MENU

Η κληρωτίδα της ΟΥΕΦΑ έφερε στο δρόμο του Δικεφάλου τη Μπρόντμπι, ομάδα σαφώς ποιοτικότερη από τις δύο που απέκλεισαν μέχρι στιγμής οι Θεσσαλονικείς, τις Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ και Σπαρτάκ Τρνάβα, πλην όμως σε κάκιστη αγωνιστική κατάσταση. Η Μπρόντμπι άλλωστε, που είναι από τους πλέον ιστορικούς κι επιτυχημένους συλλόγους της Δανίας (10 πρωταθλήματα, 6 Κύπελλα) αλλά έχει χάσει τα τελευταία χρόνια την αίγλη της, απέκλεισε μάλλον ανέλπιστα, αλλά κι άδικα την Ομόνοια στον 3ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.  

Στο παιχνίδι της Δανίας δεν απείλησε σχεδόν καθόλου τους Κυπρίους και το ματς έληξε χωρίς τέρματα, στον χθεσινό επαναληπτικό όμως προηγήθηκε δις με τον Πούκι, ισάριθμες όμως ισοφαρίστηκε με πέναλτι ως τις καθυστερήσεις του ημιχρόνου και οι ομάδες μπήκαν  με το 2-2 στα αποδυτήρια. Στο δεύτερο μέρος οι «πράσινοι» έπαιξαν σχεδόν μονότερμα την αντίπαλό τους, έχασαν ευκαιρίες, αλλά το σκορ δεν άλλαξε κι έτσι λόγω των εκτός έδρας γκολ πήρε το εισιτήριο η Μπρόντμπι. 

Προηγουμένως πέρασε από ακόμα δύο γύρους, αλλά με άσημους αντιπάλους, τη Γιούβενες από το Σαν Μαρίνο και τη βουλγαρική Μπερόε. Την ίδια στιγμή πάντως εντός συνόρων κάνει το χειρότερο ξεκίνημα της πρόσφατης ιστορίας της, ξεκινώντας με τρεις ήττες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές κι όλες τους μάλιστα από μετριότατες αντιπάλους (Αάρχους, Οντένσε, Χόμπρο) κι ως επί το πλείστον με κακές εμφανίσεις. Κι όλα αυτά μετά την αποτυχημένη περσινή της παρουσία, όπου τερμάτισε 3η και με δεδομένο το μπάτζετ που είχε διαθέσει για μεταγραφές, υπήρξε μεγάλη δυσαρέσκεια. Πλήγμα στον «άσο»

Στα... ευχάριστα για τον ΠΑΟΚ το γεγονός ότι χάνει τον Νο1 πορτιέρο της, τον διεθνή Φινλανδό Λούκας Χραντέκι, ο οποίος μάλιστα αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα στο "ΓΣΠ" και θα έλειπε από το πρώτο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, μιας κι έχει συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του στη Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Για αντικαταστάτης του, προορίζεται ο 33χρονος Μαντς Τόπελ, βασικός την προηγούμενη διετία στην Οντένσε, με τον οποίο λέγεται πως υπάρχει συμφωνία. Το καρέ των «αστέρων»

Στο ρόστερ των Δανών βρίσκουμε ορισμένα σπουδαία ονόματα, χαρακτηριστικά παραδείγματα ο άλλοτε στόπερ της Λίβερπουλ, Ντάνιελ Αγκερ που είναι κι αρχηγός της ομάδας, ο 34χρονος επιθετικός Ελμάντερ με καριέρα σε Τουλούς, Μπόλτον, Γαλατάσαραϊ και Νόριτς, ο 32χρονος μέσος Κάλενμπεργκ  με θητεία σε Οσέρ και Βόλφσμπουργκ, ο οποίος όμως παραμένει τραυματίας και φυσικά ο στράικερ Πούκι. Ο Φινλανδός μάλιστα με καριέρα σε Σάλκε και Σέλτικ, που πέρασε παλαιότερα και από τη Σεβίλλη, είναι ο πιο επικίνδυνος παίκτης της τη δεδομένη στιγμή, μετρώντας ήδη 5 γκολ σε εννιά συμμετοχές φέτος σε όλες τις διοργανώσεις.ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Τόμας Φρανκ (41 χρ.)

Σε άπειρα χέρια βρίσκεται ο πάγκος της Μπρόντμπι, εδώ και μία διετία. Ο Τόμας Φρανκ συνεχίζει φέτος για δεύτερη χρονιά στο τιμόνι της κι αυτό είναι το πρώτο του εγχείρημα σε συλλογικό επίπεδο. Προηγουμένως ο 41χρονος Δανός με πτυχίο στην αθλητική ψυχολογία,  βρισκόταν στην εθνική U17 της χώρας του για να ακολουθήσει η προαγωγή του στην U19.  ΓΗΠΕΔΟ: «Μπρόντμπι Στάνιον» (29.000 θ.)

* Επιδόσεις τελευταίου χρόνου στην έδρα της! 12-6-4

Μπρόντμπι: Με αστέρια, αλλά την «έχει»