MENU

Νούμερα που… ζαλίζουν και σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να το προβλέψει κάποιος για τον Παναθηναϊκό στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν. Η νίκη κόντρα στον ΠΑΣ που έφερε το πέμπτο τρίποντο σε ισάριθμα παιχνίδια, ήρθε με τρόπο επιβλητικό, όπως μαρτυρά η στατιστική. Ξεκινώντας από το πρώτο μέρος, ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά και μετέτρεψε το παιχνίδι σε έναν δικό του επιθετικό μονόλογο. Γύρω στο 20’ της αναμέτρησης, τα ποσοστά κατοχής μπάλας είχαν φτάσει το 83% υπέρ των γηπεδούχων έναντι 17& του ΠΑΣ Γιάννινα.

Μετά το γκολ της ομάδας του Πετράκη, ο Παναθηναϊκός πίεσε για να φέρει το παιχνίδι στα ίσια και στη συνέχεια να φτάσει και στο δεύτερο γκολ. Όταν ο Μακέντα πέτυχε την ολική ανατροπή στην αρχή της επανάληψης, οι τελικές ήταν 13-2 υπέρ του τριφυλλιού.

Πάντως, χαρακτηριστικό της εικόνας της αναμέτρησης είναι και το γεγονός πως ακόμα και μετά το 2-1 με τον Παναθηναϊκό πλέον να έχει τον πρώτο λόγο, η αναλογία των τελικώς προσπαθειών δεν μεταβλήθηκε ιδιαίτερα καθώς στο τέλος ήταν 18-6 υπέρ των πράσινων.

Φυσικά, πρόκειται για νούμερα που αποκαλύπτουν με τον πιο πειστικό τρόπο την εξαιρετική δουλειά που γίνεται από τον Γιώργο Δώνη. Ο Έλληνας τεχνικός έχει καταφέρει να φτιάξει μία ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Ποδόσφαιρο που, δηλαδή, που αντιστοιχεί σε έναν κανονικό Παναθηναϊκό που κάνει πρωταθλητισμό.

Ο Παναθηναϊκός τρελαίνει και την στατιστική: Κατοχή και τελικές ομάδας πρωταθλητισμού