MENU

Δεκάδες φωτογράφοι περιμέναν, πριν από μερικές ώρες, έξω από το προπονητικό κέντρο της Μελβούρνης. Σαφώς και μόνο η παρουσία της «μπιανκοσελέστε» εκεί ήταν θέμα, ωστόσο στόχος τους ήταν να απαθανατίσουν, αν προέκυπτε, μια κοινή φωτογραφία του σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα με τον επιθετικό της Ίντερ.

Υπήρξε τελικά μια τέτοια στιγμή... Την ώρα που οι ποδοσφαιριστές της Αργεντινής βγήκαν από τα αποδυτήρια με τον Μέσι να προηγείται κουβεντιάζοντας με τον Σέρχιο Αγουέρο και τον Ικάρντι να τους ακολουθεί.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ στην Αργεντινή, μπορεί ο Μέσι και οι συμπαίκτες του να ήταν χαμογελαστοί μπροστά στους φωτογράφους, ωστόσο η υποδοχή του Ικάρντι κάθε άλλο παρά θερμή υπήρξε.

Ο Σαμπάολι είχε ξεκαθαρίσει ακόμα και πριν αναλάβει τα ηνία της εθνικής ομάδας της πατρίδας του ότι υπολογίζει τον 24χρονο επιθετικό των «νερατζούρι», ο οποίος έμενε εκτός αποστολής καθώς ήταν ανεπιθύμητος από την εποχή που... έκλεψε την γυναίκα του Μάξι Λόπες.

Ο Ικάρντι έχει κληθεί στην εθνική ομάδα της Αργεντινής μόλις μία φορά επί Σαμπέγια, ωστόσο ο Σαμπάολι έκρινε ότι έχει περάσει αρκετός χρόνος και ότι οι συνθήκες έχουν ωριμάσει ώστε να μπορέσει ο ποδοσφαιριστής της Ίντερ να φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο.

Θυμίζεται πως όταν ο Ικάρντι ήρθε στην Ευρώπη από την Λατινική Αμερική, ο Μάξι Λόπες τον φιλοξένησε σπίτι του, τον είχε ως προστατευόμενό του και έκαναν κολλητή παρέα. Όταν ο Λόπες χώρισε με τη σύζυγό του, Γουάντα Νάρα, αυτή βρήκε παρηγοριά την αγκαλιά του νεαρού. Κι έτσι άνοιξε... βεντέτα:

Όλα τα προηγούμενα χρόνια, αν και ουδείς διεθνής ποδοσφαιριστής της Αργεντινής το παραδέχθηκε δημόσια, ήταν κοινό μυστικό ότι ο Μέσι ήταν αυτός που είχε θέσει βέτο για την μη κλήση του Ικάρντι, ο οποίος έτσι κι αλλιώς δεν ανήκει στους φίλους του...

Λίγο μετά την αποχώρησή του από τον πάγκο της «μπιανκοσελέστε», ο Εδουάρδο Μπάουζα ρωτήθηκε σχετικά με το ποιος κάνει... κουμάντο στην εθνική ομάδα της χώρας.

«Έχω γνωρίσει τον Ικάρντι και ήξερα ότι θα μπορούσα να τον καλέσω όποια στιγμή ήθελα. Ουδείς μου είπε ποτέ να μην καλέσω αυτόν ή άλλους παίκτες» ήταν η απάντησή του, η οποία πάντως δεν... πολυέπεισε!

Τώρα ο Σαμπάολι κάνει μια νέα αρχή, την δική του αρχή και δείχνει ότι αυτός θα είναι το αφεντικό. Κάλεσε τον Ικάρντι, ο οποίος εντός αποδυτηρίων παραμένει... απομονωμένος, ελπίζοντας ότι με τον καιρό ο πάγος θα σπάσει και θα ξεχαστεί το παρελθόν.

Λιονέλ Μέσι - Μάουρο Ικάρντι: δυο ξένοι στην ίδια (εθνική) ομάδα (pic)