MENU

Δημήτρης Δαβάκης (ένθετη στην κεντρική φωτογραφία), νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ και, όπως λένε οι φίλοι του, «φανατικός Ολυμπιακός» (Το sdna.gr είχε κάνει σχετικό, αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, στις 20 Ιουνίου).

Χρήστος Υφαντής (δεξιά στη φωτό), γενικός διευθυντής της ΕΠΟ, πρώην δημοσιογράφος, για τους γνωρίζοντες ο έτερος που μαζί με τον κ. Δαβάκη καθορίζουν τον τελευταίο καιρό την πολιτική της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Και η δική του συλλογική προτίμηση ο Ολυμπιακός

Παυσανίας Παπανικολάου (δεύτερος εξ αριστερών), Εκτελεστικός Διευθυντής της Ομοσπονδίας, επί χρόνια εκ των ηγετικών προσώπων του «μαγαζιού». Μαζί με τον κ. Υφαντή συμπεριλαμβάνεται στα 4 άτομα από τη διοίκηση (Προύντζος και Παπακωνσταντίνου οι άλλοι δύο) που εμπλέκονται στην υπόθεση της «Εγκληματικής Οργάνωσης» και φυσικά, εκτός των άλλων, κινδυνεύουν με αποπομπή από το ποδόσφαιρο όταν το θέμα παραπεμφθεί, όπως πρέπει δηλαδή, στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Έχουν πολλάκις «φωτογραφηθεί» από τον Σταύρο Κοντονή, οι κ. Υφαντής και Παπανικολάου ως οι επί χρόνια «κουμανταδόροι» της σημερινής ΕΠΟ. Ο κ. Παπανικολάου "δηλώνει" ΠΑΟΚτσής…

Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει ρίξει «γέφυρες» και προς την «άλλη πλευρά», της αντιπολίτευσης, προσδοκώντας ενδεχομένως την παραμονή του στην ΕΠΟ όταν αλλάξει η διοίκηση! Πάντως στο «πυρ κατά Κουτσοκούμνη» αποτελεί «μέτωπο» με τους Δαβάκη και Υφαντή

Τι ενώνει λοιπόν τους προαναφερθέντες κυρίους, οι οποίοι για την αντιπολίτευση της ΕΠΟ είναι οι βασικοί «εκφραστές του συστήματος» εντός Ομοσπονδίας (πάνω και από τον… Γιώργο Γκιρτζίκη, όπως λένε!); Το γεγονός ότι αποτελούν την «σκληρή» γραμμή εντός Ομοσπονδίας εναντίον του Κωστάκη Κουτσοκούμνη, του απεσταλμένου της ΦΙΦΑ που συζητάει εδώ και μήνες με την ΕΠΟ και την ελληνική κυβέρνηση προσπαθώντας να βάλει τάξη σε έναν από τους διαβρωμένους χώρους του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου!

Ο Δημήτρης Δαβάκης, με την συναίνεση των Χρήστου Υφαντή και Παυσανία Παπανικολάου ήταν αυτός, ο οποίος «φωτογραφίζεται» σε σημερινά δημοσιεύματα να έχει έτοιμη επιστολή εναντίον του κ. Κουτσοκούμνη θέλοντας να την στείλει τόσο στη ΦΙΦΑ όσο και σε άλλες Ομοσπονδίες. Ανάμεσα στα άλλα κατηγορούν στη συγκεκριμένη επιστολή τον κ. Κουτσοκούμνη ότι μιλάει με την ελληνική κυβέρνηση και τον Σταύρο Κοντονή «εις βάρος της ΕΠΟ».

Με την «σκληρή γραμμή» εκτός των προαναφερόμενων είναι και ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Τοπολιάτης (ο γιος του εργάζεται με μεγάλη επιτυχία στις ακαδημίες του Ολυμπιακού) καθώς και ο Θανάσης Μπουτζιώλης, πρόεδρος της ΕΠΣ Τρικάλων, για τον οποίο ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει πει το περιβόητο «γκρανκάσα»!

Ποιοι διαφωνούν –και για την ώρα κρατάνε στο… συρτάρι αυτή την επιστολή; Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης, ο αντιπρόεδρος Βαγγέλης Μαζαράκης και κάποιοι ακόμα έμπειροι παράγοντες Ενώσεων, οι οποίο θεωρούν πως σε μία τέτοια περίπτωση «η ΦΙΦΑ θα ρίξει αυτόματα την διοίκηση»!

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι κ. Δαβάκης και Υφαντής «πρωτοστατούν» εναντίον του κ. Κουτσοκούμνη. Όταν πρωτοήρθε ο Κύπριος στην Αθήνα και έκανε τις συζητήσεις με τους κ. Γκιρτζίκη και Κοντονή, οι -απόλυτα έγκυρες- πληροφορίες αναφέρουν ότι Δαβάκης και Υφαντής ήταν εκείνοι που σχεδόν… εν αγνοία του Γκιρτζίκη συνέταξαν και έστειλαν στην ΦΙΦΑ την επιστολή εναντίον του Κουτσουκούμνη. Μόλις λίγες ώρες αργότερα κι ενώ η ΦΙΦΑ απείλησε άμεσα την ΕΠΟ με ορισμό διοικούσας Επιτροπής «έτρεχε» ο Γιώργος Γκιρτζίκης να στείλει νέο mail-συγνώμη.

Από τα πιο χαρακτηριστικά… στιγμιότυπα της χθεσινής μέρας είναι το γεγονός ότι ενώ είχε βγει –από το sdna.gr- η είδηση ότι η ΦΙΦΑ έστειλε την επιστολή-τελεσίγραφο στην ΕΠΟ αφήνοντας της λίγες ημέρες περιθώριο ώστε να εγκρίνει τον νέο Κώδικα Δεοντολογίας διαφορετικά… «αντίο ζωή», ο κ. Δαβάκης έλεγε δεξιά και αριστερά πως «δεν έχει λάβει τίποτα σχετικό στο mail του». Κι όταν με δηλώσεις του ο Κωστάκης Κουτσουκούμνης επιβεβαίωσε τόσο την αποστολή όσο και την ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ της εν λόγω επιστολής της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας, η ΕΠΟ αναγκάστηκε να το επιβεβαιώσει με μία ακόμη… αστεία ανακοίνωση. Κι ενώ την ίδια ώρα είχαν αρχίσει να βγαίνουν οι πρώτες φήμες ότι η Ομοσπονδία έφαγε «πόρτα» στη συνάντηση που ζήτησε από τον Τζιάνι Ινφαντίνο.

Η σκληρή γραμμή των «τριών», η ύπαρξη της «εναντίον του Κουτσοκούμνη επιστολής» αλλά και το γεγονός ότι στο πρόσφατο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ «λοιδορήθηκε» ο κύπριος παράγοντας από τους «συστημικούς», είναι πράγματα ΓΝΩΣΤΑ τόσο στον ίδιο όσο και στους κυρίους Θεοδωρίδη (ΟΥΕΦΑ) και Ινφαντίνο (ΦΙΦΑ). Γι αυτό και ΟΛΟΙ γνωρίζουν ότι η ΕΠΟ όχι απλώς… παίζει πλέον με τη φωτιά αλλά αν ο Γιώργος Γκιρτζίκης «νικηθεί» από τους «σκληρούς» δεν τελειώνει αυτομάτως μόνο η δική του διοίκηση μα το χειρότερο είναι ότι πάει για grexit το ποδόσφαιρο και κινδυνεύουν να καταστραφούν οι ελληνικές ομάδες που πρόκειται να παίξουν στην Ευρώπη.

Η… στήριξη του «συστήματος» στην ΚΕΔ «του Κύρου και της Ντέπυς»!

Σε όλα τούτα δεν πρέπει επίσης να λησμονούμε κάτι ακόμα επίσης πολύ σημαντικό. Την βαθιά στήριξη των «συστημικών» αλλά και του προέδρου της ΕΠΟ, τόσο στον Κύρο Βασάρα όσο και στη συζυγό του Ντέπυ (διευθύντρια της ΚΕΔ, αριστερά στην κεντρική φωτογραφία) και σε όλη τη σύνθεση ( ο Σωμαρακάκης και οι άλλοι) της σημερινής Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας.

Παρά το ότι πριν από λίγες ημέρες ο Χρήστος Παναγόπουλος, κορυφαίος στέλεχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός συναντήθηκε με τον Γιώργο Γκιρτζίκη και του ζήτησε να αλλάξει η ΚΕΔ μαζί και ο Κύρος Βασσάρα και η Ντέπυ Κοξένογλου… Παρά το γεγονός ότι ακολούθως η έγκριση του διοικητικού απολογισμού ήταν στην ουσία «καταστροφική» (βάση αριθμών) για τη διοίκηση… Παρά το γεγονός ότι σχεδόν ΟΛΟΙ φωνάζουν πως δεν γίνεται να συγκροτηθούν οι πίνακες διαιτητών για το νέο πρωτάθλημα από αυτούς τους ανθρώπους… Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει το παραμικρό.

Προφανώς οι «εκφραστές του συστήματος» θεωρούν ότι η ΦΙΦΑ σκοπεύει να… πετάξει αετό! Αν διαβάσουν με προσοχή την χθεσινή επιστολή ίσως (ίσως….) κατανοήσουν ότι η «υπογραφή του τέλους» είναι κοντά και αν χρειαστεί θα την βάλει η ίδια η Παγκόσμια Συνομοπονδία. Η οποία πλέον (δια του Κουτσοκούμνη, πρωτίστως), έχει καταλάβει, ξέρει ΚΑΙ θέλει…

Οι… σκληροί «συστημικοί» της ΕΠΟ!