MENU

Η επιλογή του Γιώργου Παπαγιάννη στο νούμερο 13 του draft και η απόφασή του να φύγει άμεσα για το ΝΒΑ άλλαξε τα δεδομένα στον σχεδιασμό του Παναθηναϊκού, αφού ο Αργύρης Πεδουλάκης υπολόγιζε πολύ στον νεαρό σέντερ.

Έτσι, οι «πράσινοι» βγήκαν άμεσα στην αγορά για τον παίκτη που θα αντικαθιστούσε τον «PapaG» και σημαντική προϋπόθεση αποτελούσε το να είναι Έλληνας δεδομένου και του γεγονότος πως το «τριφύλλι» θέλει να ενισχύσει τον ελληνικό κορμό στο ρόστερ του.

Το όνομα του Ίαν Βουγιούκα ήρθε στο προσκήνιο για την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη, μετά και την πολύ καλή σεζόν που πραγματοποίησε στην Euroleague με την Ζαλγκίρις Κάουνας, συνιστώντας παράλληλα και μία εφικτή, δοκιμασμένη λύση.

Με δεδομένη και την δυσκολία που παρουσίαζε η περίπτωση του Γιάννη Μπουρούση που είναι ο top, διαθέσιμος Έλληνας ψηλός, ο Βουγιούκας παρέμεινε σε πρώτο πλάνο ως μία πολύ αξιόπιστη επιλογή.

Πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, οι «πράσινοι» έχουν πλησιάσει πολύ στην ολοκλήρωση της μεταγραφής που θα σημάνει την επιστροφή του 31χρονου στην Ελλάδα μετά τη σεζόν 2011/2012, όταν αγωνιζόταν και πάλι στον Παναθηναϊκό.

Ο Ιαν Βουγιούκας στη φετινή Euroleague είχε μέσο όρο 11,1 πόντους, 4,7 ριμπάουντ και 1,3 ασίστ, ενώ υπό τις οδηγίες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έφτασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Λιθουανίας.

Πλησιάζει στον Παναθηναϊκό ο Βουγιούκας!