Η νέα υπερδύναμη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου είναι εδώ. Η PSG μετά την 5άρα στον τελικό του Champions League κόντρα στην Ίντερ, την 4άρα στην Ατλέτικο και την επική πρόκριση επί της Μπάγερν Μονάχου, διέλυσε και τη μεγαλύτερη ομάδα στον κόσμο με το εντυπωσιακό 4-0 στο MetLife Stadium. Με την Τσέλσι θα παίξει στον τελικό η ομάδα του Λουίς Ενρίκε για τον 5ο τίτλο της μέσα στο 2025.
Η Παρί μπήκε με το πόδι στο γκάζι και δεν είχε την παραμικρή πρόθεση να το πάρει από εκεί. Στο 4’ ο Κουρτουά έβγαλε το σουτ του Φαμπιάν Ρουίθ, στο επόμενο λεπτό έβαλε απίστευτο stop στον Νούνο Μέντες αλλά στο 6’ δεν μπορούσε να κάνει κάτι όταν ο Ραούλ Ασένθιο παρότι φάνηκε να ελέγχει, έχασε από τον Ντεμπελέ, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Ισπανού χαφ και εκείνος έκανε το 1-0. Αυτό έμεινε για μόλις 3 λεπτά καθώς ήταν η σειρά του Ρούντιγκερ να κάνει γκάφα, αφού γλίστρησε ως τελευταίος παίκτης, άφησε μόνο του τον Ντεμπελέ και ο Γάλλος ευστόχησε στο τετ-α-τετ με τον Κουρτουά (2-0).
Το γήπεδο είχε μόνο μια κατεύθυνση και ο πρωταγωνιστής έμελλε να είναι Ισπανός αλλά για τους Γάλλους. Στο 24’ ο Ντεμπελέ ήταν και πάλι μέσα στη φάση και έπειτα από τον συνδυασμό του με τον Χακίμι ο Φαμπιάν Ρουίθ από κοντά νίκησε και πάλι τον Κουρτουά για το 3-0 σε ένα τρελό party για την Παρί. Η τρεμπλούχος Γαλλίας κράτησε τον απόλυτο έλεγχο στο φινάλε, είχε νέα φάση στο 40’ με το σουτ του Κβαρατσχέλια που συνέκλινε και πλάσαρε αλλά το 3-0 παρέμεινε.
Στην επανάληψη, όπως συμβαίνει πολλές φορές σε τέτοιου είδους αγώνες, το υλικό δεν ήταν το ίδιο. Γκολ του Ντουέ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, ο Μπαπέ είχε μια καλή στιγμή αλλά δεν τα κατάφερε και στη συνέχεια οι προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές γνωρίζοντας ότι δεν θα αλλάξει κάτι. Η Ρεάλ έδωσε «μάχη» για το γκολ της τιμής, όμως αντί να το πετύχει, δέχθηκε και τέταρτο στο 87’ από το σουτ μέσα από την περιοχή του Γκονσάλο Ράμος που αφιέρωσε το τελικό 4-0 στον Ντιόγκο Ζότα.
Παρί Σεν Ζερμέν (Λουίς Ενρίκε): Ντοναρούμα, Χακίμι, Μαρκίνιος, Μπεράλντο, Νούνο Μέντες (80' Λι), Βιτίνια, Ζοάο Νέβες, Φαμπιάν Ρουίθ (67' Ζαΐρ-Εμερί), Ντουέ (67' Μαγιουλού), Κβαρατσχέλια (59' Μπαρκολά), Ντεμπελέ (59' Γκονσάλο Ράμος).
Ρεάλ Μαδρίτης (Τσάμπι Αλόνσο): Κουρτουά, Βαλβέρδε, Ασένθιο (64' Μιλιτάο), Ρούντιγκερ, Φραν Γκαρθία, Τσουαμενί, Μπέλινγκχαμ (64' Μόντριτς), Γκιουλέρ (84' Βάθκεθ), Μπαπέ, Βινίνιους (64' Ντίαθ), Γκονθάλο Γκαρθία (71' Καρβαχάλ).