MENU

Το άρθρο της δημοσιεύεται με τον τίτλο «Το ηθικό στον πόλεμο» και αναφέρει: «Η βασικότερη παράμετρος ισχύος στον πόλεμο είναι το ηθικό, το φρόνημα. Σημαντικότερη από την στρατιωτική ισχύ, γιατί μεταβάλλει στρατό και λαό σε λιοντάρια αποφασισμένα. Που ΝΙΚΟΥΝ!

«Εις εμοί μύριοι, εάν άριστος ήι», (ένας από εμάς κάνει για χίλιους αν είναι άριστος) κατά τον Ηράκλειτο.

Άριστος δεν είναι ο άρτια εκπαιδευμένος, ο πανέξυπνος, με τον σύγχρονο εξοπλισμό, αλλά ο ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΈΝΟΣ.

Ο αποφασισμένος να νικήσει. Επειδή αντιλαμβάνεται ότι η πατρίδα είναι πάνω απ’όλα.

Επειδή γνωρίζει ότι «μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον και σεμνώτερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα εστίν η πατρίς παρά θεοίς και παρ’ανθρώποις τοις νουν έχουσιν."

Όπως τόπε ο Σωκράτης. Η πατρίδα είναι πάνω από την μάνα και τον πατέρα, ανάμεσα στους Θεούς και στους ανθρώπους που έχουν μυαλό!

Γιατί η πατρίδα ΕΙΝΑΙ οι πρόγονοι, οι απόγονοι, η γη μας….

Είναι το αίμα όσων θυσιάστηκαν για να κρατήσουν ελεύθερα τα χώματα που πατάμε, το παρελθόν, το μέλλον και η επιβίωση του έθνους.

Η επιβίωση του ελληνικού έθνους που κατοικεί εδώ χιλιάδες χρόνια κι έχει το ίδιο αίμα, την ίδια γλώσσα, την ίδια θρησκεία (2000 χρόνια) και τον ίδιο πολιτισμό.

(«το ελληνικόν όμαιμόν τε και ομόγλωσσον και θεών ιδρύματα κοινά και θυσίαι ήθεά τε ομότροπα»).

Ο Ηρόδοτος διέσωσε τον ορισμό αυτόν. Δεν τον γέννησε.

Αυτό απάντησαν οι Αθηναίοι στους Σπαρτιάτες που έσπευσαν να αποτρέψουν ενδεχόμενη συνεργασία τους με τους Πέρσες εναντίον των υπολοίπων ελλήνων, πριν την μάχη των Πλαταιών.

Το απόφθεγμα αποτελεί την απόφαση της Εκκλησίας του Δήμου.

Οι Αθηναίοι θα πολεμήσουν στο πλευρό των άλλων ελλήνων. Απλά επειδή ανήκουν στο ίδιο έθνος!

Αυτά είναι η πατρίδα: Η γη που την κατοικούν άνθρωποι που μοιράζονται τα ίδια χαρακτηριστικά αίματος, γλώσσας, θρησκείας και παραδόσεων. Και πριν από αυτούς οι πατεράδες τους και οι πατεράδες των πατεράδων τους. Η γη που θα ανήκει στα παιδιά τους όταν θα πεθάνουν και στα παιδιά των παιδιών τους.

Γι’αυτήν την γη πολεμούν οι έλληνες! Και ΝΙΚΟΥΝ!

Το ηθικό περιβλήθηκε με απόλυτη αίγλη και πρωτεύουσα σημασία από όλους τους θεωρητικούς του πολέμου.

Κλαούζεβιτς και Σουν Τσου μιλούν για το εθνικό φρόνημα, την εθνική συνοχή και την εθνική ομοιογένεια με απόλυτο θαυμασμό, ώστε να μετρηθεί μαθηματικά ότι το ηθικό μετράει 270 φορές την στρατιωτική ισχύ!!!

Το ελληνικό εθνικό φρόνημα έγραψε άπειρα έπη στο διάβα των χιλιετιών!

Ο Λεωνίδας με μόλις 1100 Σπαρτιάτες, Θεσπιείς και Πλαταιείς ανέκοψε την πορεία του Ξέρξη μέχρι την προδοσία του Εφιάλτη.

Ο Μέγας Αλέξανδρος ξεκίνησε την αυτοκρατορία του για να προστατεύσει το ελληνικό έθνος από τους πέρσες κατακτητές. Με μόλις 35.000 άνδρες!

Ο Κολοκοτρώνης κίνησε να ελευθερώσει την Τροπολιτσά με άλλους 7 και τον γάϊδαρό του. Και τα κατάφερε!

Να πώς: «Ὅταν ἀποφασίσαμε νὰ κάμωμε τὴν Ἐπανάσταση, δὲν ἐσυλλογισθήκαμε οὔτε πόσοι εἴμεθα, οὔτε πὼς δὲν ἔχομε ἄρματα, οὔτε ὅτι οἱ Τοῦρκοι ἐβαστοῦσαν τὰ κάστρα καὶ τὰς πόλεις, οὔτε κανένας φρόνιμος μᾶς εἶπε «ποῦ πᾶτε ἐδῶ νὰ πολεμήσετε μὲ σιταροκάραβα βατσέλα», ἀλλὰ ὡς μία βροχὴ ἔπεσε εἰς ὅλους μας ἡ ἐπιθυμία τῆς ἐλευθερίας μας».

Αυτή η επιθυμία, που έπεσε σαν βροχή σε όλους τους Έλληνες ήταν αρκετή!

Αυτό ήταν το απόλυτο πλεονέκτημα του ελληνικού λαού σε όλους τους πολέμους. Το ακλόνητο εθνικό φρόνημα. Η απόλυτη πίστη στην πατρίδα και η αταλάντευτη αποφασιστικότητα για την νίκη!

Το φρόνημα οδήγησε τον Ίτσιο στο ηρωϊκό κατόρθωμα να κρατήσει μία ολόκληρη ταξιαρχία και να σκοτώσει 243 γερμανούς μαζί με δύο χωριανούς από τα άνω Πορόϊα!

Η αποφασιστικότητα του Κασλά ανάγκασε τους ιταλούς να εξαερώσουν 5 μέτρα χώμα με σφαίρες. Το έπος του υψώματος 731!

Στο αγέρωχο ελληνικό εθνικό φρόνημα χρωστάμε το αλβανικό έπος.

Στην αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού να μην ζήσει κάτω από κανέναν ζυγό χρωστά ο κόσμος ολόκληρος την νίκη κατά του γερμανού κατακτητή στον β παγκόσμιο πόλεμο.

Στο φρόνημα του ελληνικού λαού απένειμε τα εύσημα ο Χίτλερ λέγοντας πως «ο ελληνικός λαός αποτελεί ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ παράδειγμα στην Ευρώπη απαράμιλλης αποφασιστικότητας να πολεμήσει»

και ο Τσώρτσιλ αποφασίζοντας ότι «εφεξής θα λέμε πως οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες».

Τίποτα δεν άλλαξε σ’αυτήν την τεράστια παράμετρο ισχύος από τα αρχαία χρόνια ως σήμερα. Η ισχύς ενός κράτους είναι το γινόμενο της στρατιωτικής ισχύος επί το φρόνημα.

Απόδειξη είναι ο Ιωάννης Αναγνωστόπουλος. Μόνος του σταμάτησε την τουρκιά από την άσκηση κυριαρχίας στον εθνικό εναέριο χώρο μας το 1963 για 12 έτη. Ως το 1975. Αυτός ο ένας έφτασε!

Ένας μόνος του, ο Παπαμελετίου με μία μοίρα καταδρομών απέτρεψε την κατάληψη του αεροδρομίου της Λευκωσίας από την τουρκιά.

Ο Μπικάκης, ένας ολομόναχος!!, εξόντωσε μία ίλη τουρκικών αρμάτων κι έτρεψε πανικόβλητο ένα τάγμα πεζικού στην Κύπρο μας. Ήταν αποφασισμένος να ΝΙΚΗΣΕΙ ΖΩΝΤΑΣ για την πατρίδα!

Ένας άριστος κάνει για χίλιους!

Εναντίον του φρονήματος του ελληνικού λαού στοχεύουν όλες οι μυστικές υπηρεσίες των κρατών που επιβουλεύονται τα εδάφη μας, ακόμα κι αν παριστάνουν τις συμμάχους μας.

Για να εξαφανίσουν αυτό το απόλυτο πλεονέκτημα οι πράκτορες με προβιά σπέρνουν ηττοπάθεια, απογοήτευση, απελπισία, δουλικότητα.

Διότι γνωρίζουν τα θαύματα για τα οποία είναι ικανός ο ελληνικός λαός όταν αποφασίζει να πολεμήσει!

Ο καιρός κοντοζύγωσε!».

Επίθεση της Μαρούπα στους ξένους πράκτορες!