MENU

Στη διαδικασία του σχεδιασμού του βρίσκεται το «Νέο Σίτι Γκράουντ» όπως φυσικά θα ονομαστεί το ανακατασκευασμένο, ιστορικό γήπεδο της Νότιγχαμ Φόρεστ. Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο ιδιοκτήτης του αγγλικού συλλόγου, Βαγγέλης Μαρινάκης, είχε ανακοινώσει την πρόθεση της ανακατασκευής του και ήδη το πλάνο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Όπως μάλιστα δήλωσε στα αγγλικά ΜΜΕ ο επικεφαλής του εμπορικού τμήματος της Φόρεστ, Ντέιβιντ Κουκ, η ομάδα θα επενδύσει κοντά στα 130 εκατ. ευρώ για εγκαταστάσεις παγκόσμιας κλάσης, ενώ τόνισε πως έμπνευση για όσα θα απολαύσει το κοινό της ομάδας θα αποτελέσει τόσο το «Γ. Καραϊσκάκης» όσο και το νεότευκτο «διαστημικό» γήπεδο της Τότεναμ.

«Οι εγκαταστάσεις του είναι ποιότητας Champions League. Είμαστε αρκετά τυχεροί που έχουμε στο κλαμπ ανθρώπους που έζησαν την κατασκευή εκείνων των εγκαταστάσεων, που ενεπλάκησαν στην ανάπτυξή τους. Έτσι, μπορέσαμε να λάβουμε αυτές τις πληροφορίες για το τι μπορούμε να κάνουμε με τις εγκαταστάσεις που αφορούν τους παίκτες, τους οπαδούς και τα ΜΜΕ», σημείωσε ο κ. Κουκ.

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της τοπικής Nottingham Post, η χωρητικότητα του νέου γηπέδου θα αυξηθεί κατά 8 χιλιάδες, την ώρα που τώρα φιλοξενεί 30.445 θεατές. Η μία από τις τρεις εξέδρες θα ανακατασκευαστεί πλήρως, ενώ σε μεγάλο βαθμό αλλά όχι πλήρως θα συμβεί το ίδιο και στις άλλες τρεις. «Σκοπός μας είναι να υπάρχει καλύτερη οπτική στον αγωνιστικό χώρο από κάθε σημείο στις κερκίδες. Οι εγκαταστάσεις θα είναι επιπέδου Premier League και αυτό θα βοηθήσει τους παίκτες μας να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό», τόνισε ο εμπορικός διευθυντής της Φόρεστ ο οποίος αναφέρθηκε και στην αύξηση της ζήτησης των εισιτηρίων που φέρνουν και αύξηση στις θέσεις του γηπέδου: «Και αύξηση των εσόδων θα υπάρξει, και περισσότερα εισιτήρια θα πουλήσουμε, ενώ θα ανταποκριθούμε στην αυξημένη ζήτηση που ήδη υπάρχει. Ελπίζουμε ότι η Premier League θα είναι η κατηγορία που θα συμμετάσχουμε στο άμεσο μέλλον».

Νέο γήπεδο 128 εκ. ευρώ με έμπνευση το Καραϊσκάκη για τη Φόρεστ! (vid)