MENU

Ο Αστέρας Τέμενης (Κοινότητα-Προάστιο περίπου 5 χιλ. από το Αίγιο) κάνει τα θαύματα του, αφού όχι μόνο έχει κατορθώσει να ανέβει 4 κατηγορίες σε ισάριθμα χρόνια, αλλά έχει πετύχει, ώστε η λειτουργία του να αποτελεί παράδειγμα, ακόμα και για ομάδες που αγωνίζονται σε Εθνικές Κατηγορίες.  
Ενας εκ των συντελεστών της επιτυχημένης πορείας του Αστέρα, ο προπονητής Αρης Ξενούλης (που αποτελεί επίσης μέλος του Τεχνικού Επιτελείου της Εθνικής Ενόπλων καθώς και του Αίολου Αγυιάς) μας δίνει περισσότερες λεπτομέρειες απαντώντας στα ερωτήματα μας.

Πως ξεκίνησε αυτή η πορεία του Αστέρα και ποιοι ήταν οι παράγοντες που συντέλεσαν σε αυτήν την ξέφρενη πορεία;

«Ολα ξεκίνησαν πριν 5 χρόνια όταν ο Γιώργος Χρηστίδης (παλιός Αθλητής του συλλόγου) αποφάσισε να επαναδραστηριοποιήσει το τμήμα μπάσκετ του Συλλόγου ξεκινώντας από την χαμηλότερη κατηγορία την Γ1 ΕΣΚΑΗ. Το σύνολο της τοπικής κοινότητας αγκάλιασε το νέο εγχείρημα και έδωσε αμέσως μεγάλη δυναμική στον σύλλογο. Ενδεικτικά αναφέρω ότι υπήρχαν παιχνίδια στην Γ1 ΕΣΚΑΗ που οι φίλαθλοι της ομάδας γέμισαν ασφυκτικά το κλειστό του Αιγίου.  

Το πάθος, η καθημερινή προσφορά και το μεράκι του Γιώργου Χρηστίδη και του Κωνσταντίνου Ζεντέφη δημιούργησαν τις βάσεις για το χτίσιμο μιας δυνατής ομάδας τόσο αγωνιστικά όσο και οργανωτικά και με την στήριξη της τοπικής κοινωνίας ο Αστέρας κατόρθωσε ένα μικρό μπασκετικό θαύμα να ανέβει σε 5 χρόνια (η μια σεζόν δεν ολοκληρώθηκε λόγω Covid 19) τέσσερις κατηγορίες και από του χρόνου να αγωνίζεται στην Α1 ΕΣΚΑΗ».

Πως κρίνεις την φετινή πορεία της ομάδας στο Πρωτάθλημα της Α2 ΕΣΚΑΗ?  

«Από την αρχή της χρονιάς θέσαμε ως πρώτο στόχο μας την άνοδο στην πρώτη κατηγορία της ένωσης μας. Φτιάξαμε μια ομάδα που ο βασικός κορμός της να αποτελείται από Αιγιώτες και ποιοτικές προσθήκες από Πατρινούς παίχτες.  Δουλέψαμε πολύ σκληρά από το καλοκαίρι. Οι παίκτες μου έδωσαν και την ψυχή τους και παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε (τραυματισμούς βασικών παικτών, στρατεύσεις κλπ.)  έχουμε καταφέρει ο Αστέρας μας -με 2 αγωνιστικές να υπολείπονται για την λήξη του πρωταθλήματος-  να είναι πρώτος έχοντας σε 26 αγώνες ρεκόρ 24-2 έχοντας την δεύτερη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος και με μεγάλη διαφορά την καλύτερη άμυνα. Η ομάδα έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά την άνοδο της και παράλληλα νομίζω τον σεβασμό και την εκτίμηση από όλη την ενωση μας».  

Ο Αστέρας έχει ακαδημίες; Υπάρχουν τμήματα υποδομής; Ποιά η φιλοσοφία σας ως προς αυτό το κομμάτι; 

«Τα τελευταία χρόνια άρχισε να λειτουργεί και η Ακαδημία Μπάσκετ του Αστέρα Τέμενης και παρόλες τις δυσχέρειες (πανδημία, προπονήσεις σε ανοικτό Γήπεδο) αριθμεί περίπου 50 παιδιά. Στόχος για του χρόνου είναι να αυξηθεί ο αριθμός αυτών των παιδιών αλλά και η συμμετοχή τους στα πρωταθλήματα Μίνι και Παμπαίδων της ΕΣΚΑΗ. Το μεγάλο στοίχημα, τόσο για την Ακαδημία, όσο και για όλο το τμήμα Μπάσκετ είναι η κατασκευή κλειστού Προπονητηρίου που θα μας αλλάξει επίπεδο. 

Η διοίκηση καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες σε συνεργασία με τον Δήμο και την Περιφέρεια, έχουν γίνει οι σχετικές μελέτες και όλοι μας είμαστε αισιόδοξοι ότι θα το καταφέρουμε και πραγματικά θα σημαίνει πάρα πολλά  για το μπάσκετ όλης της περιοχής.

Αντιλαμβάνεστε πως ένα νέο κλειστό προπονητήριο θα ωθήσει πολλά νέα μικρά παιδιά στο μπάσκετ, κάτι που αποτελεί και βασική στόχευση τόσο της νέας διοίκησης της ΕΟΚ με πρόεδρο τον Βαγγέλη Λιόλιο αλλά και της νέας διοίκησης της ΕΣΚΑΗ με πρόεδρο τον Παναγιώτη Λυκούδη.  

Οι άνοδοι, οι κατηγορίες, τα Πρωταθλήματα έρχονται και παρέρχονται το ότι όμως θέλουμε η Τέμενη και ο Αστέρας να αποτελέσουν μια μικρή κυψέλη ανάπτυξης του αθλήματος είναι η βασική μας επιδίωξη». 

Και τώρα ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι του Αστέρα; Θα παραμείνεις στο τιμόνι της ομάδας; 

«Επιθυμία μου είναι να παραμείνω και την νέα χρονιά, πιστεύω ότι υπάρχει και από την πλευρά της διοίκησης καλό κλίμα και αντίστοιχη διάθεση. 

Όσο για του χρόνου πρώτα από όλα πρέπει να συνεχίζουμε να δυναμώνουμε και να εξελισσόμαστε οργανωτικά και διοικητικά

Θέληση μας είναι να παραμείνει ο βασικός κορμός του φετινού ρόστερ (εξαιρετικοί παίκτες, πολύ καλοί χαρακτήρες) και να προστεθούν 3 με 4 ακόμα παιδιά με τα ίδια χαρακτηριστικά.

Στόχος μας θα είναι η δημιουργία ενός ανταγωνιστικού συνόλου που με πολύ σκληρή δουλειά θα εξασφαλίσει γρήγορα την παραμονή του (βασική επιδίωξη κάθε νεοφώτιστης ομάδας) και έπειτα θα διεκδικήσει να φτάσει όσο το δυνατόν ψηλότερα.  

Άλλωστε όλοι στην ομάδα δεν θέτουμε ταβάνι στα όρια και στις φιλοδοξίες μας και θέληση μας είναι -γιατί όχι- ο Αστέρας τα επόμενα χρόνια να μπορέσει να λάμψει και στις Εθνικές κατηγορίες».

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Αστέρας Τέμενης: Ενα μικρό μπασκετικό θαύμα και η νέα δύναμη της Αιγιαλείας
EVENTS