MENU

Ο Παναθηναϊκός ισοπέδωσε τον Ολυμπιακό στο δεύτερο μέρος και κατέκτησε πανάξια το 37ο Πρωτάθλημα στην ιστορία του. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος θα κοιτάζει από ψηλά περήφανος τα παιδιά του και όλοι εμείς καρφώνουμε το βλέμμα μας στον ουρανό. Αυτό το Πρωτάθλημα δεν μπορούσε να χαθεί ποτέ και για κανέναν λόγο. Ο Παναθηναϊκός παρέμεινε η μοναδική ομάδα στην Ευρώπη που από το 1995-96 μέχρι σήμερα σηκώνουν τουλάχιστον μία κούπα.

Αγωνιστικά, οι «πράσινοι» ήταν αδιανόητα νευρικοί στο πρώτο μέρος με τον Ολυμπιακό να προσπερνά με 31-35 εκμεταλλευόμενος τα 0/8 τρίποντα των παικτών του Πασκουάλ και τα χαμένα λέι απ που ακολουθούσαν το ένα το άλλο. Μα, ήταν θέμα χρόνου να μπει ένα σουτ και ν’ αλλάξει όλη η εικόνα του αγώνα. Ο Παππάς και ο Τζέιμς άλλαξαν όλο τον ρυθμό και πιστώνονται εν πολλοίς την έκρηξη του ΟΑΚΑ με τον Νίκο να μεταδίδει τα …ντεσιμπέλ στο γήπεδο και τον Θανάση ν’ ακολουθεί! Καταλυτική η παρουσία του Κρις Σίνγκλετον με 17 ριμπάουντ όπως και του Τζέιμς Γκιστ σε μια βραδιά που ο Καλάθης έμεινε εκτός …αγώνα με τα φάουλ που τον φόρτωσαν.

Επίσης, οι φίλοι του Ολυμπιακού οφείλουν να «συγχαρούν» τη διοίκηση τους που επιχείρησε να κλέψει ένα ματς στα χαρτιά γιατί λένε πως του πέταγαν νερά και κάποιοι φορούσαν μάσκες. Αλήθεια, δεν ρωτούν και τους κανονικούς αθλητές τους που κέρδιζαν πάνω στο παρκέ πως θα ένιωθαν. Το νεύμα του «πάμε να φύγουμε» χωρίς λόγο απέδειξε ξανά πως υπάρχει χάσμα μεταξύ των δύο Συλλόγων.

Στο ΣΕΦ ο Φράγκι δεν επέτρεπε σε κανέναν να φύγει από το παρκέ με μολότοφ να πέφτουν στον πάγκο και πέρσι η ομάδα βγήκε να παίξει παρά τα αίσχη που γινόντουσαν. Στο ΟΑΚΑ για ρίψεις νερού πήγαν να το σκάσουν! Φοβερά πράγματα και ειδικότερα λίγες ημέρες μετά τα σοβαρότατα επεισόδια έξω από το ΣΕΦ που προκάλεσε ένα ακόμη σκάνδαλο. Για τα ίδια γεγονότα που έλαβαν χώρα στον δεύτερο τελικό ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με πρόστιμο και για αυτά του τέταρτου με κλείσιμο του ΣΕΦ για μόλις δύο ματς. Απόλυτη δικαίωση του αθλητικού δικαστή.

Σε γενικές γραμμές ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να πει ένα «ευχαριστώ» στον Γιώργο Μπόγρη που έδωσε ένα έξτρα κίνητρο στα αποδυτήρια αλλά και στην κίνηση του φευγιού που αποσυντόνισε απόλυτα τους ίδιους τους παίκτες του Ολυμπιακού. Κάπως έτσι η επιχείρηση «απόδραση» στέφθηκε με απόλυτη αποτυχία.

ΥΓ: Η αγκαλιά Δημήτρη – Θανάση ήταν πραγματικά συγκλονιστική.

ΥΓ2: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο γιόρτασε για τον Θανάση από τις εξέδρες και μετά μέσα στα αποδυτήρια. «Παράσημο» για τον Σύλλογο.

ΥΓ3: Καμιά φορά αρκεί ένα ματς ν’ αλλάξει όλη την ιστορία. Έστω και στο …90 αλά Ινζάγκι! Ξέρει ο Νίκος.

ΥΓ4: Η διαφορά των δύο ομάδων είναι τεράστια ως προς τη νοοτροπία. Οι μεν ζουν και αναπνέουν να κερδίσουν με μπάσκετ και οι δε με χίλιους δύο τρόπους στα χαρτιά! Τρομερά πράγματα.

ΥΓ5: Δεν μπορείς να μιλάς για παράπονα και να ρωτάς ποιοι είναι αυτοί όταν έχεις λερωμένη τη φωλιά σου πάνω από δέκα φορές με αίσχη στο γήπεδο σου. Όλα έχουν ένα όριο. Το ΟΑΚΑ είναι εκκλησία στα ντέρμπι. Φτάνει με την προπαγάνδα. Διαμαρτύρονται για γέλια και την Πέμπτη υπήρχαν μπινελίκια έξω από τα πράσινα αποδυτήρια.

ΥΓ6: Τέτοιο προσχεδιασμένο fail δεν έχει γίνει ξανά στην Ευρώπη.

ΥΓ7: Ημέρα του πατέρα η 17η Ιουνίου…Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς.

Τα μάτια ψηλά στον ουρανό!