MENU

Λοιπόν, να ξεκαθαρίσουμε κάτι από τις πρώτες αράδες για να μην παρεξηγηθούμε. 
Η παραμονή του Μάριο Χεζόνια στον Παναθηναϊκό αποτελούσε top προτεραιότητα για τους «πράσινους». Για πολλούς και διάφορους λόγους. Αγνωστικούς και μη. Αυτό είναι δεδομένο. 

Άλλωστε για τον λόγο αυτό οι «πράσινοι» έκαναν την υπέρβαση στα οικονομικά τους (όπως είχαν κάνει και στην περίπτωση του Ντίνου Μήτογλου), προκειμένου να δείξουν στον Κροάτη super star πόσο πολύ επιθυμούσαν να συνεχίσουν να πορεύονται παρέα τα επόμενα δύο χρόνια.

Από την άλλη όμως ο «Super Mario» προτίμησε να ψάξει κάτι καλύτερο. Κάτι που θα του απέφερε, ίσως, καλύτερες οικονομικές απολαβές, κάτι που θα του απέφερε κάτι περισσότερο σε μπασκετικό κομμάτι, ή οτιδήποτε άλλο είχε στο μυαλό του ο ίδιος ο παίκτης. Και πάνω σε αυτό δεν μπορεί να τον κατακρίνει κανένας. 

Άλλωστε, μιλάμε για επαγγελματίες παίκτες και οργανισμούς που πάνω απ’ όλα η κάθε πλευρά κοιτάζει το δικό της συμφέρον. Έτσι έκανε και ο Χεζόνια. Προφανώς έχει στα χέρια του καλύτερες προτάσεις και αποφάσισε να πορευτεί με κάποια από αυτές. Τώρα, ποια θα είναι αυτή η πρόταση και που θα βρει η νέα σεζόν τον έμπειρο παίκτη θα το ξέρουμε λογικά σε λίγες ημέρες. 

Ο ρομαντισμός υπάρχει μόνο στα… βιβλία

Απλά θα πρέπει να γίνει κατανοητό απ’ όλους ότι ο ρομαντισμός έχει… πεθάνει. Όσο σκληρό και αν ακούγεται, όσο και να μη θέλουν να το δεχθούν κάποιοι αυτή είναι η αλήθεια. Η ωμή πραγματικότητα. Η αγάπη και το «δέσιμο» που έχει ο Κροάτης με τον σύλλογο και τους οπαδούς συνεχίζει να είναι αληθινή, συνεχίζει να είναι ουσιαστικά, αλλά στο τέλος της ημέρας ο Χεζόνια αποφάσισε σύμφωνα με τα επαγγελματικά του κριτήρια και όχι με τα συναισθηματικά. Και γι αυτό δεν μπορεί να του κρατήσει κακία κανένας. 

Κανείς πάνω από τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός υπήρχε και πριν τον Χεζόνια και θα υπάρχει και μετά τον Χεζόνια. Στη ιστορία του Παναθηναϊκού έχουν περάσει… Ιερά «τέρατα» του αθλήματος, είτε από τον πάγκο του, είτε φορώντας τη φανέλα με το «τριφύλλι» στο στήθος. Κάποιοι έμειναν, λίγο, κάποιοι έμειναν περισσότερο, κάποιοι έμειναν πιο πολύ. 

Ο Παναθηναϊκός όμως συνέχισε να υπάρχει, συνέχισε να αγωνίζεται, συνέχισε να πορεύεται πρεσβεύοντας όλα εκείνα με τα οποία έχουν γαλουχηθεί γενιές και γενιές Παναθηναϊκών. Και αυτό θα κάνει και τώρα. 

Ολόκληρος ο οργανισμός ξενέρωσε με την απάντηση του Χεζόνια, αλλά υπάρχει και μια ομάδα που πρέπει να «χτιστεί». Υπάρχει ένας προπονητής με ένα επιτελείο που παλεύουν νυχθημερόν για να βρουν τις καλύτερες δυνατές λύσεις για το ρόστερ και υπάρχουν και οι παίκτες οι οποίοι βρίσκονται στην ομάδα, δουλεύουν για την ομάδα και κάνουν… όνειρα με την ομάδα. 

Ξεχνάει και συνεχίζει

Όλο αυτό το διάστημα που ο Παναθηναϊκός βρισκόταν εν αναμονή της απάντησης του Χεζόνια, οι «πράσινοι» συνέχιζαν να δουλεύουν τις περιπτώσεις των ονομάτων που είχαν στη λίστα τους σε περίπτωση που δεν προχωρήσει του Κροάτη. Όπως σας είχαμε ενημερώσει και από αυτή τη «γωνιά» ο παίκτης που έχει βάλει στο στόχαστρό του ο Δημήτρης Πρίφτης δεν είναι άλλος από τον Νάιτζελ Χέιζ. Ο παίκτης που κατέθεσε τα ευρωπαϊκά του διαπιστευτήρια με τη φανέλα της Ζαλγκίρις Κάουνας και μοιάζει να είναι η στιγμή της καριέρας του για το βήμα παραπάνω. Ένας παίκτης που έχει ως βασικό του «όπλο» το σουτ τριών πόντων, κάτι που θέλει ο Πρίφτης, ενώ δείχνει να «κουμπώνει» ιδανικά και με τον Οκάρο Ουάιτ. 

Την ίδια ώρα στον Παναθηναϊκό συνεχίζουν να ψάχνονται για την καλύτερη δυνατή λύση του Έλληνα παίκτη που θα «κλείσει» τη θέση «5» μετά τους Παπαγιάννη και Φλόιντ, ενώ δεν υπάρχει ακόμα εξέλιξη στο θέμα του Τι Τζει Μπρέι ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν με τον Παναθηναϊκό.

ΥΓ: Μπορεί άπαντες να είναι ξενερωμένοι με την κατάληξη της υπόθεσης του Μάριο Χεζόνια, αλλά ουδείς στον Παναθηναϊκό δεν πρέπει να ξεχνάει τι έγινε… χθες. Αναφορικά με το θέμα του κλειστού των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Μια εξέλιξη η οποία μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω σε βάθος χρόνου και να αλλάξει όλα τα δεδομένα, μιας και από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει και επισήμως το δικό του «σπίτι» τότε το επίπεδο αλλάζει. Αυτομάτως. Αλλά προσοχή. Επειδή επίσημες ανακοινώσεις ακόμα δεν έχουμε δει ας είμαστε εγκρατείς. 
 

Ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που έπρεπε και συνεχίζει
EVENTS