MENU

* Το θέμα όπως καταλαβαίνετε είναι της ώρας και το Slam Dunk έχει φρέσκο ρεπορτάζ για το τι συνέβη στη Φενέρμπαχτσε. Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες. Μόνο τυχαίο δεν είναι πως τα κρούσματα στη Φενέρ είναι συνολικά οκτώ και αφορούν ανθρώπους που εργάζονται καθημερινά για την ομάδα (παίκτες, σταφ και άλλοι). 

* Τα ονόματα πιθανότατα θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες, αν και από τη Φενέρ βλέπετε να υπάρχει τρομερή μυστικότητα. Όταν έκαναν οι Τούρκοι την ανακοίνωση νωρίτερα, ήδη ήξεραν ποιοι είναι θετικοί. Αν ήθελαν, θα το ανακοίνωναν. Όλα, όμως, λειτουργούν με τον δικό τους τρόπο.

* Θα σεβαστούμε το πρόβλημά τους. Ωστόσο, θα έπρεπε και εκείνοι να είχαν σεβαστεί τους ανθρώπους που εργάζονται στο σωματείο πρώτα από όλους και έπειτα τους αντιπάλους τους. Κι όταν λέμε να σέβονταν, δεν εννοούμε μόνο τους διοικούντες της Φενέρ, αλλά και το τουρκικό κράτος στο σύνολό του, που δεν σεβάστηκε κανέναν αθλητή και έπαιξε με την υγεία όχι μόνο των ανθρώπων των ομάδων, αλλά και όλων των υπολοίπων. 

* Θα τα εξηγήσουμε όλα στη συνέχεια, αλλά πρώτα από όλα δυο λεπτομέρειες για τον Σλούκα, γιατί είναι λογικό να ρωτάει όλη η Ελλάδα το τι συμβαίνει. Πέραν του γεγονότος πως είναι σπουδαίος αθλητής, είναι και ένα παιδί - κόσμημα, που έχει μόνο συμπάθειες. Υπάρχει και ένα μπέρδεμα σχετικά με το πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή.

* Ο Σλούκας ήταν από τους τελευταίους που κατάφεραν να περάσουν χθες από τα χερσαία σύνορα, οδικώς και να φτάσει στη Θεσσαλονίκη. Όπως θα δείτε στην παρακάτω φωτογραφία, την οποία ανέβασε ο ίδιος στο Instagram, βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητό του, καθ' οδόν για τη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, κάνει και ένα περιπαικτικό σχόλιο, γράφοντας πως είναι επιτέλους... ελεύθερος από την καραντίνα. Όταν πλέον πέρασε τα σύνορα και έφτασε στο σπίτι του, τότε πληροφορήθηκε ότι είναι θετικός.

* Ήταν λογικό να νιώθει έτσι. Ο Σλούκας παρουσίασε ελαφρά συμπτώματα τη Δευτέρα και μόνο για μια - δυο μέρες είχε δέκατα, πολύ χαμηλό πυρετό. Τις επόμενες μέρες ήταν αρκετά καλύτερα. Γενικά, είναι σε καλή κατάσταση η υγεία του. Αυτό είναι το πρώτο και το βασικότερο, που μας ενδιαφέρει όλους. 

* Το θέμα είναι ότι στη Φενέρ να συμπτώματα της ασθένειας έχουν αρχίσει και παρουσιάζονται από την προηγούμενη εβδομάδα. Ο Ντατόμε, για παράδειγμα, ήταν άρρωστος από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας και γι' αυτό τον λόγο δεν αγωνίστηκε στο παιχνίδι με την Τόφας. 

* Ανάμεσα στην ασθένεια που εκδηλώθηκε και το παιχνίδι με την Τόφας, ξέρετε με ποιον έπαιζε η Φενέρ; Ναι, σωστά καταλάβατε, με τον Παναθηναϊκό, στην Κωνσταντινούπολη. Ο Παναθηναϊκός θα πήγαινε εκεί, σαν μη συμβαίνει τίποτα, αφού ο Ερντογάν είχε διαβεβαίωσει πως ο κορωνοϊός δεν είχε χτυπήσει την Τουρκία. Από εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί να φανταστεί τη συνέχεια. 

* Μιλάμε για κατάσταση κανονικής παράνοιας και με την Euroleague σε όλο αυτό το διάστημα να σφυρίζει αδιάφορα μέχρι την τελευταία στιγμή. Την Πέμπτη ακυρώθηκε ή αναβλήθηκε η συνέχεια της διοργάνωσης και ποιος μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά ότι τα οκτώ κρούσματα που υπάρχουν στη Φενέρ δεν είχαν ήδη τον ιό. 

* Βέβαια, τι να συζητάμε τώρα; Για την Τουρκία, που έλεγε ότι δεν έχει κανένα κρούσμα και ο Μπερτομέου με τα υπόλοιπα στελέχη της Euroleague το είχαν χάψει κανονικά; Εδώ ο ισχυρός άνδρας της διοργάνωσης ήθελε να στείλει στο στόμα του λύκου τον Ολυμπιακό, στην καρδιά του προβλήματος, για να κάνει ένα κωλοπαίχνιδο. Μην τυχόν και χάσει η Βενετιά βελόνι.

* Για όσους δεν το έχουν διαβάσει, το 35% της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βαλένθια, που πήγε στο Μιλάνο, για να παίξει κόντρα στην Αταλάντα, βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό. Από εκεί και πέρα ας κάνει ο καθένας τους λογαριασμούς του. 

Η κατάσταση του Σλούκα και το έγκλημα των Τούρκων που θα άγγιζε τον Παναθηναϊκό!
EVENTS