MENU

Χρόνια πολλά σε όλους. Καλή Παναγιά. Να χαίρεστε τις οικογένειές σας και να απολαύσετε τη σημερινή ημέρα που διαχρονικά είναι πολύ σημαντική για τον ελληνισμό και την ορθοδοξία.

Τις τελευταίες ημέρες ο Παναθηναϊκός βρίσκεται διαρκώς στην επικαιρότητα γι αυτό και θα ασχοληθώ ξανά με τα πράσινα δρώμενα. Θεωρώ ότι το «όχι» που είπε σήμερα το τριφύλλι στην προσφορά 3 εκατ. ευρώ της Βερόνα για τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο είναι από τις πιο ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ αποφάσεις που έχει πάρει εσχάτως ο Γιάννης Αλαφούζος. Είναι πιο σημαντική στη ζυγαριά ακόμη και από το «ναι» του σπουδαίου Βραζιλιάνου Μπερνάρ!

Ο ίδιος άνθρωπος που πριν από λίγα χρόνια «ξεπούλησε» τον Μπεργκ και διέλυσε την υπέροχη ομάδα που είχε φτιάξει ο Μαρίνος Ουζουνίδης, δείχνει αυτή τη φορά αποφασισμένος να υπερασπιστεί στην πράξη τις μεγάλες επενδύσεις του συλλόγου που ηγείται.

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος είναι το κορυφαίο ποδοσφαιρικό πρότζεκτ του Παναθηναϊκού από τα σπλάχνα της ομάδας. Ενας εξαιρετικός, πολυτάλαντος, εξελίξιμος παίκτης, που με το χαρακτήρα, τη σοβαρότητα και τη δουλειά του έχει δικαίως κερδίσει τον «δύσκολο» Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο Αλεξανδρόπουλος έχει ακόμη ΠΟΛΛΑ να προσφέρει στον Παναθηναϊκού προτού πάρει το δρόμο για την ποδοσφαιρική ξενιτιά. Είναι μόλις 20 χρονών, μαθαίνει, εξελίσσεται, βελτιώνεται καθημερινά.

Τα 3 εκατ. ευρώ πριν 2-3 χρόνια θα φάνταζαν… τεράστια για τα δεδομένα που τότε είχε διαμορφώσει ο ίδιος ο Αλαφούζος στον Παναθηναϊκό. Ο πήχης είχε κατέβει στο πάτωμα και ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν μπορούσε να αγοράσει αλλά δεν ήξερε και να πουλήσει.

Τώρα τα πράγματα άλλαξαν. Το συγκεκριμένο «όχι» φανερώνει πραγματική διάθεση να προστατευθεί το πρότζεκτ και οι επενδύσεις που ήρθαν από την ακαδημία του συλλόγου. Κυρίως δείχνει πρόθεση να δημιουργηθεί ένας καλός κορμός στα χέρια του αξιόλογου προπονητή και να κάνει τον Παναθηναϊκό όσο δυνατό του ταιριάζει, του αξίζει.

Θα σας φανεί παράξενο, αλλά εκτιμώ ότι το συγκεκριμένο «όχι» είναι πιο σημαντικό ακόμη και από το «ναι» του σπουδαίου Μπερνάρ και την επικείμενη ολοκλήρωση μιας μεγάλης μεταγραφής. Και τούτο γιατί ακόμη και αν αρνιόταν ο Βραζιλιάνος, ο Παναθηναϊκός μπορούσε να βρει άλλο καλό χαφ αφού διαθέτει τα λεφτά και έχει τη διάθεση να τα δώσει. Αν όμως έλεγε αμέσως «ναι» στα 3 εκατ. για τον Αλεξανδρόπουλο θα έδειχνε ότι ακόμη δεν έχει μάθει να αξιολογεί σωστά και να πουλάει στο «ταβάνι».

Μόνο σε… εξωπραγματική πρόταση αξίζει να πεις «ναι» για έναν 20χρονο με τις προοπτικές του Σωτήρη. Διαφορετικά με αυτό το «όχι» στέλνεις μήνυμα στην αγορά ότι πλέον δεν «ξεπουλάς» και εντός της ομάδας σου ότι το σημαντικό για όλους τους παίκτες του ρόστερ πρέπει να είναι Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, όχι οι σκέψεις για ενδεχόμενη μεταγραφή.

Με τέτοια νοοτροπία, ναι, μπορείς να φτιάξει τις βάσεις για κάτι σπουδαίο. Κι αυτό οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε. Όπως κάνουμε κριτική έτσι πρέπει να αποδίδουμε τα εύσημα όποτε χρειάζεται. Πόσο μάλλον σήμερα 15 Αυγούστου, ημέρα που οι πράσινοι πήραν το «οκ» ενός σπουδαίου χαφ και ταυτόχρονα κράτησαν το ρόστερ τους ένα τόσο ταλαντούχο δικό τους παιδί.

Το «όχι» για Αλεξανδρόπουλο εξίσου σημαντικό με το «ναι» του παιχταρά Μπερνάρ!
EVENTS