Οποιος έλεγε πριν από το παιχνίδι, ότι θα τελειώσει 0-0 θα τον έλεγαν τρελό! Και όμως έγινε. Γκολ δεν μπήκε στον Βόλο σήμερα και αν κάποιος είναι αδικημένος από το μηδέν στην επίθεση είναι ο Παναθηναϊκός. Εκανε τα πάντα, για να βάλει γκολ, έχασε όχι μία, όχι δύο, αλλά πέντε σίγουρα γκολ και είχε και ένα δοκάρι. Και όταν λέμε ευκαιρίες είναι από αυτές, που θέλει….προσπάθεια για να τις χάσεις. Μία να είχε μπει το ματς θα τελείωνε 0-2, η 0-3. Δεν μπήκε καμία και τελείωσε 0-0. Ο Βόλος δεν έκανε τελική σε όλο το παιχνίδι, ο Διούδης πέρασε το πιο ξεκούραστο 90λεπτο της καριέρας του, αλλά πάντα σε αυτά τα παιχνίδια λές μην γίνει η στραβή. Ευτυχώς δεν έγινε. Η μπάλα δεν τιμώρησε τον Παναθηναϊκό, που έκανε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και τρεις καλές ευκαιρίες με Βιγιαφάνιες, Μαουρίσιο και Χατζηγιοβάνη, για να ανοίξει το σκορ και να τελειώσουν όλα.
Στο δεύτερο ο Βόλος τα έπαιξε όλα για όλα οι παίκτες του Παναθηναϊκού χωρίς να έχουν εντολή δεν είχαν την κατοχή και γύρισαν κάποια μέτρα πίσω, αλλά η καθοριστική στιγμή ήρθε στο 80. Ο Παλάσιος που μπήκε στο 75 αντί του φλύαρου Χατζηγιοβάνη, έφυγε από μία μπαλιά του Μακέντα πέρασε στο σπριντ τον Γκρίλο και ο αμυντικός του Βόλου προκειμένου να μην βγει μόνος του με τον τερματοφύλακα ανέτρεψε τον Αργεντίνο και αποβλήθηκε δίκαια. Εκεί ουσιαστικά τελείωσαν όλα και η προσπάθεια του Βόλου να πιέσει.
Ο Παναθηναϊκός με παίκτη παραπάνω ….έκανε τα πάντα για να κρατήσει τον Βόλο στο παιχνίδι και έχασε γκολ από αυτά, που δεν χάνονται. Μία φορά ο Μαουρίσιο, μία φορά ο Μακέντα και άλλη μία ο Μαουρίσιο με δύο συμπαίκτες του να περιμένουν την πάσα για να σκοράρουν, προτίμησε να σουτάρει και να στείλει την μπάλα στο δοκάρι. Αν είχε μπει κάποιο γκολ από το πουθενά στο τέλος για τον Βόλο θα μιλάγαμε για αυτοκτονία. Παρόλα αυτά σε 93 λεπτά ο Βόλος τελική δεν έκανε, δεν απείλησε ποτέ και η πρόκριση στα προημιτελικά ήρθε. Η δουλειά έγινε. Το αυτονόητο έγινε. Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να προκριθεί και προκρίθηκε.
Αυτό που πετάμε από το ματς είναι τα γκολ που χάθηκαν. Αν γίνει πάλι σε κάποιο από τα παιχνίδια, που ακολουθούν στο πρωτάθλημα η ζημιά θα γίνει. Αυτό που κρατάμε είναι ο επιβλητικός και ο κυριαρχικός τρόπος, που έπαιζε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο και ο τρόπος που μπήκε στο ματς να καθαρίσει το παιχνίδι και την πρόκριση από νωρίς.
Καθοριστική η παρουσία του Σένκεφελντ στην άμυνα. Εκοψε αρκετές πάσες και έδεσε απόλυτα με τον απροσπέλαστο Βέλεθ, που δεν άφησαν τον Διούδη ούτε να ανησυχήσει. Ο Σάντσες αν και έπαιξε αριστερό μπακ με εξαίρεση μία δύο φάσεις με τον Φερνάντες, που πέρασε στο δεύτερο ημίχρονο δεξιά, ήταν καλός και έκανε κάποιες σημαντικές επεμβάσεις.
Η τριάδα στα χαφ λειτούργησε καλά στο πρώτο ημίχρονο, η κόπωση Βιγιαφάνιες (εκ των κορυφαίων όσο είχε δυνάμεις) και Μαουρίσιο στοίχισε στο δεύτερο ημίχρονο και ο Παναθηναϊκός δεν είχε την κατοχή, όπως έκανε στο πρώτο μέρος και πρέσαρε ψηλά. Από τους μεσοεπιθετικούς ο Αϊτόρ είχε πέντε πάσες, για γκολ, αλλά δεν μπήκε κανένα. Σαν πασέρ έκανε μία χαρά την δουλειά του. Ο Χατζηγιοβάνης άρχισε με κέφι, αλλά μετά χάθηκε και ο Μακέντα έκανε λίγα πράγματα και έχασε και γκολ που δεν χάνεται.
*Η δήλωση του Γιοβάνοβιτς μετά το παιχνίδι δείχνει, πόσο ξέρει το που δουλεύει και πόσες υψηλές προσδοκίες έχει. «Ηρθε ο κόσμος να μας βοηθήσει , γέμισε το γήπεδο και εμείς τους στείλαμε ξανά σπίτια τους και πρέπει να παλέψουμε σκληρά για να τους ξαναφέρουμε κοντά μας», είπε ο κόουτς που τόνισε ότι η ομάδα δεν έχει καταφέρει κάτι στο εξάμηνο. Δηλώσεις προπονητή του Παναθηναϊκού.
*Παρά το 0-0 και το γεγονός, ότι η ομάδα έπαιξε με την φωτιά μέχρι το τέλος είναι φανερή η πρόοδος στο παιχνίδι της. Και στην δημιουργία και στην ανασταλτική λειτουργία. Ο αντίπαλος φτύνει αίμα, για να κάνει μία φάση πλέον και η ομάδα δημιουργικά όλο και καλύτερη είναι. Στο Βόλο δημιουργικά έκανε από τα καλύτερα παιχνίδια της, αλλά οι τόσες χαμένες ευκαιρίες δεν άφησαν να φανεί. Αν συνεχίσει να παίζει έτσι τα γκολ θα έρθουν και οι νίκες στο πρωτάθλημα θα συνεχιστούν.
*Ο Χουάνκαρ τις τελευταίες δύο ημέρες είχε ενοχλήσεις στον προσαγωγό, αλλά ο Γιοβάνοβιτς ζήτησε να μην βγει προς τα έξω διότι δεν ήθελε να ξέρει ο αντίπαλος, ότι η ομάδα μπορεί να έπαιζε χωρίς κλασικό αριστερό μπακ, αφού και ο Χατζηθεοδωρίδης είχε ίωση. Οτιδήποτε άλλο έχει ειπωθεί για την απουσία του Χουάνκαρ είναι εκτός τόπου, χρόνου και πραγματικότητας. Δηλαδή υπήρχε θέμα με την ανανέωση του συμβολαίου του σήμερα και δεν υπήρχε την Κυριακή που έπαιξε και ήταν από τους καλύτερους; Ας ρίξει κανείς μία ματιά στην αποστολή του Γιοβάνοβιτς και θα καταλάβει γιατί πήρε 24 παίκτες(αντί για 22-23) και τέσσερα ακραία μπακ. Διότι έβλεπε ότι δύσκολα θα έπαιζε ο Χουάνκαρ, αν έπαιζε μπορεί να είχε μυϊκό τραυματισμό που θα τον άφηνε καιρό εκτός γηπέδων.
*Σε ένα ματς που χάθηκαν πολλές ευκαιρίες δεν μπήκε ούτε σαν αλλαγή ο πρώτος σκόρερ ο Καρλίτος. Αν δεν ερχόταν η πρόκριση στο τέλος θα ήταν τώρα το θέμα συζήτησης. Από την άλλη είναι φανερό ότι στο 4-3-3 την θέση φορ δεν μπορεί να την παίξει τόσο καλά ο Καρλίτος, που είναι το ιδανικό για αυτόν να παίζει περιφερειακός σε ένα 4-4-2 η σε ένα 4-2-3-1. Εκεί που είχε πάει το ματς ο Γιοβάνοβιτς προτίμησε να ρίξει αντί του Μακέντα τον Ιωαννίδη για να κρατήσει μπάλα στην επίθεση να έχει όγκο και δύναμη στα στημένα.