MENU

Ο Σουηδός επιθετικός δεν σταματάει να σκοράρει στα τελευταία παιχνίδια και κόντρα στον Πανιώνιο πέτυχε ένα ακόμα τέρμα που έδωσε την τρίτη σερί νίκη στο τριφύλλι. Το γκολ αυτό, που ήταν το 16ο μέσα στο 2017, μάλιστα τον έφερε στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη τη Γηραιά Ήπειρο για την τρέχουσα χρονιά.

Αμέσως μετά το τέλος του ματς με τον Πανιώνιο ο Μπεργκ μίλησε στο SDNA βάζοντας πάνω από όλα την ομάδα και ξεκαθαρίζοντας πως οι στατιστικές περνάνε σε δεύτερη μοίρα μπρος στους τρεις βαθμούς της νίκης.

Ο Σουηδός ξεκίνησε αναφερόμενος στο ματς με την ομάδα της Νέας Σμύρνης λέγοντας ότι «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι όμως δικαιούμασταν τους τρεις βαθμούς. Ήταν ωραίο που σκοράραμε στο δεύτερο ημίχρονο και πήραμε τη νίκη που χρειαζόμασταν για να μπούμε στα πλέι οφ».

Επόμενη κόντρα για τους πράσινους είναι αυτή της Τούμπας στην οποία όπως είπε ο Μπεργκ, ο Παναθηναϊκός δεν θα είναι αδιάφορος καθώς θέλει να μην έχει απόσταση από τον ΠΑΟΚ στα πλέι οφ. Βέβαια δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στον κρίσιμο ημιτελικό του Κυπέλλου με την ομάδα της Θεσσαλονίκης. «Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι και αυτό της Τούμπας για το πρωτάθλημα γιατί δεν θέλουμε να έχουμε μεγάλη απόσταση από τον ΠΑΟΚ στα πλέι οφ. Θέλουμε να πάρουμε και εκεί τη νίκη και ας μην έχω δικαίωμα συμμετοχής εγώ».

«Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι αυτό του Κυπέλλου. Έχουμε κάποιους παίκτες που δεν θα παίξουν στο πρωτάθλημα, αλλά όλοι όσοι είμαστε αυτή τη στιγμή στο ρόστερ έχουμε πολύ μεγάλη δίψα για να παίξουμε και έτσι πιστεύω ότι τα παιδιά που θα αγωνιστούν στην Τούμπα θα κάνουν το καλύτερο».

Παράλληλα αναφέρθηκε στην έλλειψη φρεσκάδα που είχε το τριφύλλι κόντρα στον Πανιώνιο, κάτι που σημείωσε και ο Μαρίνος Ουζουνίδης στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του ματς. «Σήμερα ήταν πραγματικά δύσκολο όπως είδατε γιατί κάποιοι παίκτες δεν είχαμε την ενέργεια άλλων αγώνων όμως και πάλι πιστεύω πως αξίζαμε τους τρεις βαθμούς».

Για το αν το σκοράρισμα βοηθάει ψυχολογικά τόσο τον ίδιο όσο και την ομάδα προκειμένου να πηγαίνουν όλο και καλύτερα σχολίασε ότι «Σίγουρα είναι σημαντικό για μια ομάδα όταν έχει παίκτες να σκοράρουν».

Ο Μάρκους Μπεργκ έχει καταφέρει να χτίσει μια αξιοπρόσεκτη παράδοση με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ καθώς σκοράρει με εντυπωσιακή συχνότητα απέναντι στον Δικέφαλο του Βορρά. Παρ’ όλα αυτά, ο ίδιος δηλώνει ότι δεν το σκέφτεται ενώ επισημαίνει πως οι Θεσσαλονικείς έχουν φτιάξει μια νέα ομάδα. «Δεν το σκέφτομαι αυτό, οι παραδόσεις δεν είναι μέσα στο μυαλό μου. Ο ΠΑΟΚ έχει μια καινούργια ομάδα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Θέλω να προσπαθήσω για το καλύτερο για την ομάδα μου και να μην σκέφτομαι τους αριθμούς».

Κλείνοντας, δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί για την αξιοσημείωτη επίδοση που τον φέρνει πρώτο σκόρερ μέσα στο 2017. Ο ίδιος βέβαια, δηλώνει πως αυτό που τον ενδιαφέρει είναι οι νίκες και όχι οι στατιστικές και τα ρεκόρ. «Δεν με νοιάζουν οι στατιστικές και τα ρεκόρ αρκεί να κερδίζει η ομάδα. Δεν είναι κάτι σημαντικό μπροστά στο να πηγαίνουμε καλά. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να κάνω το καλύτερο για να παίρνουμε τις νίκες».

Μπεργκ στο SDNA: «Δεν μετρούν τα ρεκόρ μπροστά στις νίκες της ομάδας»