MENU

Πέπλο μυστηρίου έχει καλύψει την κοινή δήλωση - ανακοίνωση των αδελφών Αγγελόπουλων το απόγευμα της Δευτέρας(21/5), λίγες ώρες μετά το φινάλε της Euroleague 2017-2018 και την κατάκτηση του τροπαίου από τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Final Four του Βελιγραδίου.

Θυμίζουμε πως οι διοικητικοί ηγέτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός σε κοινή τους ανακοίνωση ανέφεραν: «Είμαστε περήφανοι για ότι έχουμε πετύχει με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ μας την τελευταία δεκαετία. Δυο τρόπαια, με το μοναδικό επίτευγμα της back2back κατάκτησης της κορυφής της Ευρώπης, πέντε τελικοί και έξι Φάιναλ Φορ. Διακρίσεις που μας κατατάσσουν πλέον, ως την κορυφαία ομάδα της Ευρωλίγκας από το 2009 έως το 2018.

Αυτό το ιστορικό επίτευγμα γίνεται ακόμα πιο ξεχωριστό αν αναλογιστούμε ότι ο προϋπολογισμός της ομάδας του Ολυμπιακού ήταν ο χαμηλότερος μεταξύ των βασικών ανταγωνιστών του. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσοι συνετέλεσαν σ’ αυτό τον άθλο.

Παναγιώτης & Γιώργος Αγγελόπουλος».

Πολλοί, λοιπόν, προσπάθησαν να εκτιμήσουν αν υπάρχει κάτι που να κρύβεται πίσω από τις λέξεις, μεταξύ των γραμμών της ανακοίνωσής τους. Στην ουσία, το ερώτημα που προέκυψε είναι αν αυτή η ασυνήθιστη έκρηξη αυτοεκτίμησης σηματοδοτεί κάτι για την επόμενη μέρα της ΚΑΕ ή αν η ανακοίνωση αποτελεί απλά ένα ξέσπασμα, σε μια δύσκολη προσωπική στιγμή για τους ίδιους καθώς οι δικαστικές, οικογενειακές περιπέτειες του τελευταίου διαστήματος τους έχουν απορροφήσει πλήρως.

Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα. Το σίγουρο είναι ότι το timing μιας τέτοιας κοινής ανακοίνωσης σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως. Λίγη ώρα μετά το συγχαρητήριο τηλεγράφημα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ των 10 Ευρωπαϊκών, οι αδελφοί Αγγελοπουλοι επέλεξαν να συνυπογράψουν μια κοινή ανακοίνωση που επί της ουσίας αποτελούσε συγχαρητήριο τηλεγράφημα προς τους ίδιους για την διαχείριση της ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Θα μπορούσαν να έχουν προχωρήσει σε μία δήλωση ύστερα από ένα παιχνίδι ή να «περάσουν» μια διαρροή από το περιβάλλον τους ή μέσω της ΚΑΕ, αλλά προτίμησαν έναν τρίτο τρόπο, που δεν συνάδει με το προφίλ των χαμηλών τόνων που συνήθως διατηρούν.

Την ίδια χρονική στιγμή, μάλιστα που δημοσιεύματα από Μέσα φίλα προσκείμενα στον Ολυμπιακό, έκαναν λόγο για οικονομικά προβλήματα στους «ερυθρόλευκους».

Δημοσιεύματα που έγιναν... δεκτά από την πλευρά της ΚΑΕ μέσω της «ηχηρής σιωπής» της, αφού η ομάδα του Πειραιά δεν έκανε κανένα σχόλιο.

Σχήμα οξύμωρο επίσης αποτελεί το γεγονός ότι οι Αγγελόπουλοι δίνουν έμφαση στην ανακοίνωσή τους στο χαμηλό μπάτζετ της ομάδας, ενώ ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε στα πλέι οφ της Euroleague από τη Ζαλγκίρις, που είχε το 1/3 του προϋπολογισμού του... Ωστόσο το μείζον θέμα αποτελεί το μέλλον κι όχι η συζήτηση για το παρελθόν για την οποία ο καθένας μπορεί να έχει τη δική του γνώμη.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μια ανακοίνωση που έχει προκαλέσει απορίες και μέσα στο επόμενο διάστημα θα χρειαστούν διευκρινίσεις από την πλευρά των Αγγελόπουλων για το νόημά της.

Θα πρέπει να διευκρινιστεί δηλαδή αν ήταν απλά ένα... ξέσπασμα αυτοεκτίμησης, προκειμένου να προβάλουν το αδιαμφισβήτητα πολύ μεγάλο έργο τους, που αναμόρφωσε τον Ολυμπιακό ή αν συμβαίνει κάτι άλλο. Διότι ξεφεύγοντας από τη στείρα οπαδική αντιπαράθεση αναφορικά με το αν οι «ερυθρόλευκοι» είναι η καλύτερη ομάδα της δεκαετίας, η πραγματικότητα λέει ότι ποτέ στο παρελθόν δεν έχουν προβεί ξανά σε τέτοια κοινή ανακοίνωση για τέτοιο θέμα.

Κι η δήλωση αυτή έρχεται να ρίξει νερό στον μύλο της φημολογίας που το τελευταίο διάστημα ολοένα και πληθαίνει σχετικά με το μέλλον της ΚΑΕ Ολυμπιακός. Είτε αφορά συνολικά την παρουσία τους στα διοικητικά δρώμενα είτε επίκειται διαφορετικού επιπέδου προϋπολογισμός για την επόμενη σεζόν, τα ερωτήματα όσο εντείνονται, τόσο θα ζητούν απεγνωσμένα απαντήσεις, που μόνο οι ίδιοι οι ηγέτες του Ολυμπιακού μπορούν να δώσουν.

Τι κρύβεται πίσω από την ανακοίνωση των Αγγελόπουλων;