MENU

Για πρώτη φορά μετά από 6,5 χρόνια ο Παναθηναϊκός έφυγε με το διπλό από την έδρα του Αστέρα Τρίπολης και μάλιστα με εμφατικό τρόπο (4-1). Πέρα από τον Φώτη Ιωαννίδη που με δύο γκολ υπέγραψε τη νίκη του τριφυλλιού, εκπληκτικός ήταν και ο Ουίλιαν Αράο. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός χαφ πήρε φανέλα βασικού για πρώτη φορά μετά το παιχνίδι στα Γιάννενα απέναντι στον ΠΑΣ και πραγματικά ήταν εντυπωσιακός. 

Το πρώτο ντέρμπι που έρχεται και το κενά με ΑΕΚ που μπορεί να καλύψει 

Ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αστέρα παρουσίασε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που είχε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο. Οι πράσινοι στο ντέρμπι της Λεωφόρου έχασαν σχεδόν όλες τις προσωπικές μονομαχίες στην μεσαία γραμμή, καθώς δεν πήγαιναν πρώτη στην μπάλα. Με την είσοδο του Αράο στην βασική ενδεκάδα στο ματς με τον Αστέρα το πρόβλημα αυτό... λύθηκε. Ο Αράο με τα τάκλιν του αλλά και με τις καίριες επεμβάσεις του έκανε την μεσαία γραμμή του τριφυλλιού πιο... aggresive και βοήθησε τα μέγιστα στο να έρθει το διπλό. Δυνατός στις μονομαχίες, σωστές τοποθετήσεις και καλές μεταβιβάσεις. 

Αυτά ήταν τα στοιχεία που προσέδωσε στο παιχνίδι της ομάδας και γι΄ αυτό αναμένεται να πάρει και φανέλα βασικού στο ντέρμπι της Κυριακής. Αυτό μάλιστα το πρώτο ντέρμπι που θα παίξει στην Ελλάδα. Ένα ματς ύψιστης σημασίας για το τριφύλλι. Τα ματς αυτά κρίνονται κατά πολύ στη δύναμη και ο Αράο απέδειξε με την εμφάνισή του στην Τρίπολη ότι μπορεί να το βάλει αυτό το χαρακτηριστικό στο παιχνίδι της ομάδας. Παράλληλα έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

Το σούπερ ματς στην Τρίπολη που επιβεβαιώνεται από τα στατιστικά και δείχνει πόσο μπορεί να βοηθήσει την Κυριακή

Πέρα από το γκολ που πέτυχε στο 5ο λεπτό στο ματς με τον Αστέρα, ήταν συγκλονιστικός στο πως οργάνωνε το παιχνίδι της ομάδας. Έπαιζε την μπάλα με την μία, μετέφερε την μπάλα από το αμυντικό τρίτο στο επιθετικό χωρίς να κάνει σχεδόν ούτε ένα λάθος. Παράλληλα, τα μαρκαρίσματα του ήταν καθοριστικά και ουκ ολίγες φορές έκοψε τους παίκτες του Αστέρα Τρίπολης.

Στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα έπαιξε ως αμυντικό χαφ και στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τον χρησιμοποίησε και ως στόπερ στο πλευρό του Μπαρτ Σένκεφελντ. Και στις δύο θέσεις ήταν πραγματικά εντυπωσιακός. Κάθε φορά που έπαιρνε την μπάλα στα πόδια του είχε την απαραίτητη ηρεμία για να την μοιράσει σωστά και να δώσεις λύσεις στο πρέσινγκ που προσπαθούσε να κάνει ο Αστέρας στην μεσοαμυντική γραμμή του τριφυλλιού κατά τη διάρκεια του λεγόμενου build up. Σε όλα αυτά να προσθέσουμε ότι λόγω και του ύψους του όσο και λόγω των σωστών τοποθετήσεών του βοήθησε τόσο στα επιθετικά όσο και στα αμυντικά στημένα.Είναι δεδομένο ότι όσο περνάει ο καιρός, γίνεται όλο και καλύτερος, καθώς μαθαίνει καθημερινά στην προπόνηση και αφομοιώνει τον τρόπο με τον οποίο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θέλει να παίζει η ομάδα του.

Όλα αυτά που προαναφέρθηκαν φυσικά επιβεβαιώνεται και από τα στατιστικά του, όπως καταγράφονται στην πλατφόρμα «sofascore».

Αρχικά, όπως φαίνεται και στο heat map του κάλυψε τόσο σημεία του γηπέδου στο αμυντικό τρίτο όσο και λίγο πιο μπροστά από αυτό. Πράγμα που πρακτικά δείχνει ξεκάθαρα ότι βοήθησε τόσο στην μεσοαμυντική λειτουργία της ομάδας του όσο φυσικά και στην μεσοεπιθετική. 

 Τα ποσοστά επιτυχίας του στις πάσες αγγίζουν το 90% (88% για την ακρίβεια) και δείχνουν το πόσο καθοριστικός ήταν στο να μπορέσει το τριφύλλι να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα και να αποφύγει τα λάθη. Την ίδια στιγμή πραγματοποίησε συνολικά δύο επιτυχημένες μακρινές μπαλιές και άλλες τρεις αποτυχημένες. Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να τονίσουμε ότι οι... αποτυχημένες μακρινές μπαλιές ήταν ουσιαστικά διωξίματα προκειμένου να μην απειληθεί το τριφύλλι.

Ένα άλλο κομμάτι του παιχνιδιού στο οποίο αποδείχθηκε καθοριστικός ήταν στις μονομαχίες που έδωσε. Συγκεκριμένα, στις πέντε μονομαχίες πάνω στο χορτάρι που έδωσε, κέρδισε τις 4 ενώ στον...  αέρα «μονομάχησε»  4 φορές με τους παίκτες του Αστέρα Τρίπολης και κέρδισε τις τρεις. 

Σε όλα οφείλουμε να προσθέσουμε τα 4 επιτυχημένα τάκλιν που πραγματοποίησε, όπου ανέκοψε τους παίκτες του Αστέρα Τρίπολης, πριν αυτοί γίνουν απειλητικοί. Επιπρόσθετα, σε 2 φάσεις δεν επέτρεψε με τις επεμβάσεις του να απειλήσουν οι γηπεδούχοι την εστία του Λοντίγκιν. Την ίδια στιγμή, τρεις φορές δεν επέτρεψε στους παίκτες του Αστέρα να ανταλλάξουν την μπάλα και έκανε δική του την κατοχή. Παράλληλα, μόλις μια φορά σε 94 λεπτά μπόρεσε αντίπαλος ποδοσφαιριστής να τον ξεπεράσει με ντρίμπλα.

Στην γενική βαθμολογία του παιχνιδιού στην πλατφόρμα «Sofascore» πήρε 8 και ήταν ο δεύτερος καλύτερος παίκτης του γηπέδου μετά τον Φώτη Ιωαννίδη που είχε 8.4.

Ο Αράο πραγματοποίησε μια εκπληκτική εμφάνιση όπως φαίνεται και από την στατιστική υπηρεσία. Ηγετική εμφάνιση, με την οποία έδειξε πολλά από το ταλέντο που διαθέτει. Φυσικά το ζητούμενο από εδώ και πέρα είναι να συνεχίσει έτσι και ακόμα καλύτερα, καθώς αποτελεί δεδομένο ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής με πολύ καλά χαρακτηριστικά.  

Ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ αύριο στη Λεωφόρο έδειξε ότι είναι έτοιμος να βοηθήσει και αν κάνει όσα έκανε στην Τρίπολη το τριφύλλι δεδομένα θα δείξει ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με αυτό που έδειξε στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν κόντρα στην ΑΕΚ. 

Ουίλιαν Αράο: Το σούπερ ματς στην Τρίπολη και το πρώτο ντέρμπι που έρχεται (stats)