MENU

Η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας, καθώς οι Τόμας Βερμάελεν και Σαμουέλ Ουμτιτί αντιμετωπίζουν σοβαρούς τραυματισμούς. Ο Βέλγος υπολογίζεται ότι θα μείνει εκτός δράσης για έναν μήνα περίπου, ενώ ο Γάλλος έχει πρόβλημα στο γόνατο και μπορεί να μείνει εκτός ακόμη και μέχρι τις αρχές του 2019.

Ως εκ τούτου, τα μοναδικά στόπερ, τα οποία έχουν απομείνει, είναι ο Ζεράρ Πικέ, ο οποίος διανύει μια περίοδο παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος και ο Κλεμάν Λενγκλέ, τον οποίο ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν έχει δείξει να εμπιστεύεται ιδιαίτερα. Όλα αυτά κάνουν τους Καταλανούς να έχουν θέσει ως μεταγραφική προτεραιότητα την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού.

Είναι γνωστό, πως ο πρώτος στόχος για τη συγκεκριμένη θέση είναι ο Ματάις Ντε Λιχτ του Άγιαξ. Ωστόσο, οι ιθύνοντες του «Αίαντα» δύσκολα θα συναινέσουν να τον παραχωρήσουν τον Ιανουάριο και το πιο πιθανό είναι αυτή η πολύ ακριβή περίπτωση να προχωρήσει το καλοκαίρι. Έτσι, οι «μπλαουγκράνα» κοιτάζουν για κάποια πιο εφικτή περίπτωση για τον χειμώνα.

Τέτοια φέρεται να είναι εκείνη του Τόμπι Αλντερβάιρελντ. Ο Βέλγος της Τότεναμ είναι ένας ποδοσφαιριστής εγνωσμένης αξίας, ο οποίος μάλιστα εκτός από στόπερ μπορεί να παίξει και σε όλες τις υπόλοιπες θέσεις της άμυνας. Το συμβόλαιο του Βέλγου με τον λονδρέζικο σύλλογο λήγει το καλοκαίρι, ενώ οι σχέσεις του με τον προπονητή Μαουρίτσιο Ποκετίνο δεν είναι οι καλύτερες. Από την άλλη, η Τότεναμ έχει το δικαίωμα να ενεργοποιήσει οψιόν μονοετούς επέκτασης του συμβολαίου του Αλντερβάιρελντ, όμως σε αυτήν την περίπτωση ενεργοποιείται και ρήτρα στο συμβόλαιό του, που ορίζει ότι μπορεί να αποχωρήσει έναντι του ποσού των 28 εκατομμυρίων ευρώ.

Βλέπει Αλντερβάιρελντ για τον Γενάρη η Μπαρτσελόνα