MENU

Στις 10 Ιουλίου το SDNA σας ενημέρωνε ότι «σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του SDNA από την Αργεντινή ο «εκλεκτός» του Ζιλμπέρτο Σίλβα για την επίθεση του Παναθηναϊκού είναι ο 22χρονος φορ Λαουτάρο Ρινάλντι». Και το απόγευμα της Παρασκευής το «τριφύλλι» ανακοίνωσε την απόκτηση του Αργεντινού φορ, ο οποίος έγινε η έβδομη καλοκαιρινή μεταγραφή των «πράσινων»!

Οι διαπραγματεύσεις με τον ποδοσφαιριστή και τους εμπλεκόμενους μάνατζερ δεν ήταν εύκολες, εντούτοις ο Ζιλμπέρτο Σίλβα και η διοίκηση του «τριφυλλιού» κατάφεραν να βρουν την «χρυσή τομή» με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και από την στιγμή που ο ποδοσφαιριστής... πάτησε Ελλάδα δύσκολα θα υπήρξε (δυσάρεστη) ανατροπή. Ο Ρινάλντι πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και την Παρασκευή πήγε στα γραφεία του Παναθηναϊκού για να βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας!

Ο Αντρέα Στραματσόνι είχε ζητήσει εξ αρχής την απόκτηση ενός επιθετικού που θα αποτελούσε το back up του Μάρκους Μπεργκ και πλέον ο Παναθηναϊκός με την απόκτηση του Ρινάλντι κάλυψε αυτό το κενό. Σύμφωνα, μάλιστα, με τους Αργεντινούς το κόστος για το 50% των δικαιωμάτων του παίκτη ήταν ύψους 300.000 ευρώ!

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού για το... deal με τον Ρινάλντι:

«Η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του 22χρονου Αργεντινού επιθετικού Λαουτάρο Ρινάλντι, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας.

Ο Ρινάλντι γεννήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 1993 στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Αρχεντίνος Τζούνιορς, ομάδα απ' όπου τον απέκτησε ο Παναθηναϊκός. Επαγγελματικό ντεμπούτο έκανε το 2013 ενώ τις τελευταίες δύο σεζόν ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας του».

Ρινάλντι: «Να αποδείξω με τα γκολ την αξία μου»

Μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του στον Παναθηναϊκό, ο Ρινάλντι μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του «τριφυλλιού» και υπογράμμισε ότι θέλει να αποδείξει την αξία του με τα γκολ που σημειώσει φορώντας τη φανέλα των «πράσινων».

Αναλυτικά όσα είπε ο Αργεντινός επιθετικός:

Γιατί επέλεξες τον Παναθηναϊκό;

«Ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη ομάδα με πολύ μεγάλη ιστορία. Γνώριζα που έρχομαι και από τις επιλογές που είχα, διάλεξα αυτή ακριβώς γιατί πρόκειται για μια μεγάλη ομάδα με πιθανότητες να κατακτήσει τίτλους και νίκες αλλά και γιατί έχει πολύ κόσμο που την ακολουθεί».

Θεωρείς ότι θα είναι δύσκολο για σένα να προσαρμοστείς δεδομένου ότι θα παίξεις για πρώτη φορά στην Ευρώπη;

«Όντως δεν είχα φύγει έως τώρα από την Αργεντινή. Έρχομαι να παίξω στην Ευρώπη με πολλές προσδοκίες. Έχω πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη σε αυτό που πάω να κάνω. Εμπιστεύομαι πολύ τις συνθήκες που θα δουλέψω γιατί το κλαμπ μου προσφέρει τα πάντα προκειμένου να είμαι ήρεμος και να δουλεύω με άνεση. Το μόνο που έχω να κάνω είναι να αποδείξω την αξία μου στο γήπεδο».

Ποιος είναι ο στόχος σου με τον Παναθηναϊκό;

«Προτιμώ να μην πω πολλά από πριν και να αποδείξω στο γήπεδο τι μπορώ να κάνω. Να αποδείξω με τα γκολ μου την αξία μου και να δώσω τα πάντα για αυτή τη φανέλα ώστε να με αγαπήσει και ο κόσμος».

Δείτε τον Λαουτάρο Ρινάλντι εν δράσει

http://www.youtube.com/embed/5oiSqfU8ygU?modestbranding=0&showinfo=0&playsinline=1
Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε την απόκτηση του Ρινάλντι!