MENU

Αποτελεί έναν από τους πλέον εμβληματικούς ποδοσφαιριστές της νεότερης ιστορίας της Ένωσης. Ο Ντέμης Νικολαΐδης διέγραψε μία σπουδαία πορεία με τη φανέλα του Δικεφάλου την οποία φόρεσε για επτά χρόνια, ενώ σταμάτησε πρόωρα την ποδοσφαιρική του καριέρα για να γίνει πρόεδρος στην ομάδα της καρδιάς του.

Το... κιτρινόμαυρο ταξίδι του παλαίμαχου άσου ξεκίνησε σαν σήμερα, πριν από 23 χρόνια. Στις 20 Ιουνίου 1996 η ΑΕΚ ολοκλήρωνε την απόκτηση του Ντέμη από τον Απόλλωνα, δίνοντας ως αντάλλαγμα το ποσό των 288.000.000 δραχμών και δανεικό για έναν χρόνο τον Παντελή Κωνσταντινίδη.

Η μεταγραφή του παλαίμαχου άσου βέβαια δεν ήταν τόσο απλή υπόθεση για την Ένωση, παρότι ο παίκτης ήθελε... σαν τρελός να ντυθεί στα κιτρινόμαυρα. Τον Νικολαΐδη εξάλλου διεκδικούσε εκείνην την εποχή και ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες δε είχαν καταθέσει και μία εξαιρετική πρόταση στον Απόλλωνα, μεγαλύτερη από εκείνη της ΑΕΚ, την οποία μάλιστα είχε κάνει αποδεκτή ο τότε πρόεδρος της “Ελαφράς Ταξιαρχίας”, Κώστας Αλαμάνος.

Το πεπρωμένον όμως, φυγείν αδύνατον. Ο 23χρονος τότε επιθετικός, είχε διαμηνύσει από την προηγούμενη κιόλας χρονιά ότι επιθυμούσε να αγωνιστεί στην αγαπημένη του ομάδα και το... ξέκοψε. “Δεν πάω στον Ολυμπιακό, θα πάω μόνο στην ΑΕΚ”!

Και η επιθυμία του έγινε πράξη. Μετά από μία απόλυτα επιτυχημένη παρουσία με τον Απόλλωνα, έκανε το μεγάλο βήμα για να αγωνιστεί στην... ΑΕΚ της καρδιάς του. Στην τριετία άλλωστε που έπαιξε στον Απόλλωνα, βγήκε στην Ευρώπη το '95 και το 96' έφτασε ως τον τελικό του Κυπέλλου, όπου συνάντησε την... ΑΕΚ, με τον ίδιο να αγωνίζεται βασικός και την “Ελαφρά Ταξιαρχία” να γνωρίζει τη συντριβή με 7-1!

Αξίζει να σημειωθεί ότι μία ημέρα πριν επισημοποιηθεί η συμφωνία, ο τότε πρόεδρος της Ένωσης, Μιχάλης Τροχανάς, είχε βγάλει ανακοίνωση στην οποία ανέφερε: “Από την επόμενη σεζόν ο ποδοσφαιριστής Ντέμης Νικολαΐδης δεν θα έχει τον Δικέφαλο μόνο στην καρδιά του!”, προαναγγέλοντας τη μεταγραφή του ποδοσφαιριστή, παρότι δεν είχε υπάρξει ακόμη οριστική συμφωνία.

Εν τέλει το deal ολοκληρώθηκε λίγες ώρες αργότερα κι ο Νικολαΐδης έβαλε την υπογραφή του σε τριετές συμβόλαιο που θα του απέφερε συνολικά 180.000.000 δραχμές. Με τη φανέλα της ΑΕΚ ο παλαίμαχος στράικερ αγωνίστηκε για επτά σεζόν πριν φύγει το 2003 για την Ατλέτικο Μαδρίτης και μέτρησε συνολικά 269 συμμετοχές και 176 γκολ.

Όταν ο Ντέμης απέρριψε τον Ολυμπιακό για την ΑΕΚ (vid)