MENU

Ας ξεκινήσουμε από κάποια πράγματα που δεν ζυγίζονται με βάση μόνο τον επαγγελματισμό και τις ικανότητες ενός αθλητή αλλά έχουν και άλλες προεκτάσεις. Ο Νίκος Παππάς «έδεσε» στον Παναθηναϊκό της καρδιάς του και αυτό έχει μια παραπάνω σημασία για τον κόσμο του Συλλόγου. Ξέρω πως στις μέρες μας δεν μετρούν και πολύ αυτά (για εμάς μετράνε) αλλά είναι σημαντικό να έχεις παιδιά που αγαπούν τον Παναθηναϊκό από μικρά. Άρα, υπό αυτό το πρίσμα η παραμονή του Νίκου στους «πράσινους» συνιστούν μια ωραία και ρομαντική ιστορία με αίσιο τέλος χάρη στην τρέλα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να τον κρατήσει στην ομάδα.

Πάμε τώρα σε αυτά που μετρούν με βάση τα αποτελέσματα και τους στόχους. Άπαξ και ο Παππάς παρέμεινε στον Παναθηναϊκό ο ρόλος του αυτόματα αλλάζει. Στα 28 του χρόνια οφείλει στον κόσμο, την ομάδα και στον εαυτό του να κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός (όπως στον πέμπτο τελικό για παράδειγμα) και να λειτουργήσει μόνο υπέρ του συνόλου. Έχει όλα τα φόντα να το κάνει αρκεί να το προσεγγίσει με λίγο διαφορετικό «μάτι». Δεν μπορεί πλέον ο ρόλος του να είναι «ένας παίκτης του Παναθηναϊκού» αλλά ένας ΑΘΛΗΤΗΣ που ο κόσμος λατρεύει και στηρίζει. Άρα, αυτό του το ανταποδίδεις με σκληρή δουλειά και παναθηναϊκή νοοτροπία (την ξέρει ως οπαδός από μικρός) με γνώμονα μόνο το καλό της ομάδας.

Παράλληλα, ο Παππάς οφείλει να βάλει τα γυαλιά και να κλείσει τα στόματα σε όσους επιμένουν στη διαφορετικότητα του χαρακτήρα του μιλώντας για... χαμένα ταλέντα. Έχει όλο το «πακέτο» να μπαίνει στο γήπεδο και ν’ αλλάζουν οι άλλοι δρόμο. Αρκεί να το πιστέψει, να αποχωριστεί δεύτερες και τρίτες σκέψεις και να παίξει μπάσκετ λιώνοντας στο ΟΑΚΑ. Εξάλλου, απ’ όλους τους Έλληνες της ηλικίας του είναι μακράν του δευτέρου (μαζί με τον Σλούκα ίσως) ο πιο ταλαντούχος μπασκετμπολίστας. Ήρθε η ώρα.

Είναι ηλίου φαεινότερο, λοιπόν, πως ο Νίκος θα είναι ένα βήμα πιο μπροστά και θα έχει τον χώρο του στο «2». Δεν θα είναι μόνος του, ωστόσο, στην περιφέρεια καθώς μαζί με τον Ντένμον ο Τσάβι Πασκουάλ θα κοιτάξει να κλείσει τις κινήσεις στα γκαρντ μ’ ένα μπαρουτοκαπνισμένο σκόρερ. Έναν παίκτη που θα έχει εμπειρία από την Ευρωλίγκα και θα μπορεί να προσφέρει στο σκορ και φυσικά δεν θα χρειάζεται να παίζει 30 λεπτά, αλλά να βάζει το «κερασάκι».

Επίσης, η φροντ λάιν θα κλείσει με μια τελευταία σημαντική προσθήκη που είναι στα σκαριά. Αυτά για την ώρα.

ΥΓ: Κάποιοι λειτούργησαν κυκλωτικά και απόλυτα υποκριτικά και σε ρόλο σαλαμάνδρας επιχείρησαν να φυσήξουν αέρα λιμανιού στον Νίκο. Από τη μία έλεγαν άλλα, από την άλλη στροφές 360 μοιρών. Για γέλια.

ΥΓ2: Ο Νικόλας θα πάει Πειραιά, αλλά για άλλο λόγο!

ΥΓ3: Για να τελειώνουμε: Θέμα Κόπονεν δεν υπάρχει, ο παίκτης που θα έρθει θα έχει άλλα χαρακτηριστικά και θα είναι αυτός που θα κολλάει με την αναβάθμιση του Νίκου και την παρουσία του Ντένμον.

ΥΓ4: Δύο κινήσεις συν τον Νίκο και καλές βουτιές.

Ένας «αυθεντικός» βγαίνει μπροστά, δύο έρχονται