MENU

Από εκείνο το επεισοδιακό μεσημέρι της 24ης Φεβρουαρίου του 2015, πέρασαν κοντά στα 4,5 χρόνια, όμως να τελικά που η υπόθεση έφτασε στο μονομελές πλημμελειοδικείο Αθηνών. Στην υπόθεση με τον αριθμό 22, στο ρόλο κατηγορουμένων ο Μαρινάκης Ευάγγελος του Μιλτιάδη και ο Μπουρνάζος Κωνσταντίνος του Ηλία. Ο πρώτος με τις κατηγορίες της εξύβρισης κατά συρροή και κατ’ επανάληψη, της απειλής, της συκοφαντικής δυσφήμησης διά του τύπου και της συκοφαντικής δυσφήμησης και ο δεύτερος θα δικαζόταν για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Ως μηνυτές οι κύριοι Γιάννης Αλαφούζος και Βασίλης Κωνσταντίνου με αφορμή το αξέχαστο Δ.Σ. της Λίγκας, το οποίο μετετράπη σε φάρ-ούεστ. Το SDNA ήταν φυσικά (και) εκεί.

Πριν φτάσουμε στα όσα απίστευτα εκτυλίχθηκαν κατά την εξέταση της υπόθεσης, ας θυμηθούμε τα γεγονότα και τις ανεπανάληπτους εκείνους διαλόγους, στους οποίους πρωταγωνίστησαν ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Γιάννης Αλαφούζος, όπως τα είχε καταγράψει και πάλι (μόνο) το SDNA

«Ήρθα στη Λεωφόρο και ενώ το γνώριζες με άφησες απροστάτευτο χωρίς αστυνομία για να με σκοτώσουν. Όλα ήταν προσχεδιασμένα. Εδώ δεν κάνατε τίποτα για το πανό. Πώς αφήσατε και πέρασε τέτοιο πανό;», είπε ο Μαρινάκης αναψοκοκκινισμένος: «Πήγα μέχρι και στην Εισαγγελία ο ίδιος για να υπάρχουν εισαγγελείς στο γήπεδο και να ληφθούν όλα τα μέτρα. Είναι ντροπή σου να τα λες αυτά εσύ», απάντησε ο Αλαφούζος, ο οποίος κάθονταν στην άλλη πλευρά του τραπεζιού.

«Κινδύνευσε όλη η ομάδα και εσύ δεν είπες ούτε μια συγνώμη. Του χρόνου θα έρθω εγώ ο ίδιος και θα σε γαμ… στη Λεωφόρο. Να το ξέρεις», ήταν η ατάκα του Μαρινάκη που ήταν πια εκτός εαυτού και συνέχισε το υβρεολόγιο. «Τελείωσες; Πάρε και καμιά ανάσα γιατί είσαι και χοντρός», του είπε ο Αλαφούζος. Σε εκείνο το σημείο ο πρόεδρος του Ολυμπιακού πήρε το γεμάτο με νερό ποτήρι που είχε μπροστά του και πέταξε το περιεχόμενό του πάνω στον Αλαφούζο!

Εκείνη τη στιγμή ο Βασίλης Κωνσταντίνου έβρισε τον Μαρινάκη και κουβέντα στην κουβέντα ένας από τους άνδρες ασφαλείας του προέδρου του Ολυμπιακού που βρίσκονταν έξω από την αίθουσα (σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν τρεις τον αριθμό όσοι τον συνόδευσαν στο κτίριο της Λίγκας) μπήκε και έριξε κροσέ στον αντιπρόεδρο του Παναθηναϊκού. Ο Κωνσταντίνου έπεσε από την καρέκλα του με τον Στράτο Σωπήλη να προλαβαίνει και να τον συγκρατεί προτού χτυπήσει το κεφάλι του στο γραφείο πίσω. 

Το χτύπημα προκάλεσε αιμορραγία στο χείλος του Βασίλη Κωνσταντίνου, με τον Γιάννη Αλαφούζο να βγαίνει έξαλλος από το γραφείο της συνεδρίασης και να δηλώνει μπροστά στους εκπροσώπους του τύπου: «Δυστυχώς, οι προκλήσεις συνεχίστηκαν σήμερα μετά τη Λεωφόρο. Δεχθήκαμε επίθεση. Απίστευτα πράγματα. Ντρέπομαι και αισθάνομαι άσχημα που εκθέτω τον εαυτό μου σε τέτοιες δηλώσεις. Ο κ. Μαρινάκης ο ίδιος μου πέταξε ένα ποτήρι νερό και μετά μπήκε ένας μπράβος μέσα σε μια ιστορία προφανώς στημένη, ο οποίος έριξε γροθιά στον κ. Κωνσταντίνου, ο οποίος έπεσε πίσω και ευτυχώς τον έπιασε ο Στράτος (σ.σ. Σωπήλης). Έχει τραυματιστεί όπως βλέπετε.

Δεν μπορώ να πιστέψω πως σε ένα διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας υπάρχει τέτοια βία. Ξέραμε ότι στο ποδόσφαιρο δρουν εγκληματικές οργανώσεις αλλά δεν ξέραμε ότι υπάρχουν μπράβοι που κάνουν επιθέσεις μέσα στο Δ.Σ. Στον Παναθηναϊκό μπορεί να έχουμε κάνει λάθη, δεν ισχυριζόμαστε ότι είμαστε άμεμπτοι, προσπαθούμε όμως να αλλάξουμε το ποδόσφαιρο και θα συνεχίσουμε. Στο ΣΚΑΪ δύο φορές πέταξαν χειροβομβίδες, οπαδοί του Ολυμπιακού πήγαν να κάψουν το λογιστήριο σε άλλη επίθεση. Σήμερα είχαμε αυτό. Κάποια ΜΜΕ γράφουν κάποια άλλα τίποτα», είπε αρχικά ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού.

Σε ερώτηση εάν ο Παναθηναϊκός θα κάνει κάτι, απάντησε: «Ζούμε σε μια πολιτεία που έχει νόμους. Υπάρχει δικαιοσύνη και αστυνομία. Φορείς που έχουν αναλάβει να διαχειριστούν τις καταστάσεις. Η δικαιοσύνη δεν ανήκει ούτε σε οπλισμένους μπράβους ούτε σε τίποτα άλλο».

Όλα αυτά το μεσημέρι της 24ης Φεβρουαρίου του 2015. Τι μπορεί να άλλαξε μέσα σε 4,5 χρόνια; Τα… πάντα!

Καταρχάς ανακλήθηκαν οι μηνύσεις τόσο από τον Γιάννη Αλαφούζο, όσο και από τον Βασίλη Κωνσταντίνου; Για ποιο λόγο; Μόνο αυτοί ξέρουν! Ωστόσο, για το αδίκημα της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, δεν χωρούσε ανάκληση. Η υπόθεση έπρεπε να εκδικαστεί υποχρεωτικά. Και κάπου εκεί ξεκινάει το θέατρο του παραλόγου, με τον Βασίλη Κωνσταντίνου να ανεβαίνει στο εδώλιο και να δίνει ένα πραγματικό ρεσιτάλ με τις ατάκες του: «Δεν ήταν μία επικίνδυνη στιγμή. Ήταν κάτι απλό. Υπήρξε μία ένταση στην συνεδρίαση, όμως δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις και το θέμα έληξε εκεί. Δεν υπήρχε κάποιος δόλος, ώστε να τραυματιστώ, όλα έγιναν πάνω στην ένταση της στιγμής. Εκείνη την στιγμή γινόταν χαμός με όλους τους εκπροσώπους της  Super League. Ήταν θέμα παρεξήγησης. Εμείς οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου, ξέρουμε ότι στο χώρο μας συμβαίνουν αυτά». Εκπληκτικές, μοναδικές ατάκες, από τον πάλαι ποτέ «αγριόγατο» της εστίας του Παναθηναϊκού, ο οποίος αίφνης μεταμορφώθηκε σε… γατάκι.

Διότι, δεν ήταν η πρώτη φορά που δέχεται σωματική επίθεση από ανθρώπους του Ολυμπιακού, αφού δύο χρόνια αργότερα (28/2/2017) σύμφωνα με επίσημη καταγγελία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο Βασίλης Κωνσταντίνου δέχθηκε προπηλακισμό και απόπειρα βιαιοπραγίας έξω από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά (βρισκόταν εκεί για να παραστεί στην εκδίκαση της υπόθεσης του επεισοδίου ανάμεσα σε Τζιμπρίλ Σισέ και Βαγγέλη Μαρινάκη) τόσο από τον διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστα Καραπαπά, αλλά και από τέσσερις ανθρώπους της συνοδείας του. Όπως δήλωνε μάλιστα τότε στο SDNA: «Εξερχόμενος από το Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά, ο υπεύθυνος Τύπου του Ολυμπιακού, Κώστας Καραπαπάς, μαζί με δύο άνδρες από την συνοδεία του μου επιτέθηκαν φραστικά. Δύο άλλοι από τους άνδρες που τον συνόδευαν επιχείρησαν με χειροδικήσουν εναντίον μου, αλλά με την επέμβαση της αστυνομίας το περιστατικό δεν πήρε μεγαλύτερη έκταση». 

Ίσως κι εκεί όμως δεν υπήρχε δόλος ή πρόθεση να τον τραυματίσουν. Άλλωστε, οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου ξέρουν ότι… συμβαίνουν αυτά και ευχή όλων είναι να μην τριτώσει το κακό για εκείνον.

Όπως ήταν λογικό, η κατάθεση του Βασίλη Κωνσταντίνου έκανε… παιχνιδάκι την απόφαση του δικαστή. Η ποινική δίωξη για τον Βαγγέλη Μαρινάκη για εξύβριση, απειλή και συκοφαντική δυσφήμηση έπαψε να ισχύει λόγω ανάκλησης της έγκλισης, ενώ και ο άνθρωπος της ασφαλείας του, ο οποίος έριξε την μπουνιά στον Βασίλη Κωνσταντίνου, απαλλάχθηκε από την κατηγορία της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης λόγω έλλειψης δόλου!

Τα είχε πει άλλωστε από το 2015 ο Γιάννης Αλαφούζος: «Ζούμε σε μια πολιτεία που έχει νόμους. Υπάρχει δικαιοσύνη και αστυνομία. Φορείς που έχουν αναλάβει να διαχειριστούν τις καταστάσεις. Η δικαιοσύνη δεν ανήκει ούτε σε οπλισμένους μπράβους ούτε σε τίποτα άλλο».

Στην πραγματικότητα, ίσως εν γνώσει του, ίσως και εν αγνοία ο Βασίλης Κωνσταντίνου είπε στο εδώλιο την μεγαλύτερη αλήθεια από όλες: «Εμείς οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου, ξέρουμε ότι στο χώρο μας συμβαίνουν αυτά».

Να, που όμως συμβαίνουν ακόμα κι αυτά που δεν περίμενες ποτέ ότι θα δεις, όπως αυτή η απίστευτη αλλαγή μόλις σε 4,5 χρόνια…

 

Κωνσταντίνου και Αλαφούζος απάλλαξαν τον Μαρινάκη σε δίκη-παρωδία για την μπουνιά!
EVENTS