MENU

Ο Οκτώβριος είναι μήνας-φωτιά για τον Ολυμπιακό, με τον Μάρκο Σίλβα να καταστρώνει ήδη τα σχέδιά του για το πως θα «βγει» το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί με την καλύτερη δυνατή βαθμολογική συγκομιδή σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τα πλάνα του Πορτογάλου σχετικά με το σχήμα και τις αλλαγές που ετοιμάζει σε επίπεδο τακτικής, αναλύθηκαν σε προηγούμενο θέμα. Ένα από τα άμεσα «ερωτήματα» που πρέπει να απαντηθούν επί χόρτου, είναι το πως θα καλυφθεί επάξια το κενό του Τσόρι Ντομίνγκες ο οποίος θα χάσει τα επόμενα ματς λόγω μυικού τραυματισμού.

Το επόμενο άμεσο ζήτημα που χρήζει επίλυσης, είναι η έως τώρα αφλογιστία των επιθετικών της ομάδας. Σαφώς και βρισκόμαστε ακόμη στο ξεκίνημα της σεζόν, ωστόσο το πρώτο δείγμα των τεσσάρων επίσημων ματς είναι αρκετό για να αρχίσει να δημιουργείται ένα μοτίβο. Κατά συνέπεια, ο Σίλβα θα πρέπει να βρει λύσεις για τα επόμενα ματς που περιλαμβάνουν ντέρμπι και εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια. Τους τρόπους δηλαδή που θα βελτιώσει την παραγωγικότητα των επιθετικών του, αλλά και της μεσαίας γραμμής ούτως ώστε οι πρώτοι να τροφοδοτούνται καλύτερα και συχνότερα. Γι αυτό άλλωστε σκέφτεται την καθιέρωση και αυτού του 4-3-3 με τους τρεις κεντρικούς χαφ, τον Φορτούνη σε ρόλο κεντρικού και δύο εξτρέμ ακόμη πιο κοντά στον σέντερ φορ.

Άλλωστε, πάντα πρέπει να υπάρχει στην άκρη του μυαλού του Σίλβα ότι από μόνη της η απουσία του Τσόρι Ντομίνγκες από τις προσεχείς αναμετρήσεις θα είναι ένα μεγάλο ντεσαβαντάζ για την επιθετική αποτελεσματικότητα της ομάδας του: ο 34χρονος μεσοεπιθετικός είναι σταθερά ο καλύτερος παίκτης της ομάδας εδώ και μια διετία και πέρσι μονάχα τελείωσε τη σεζόν με 18 γκολ και 16 ασίστ σε 43 ματς σε όλες τις διοργανώσεις.

Γραμμή «κρούσης» με 2 γκολ σε 12 ματς

Δεδομένου λοιπόν ότι ακολουθεί ένας μήνας με επτά ματς υψηλού βαθμού δυσκολίας, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να δει τους επιθετικούς του να αποδίδουν τα αναμενόμενα. Ας μην λησμονείται άλλωστε ότι ο ένας (Ιντέγε) κόστισε 5,5 εκ. ευρώ, ο άλλος (Φινμπόγκασον) αποκτήθηκε με «ενοίκιο» 1 εκ. ευρώ και οψιόν αγοράς στα 7 εκ., ενώ ο τρίτος της «παρέας» (Πουλίδο) ήταν ο... διακαής πόθος του συλλόγου, πιάνοντας Λιμάνι μετά από ένα σίριαλ που κράτησε ένα χρόνο.

Όλοι αυτοί φέτος έχουν μέχρι στιγμής προσφέρει ένα μεγάλο μηδενικό στην επιθετική συγκομιδή της ομάδας! Σε 4 επίσημα ματς, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πετύχει 8 γκολ χωρίς να έχει σκοράρει επιθετικός. Ακόμη και κατά την καλοκαιρινή προετοιμασία, στα 8 φιλικά παιχνίδια, ο Ολυμπιακός σκόραρε 10 φορές παίρνοντας μονάχα δύο γκολ από τους επιθετικούς του, με τον έναν να έχει ήδη κουνήσει μαντήλι (Χάρα). Ένα πρόβλημα που υπενθυμίζεται πως υπήρχε από τον περασμένο Ιανουάριο (όταν τελικά μετά από πολλές ανεπιτυχείς προσπάθειες αποκτήθηκε ο Αργεντινός από τη Μπενφίκα) και όπως φαίνεται συνεχίζεται και στο ξεκίνημα της νέας σεζόν...

Συνοπτικά, τα έως τώρα φετινά ματς του Ολυμπιακού και οι σκόρερς:

15/07 φιλικό Ντούκλα Πράγας – Ολυμπιακός 1-0
18/07 φιλικό Ολυμπιακός – Ρίζεσπορ 1-0 Φουστέρ
23/07 φιλικό Αντάλιασπορ – Ολυμπιακός 0-0
29/07 φιλικό Τβέντε – Ολυμπιακός 1-2 Φορτούνης, Πάρντο
01/08 φιλικό Φέγενορντ – Ολυμπιακός 1-3 Χάρα, Πάρντο, Φορτούνης
04/08 φιλικό Ολυμπιακός – Σίβασπορ 1-0 Πάρντο
09/08 φιλικό Ολυμπιακός – Μπεσίκτας 2-1 Φινμπόγκασον, Φουστέρ
13/08 φιλικό Ολυμπιακός – Κατάρ 1-1 Σιόβας
23/08 πρωτάθλημα Ολυμπιακός – Πανιώνιος 3-0 Φορτούνης, Μπουχαλάκης, Ντοσεβί
29/08 πρωτάθλημα Λεβαδειακός – Ολυμπιακός 0-2 Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης
12/09 πρωτάθλημα Ολυμπιακός – Πλατανιάς 3-1 Ντουρμάζ, Ντομίνγκες, Μαζουακού
16/09 Champions League Ολυμπιακός – Μπάγερν Μονάχου 0-3
Επιθετικά «όπλα» με... άσφαιρα