από την αποτυχία του τερματοφύλακα να αποκρούσει τη μπάλα.

Το γκολ ήταν εγκυρότατο, διότι φάουλ δεν υπήρξε σε καμία περίπτωση. Και βεβαίως, επαναλαμβάνω, ο τραυματισμός μπορεί να ήταν σοβαρότατος, αλλά δεν προήλθε με υπαιτιότητα του ερυθρόλευκου ποδοσφαιριστή. Ήταν αποτέλεσμα της αυτοθυσίας του τερματοφύλακα, που είναι άξιος επαίνων γι' αυτό. Φάουλ όμως, ουδέποτε υπήρξε».

Στο ίδιο μοτίβο και άρθρο του Χριστόφορου Ευαγγελάτου σε αθλητική ιστοσελίδα που πρόσκειται στον Ολυμπιακό, ο οποίος σημειώνει μεταξύ άλλων για τη διαιτησία του Γιάκοτετ ότι:

«Δεν σφύριξε ούτε στην φάση του Χατζηγιοβάνη στο 86’, αλλά όταν δεν έχει δώσει το πέναλτι του Μακέντα δυο λεπτά νωρίτερα δεν υπάρχουν λόγια. Και κακώς δεν μέτρησε το γκολ του Λάζαρου».

Ήταν... γκολ και για τον Μαρτίνς

Κι ο τεχνικός του Ολυμπιακού όμως, είχε την ίδια άποψη, ότι φάουλ δεν υπήρξε και το γκολ έπρεπε να μετρήσει. Το είπε εμμέσως στη συνέντευξη Τύπου ο Μαρτίνς, όταν αναφερόμενος στις φάσεις που θεωρεί πως αδικήθηκε η ομάδα του, συμπεριέλαβε κι εκείνη του 47ου λεπτού με τη... γονατιά στον Διούδη.

«Έγιναν πολλά διαιτητικά λάθη. Είδα και το βίντεο και προσπαθώ να καταλάβω γιατί ο διαιτητής πήρε αυτές τις αποφάσεις στο 47’, κοντά στο 60 λεπτό, 83’, 84’», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος.

«Ποιο φάουλ του Νάτχο στον Διούδη; Κανονικό το γκολ του Λάζαρου!»