MENU

Τα ζευγάρια της οκτάδας έφεραν ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ οπότε μία από τις ισχυρές ομάδες της διοργάνωσης θα μείνει αναμενόμενα εκτός οκτάδας. Κατά τα άλλα, βέβαια, ούτε ο Άθλος Ορεστιάδας ούτε η Κηφισιά αλλά ούτε ο Πήγασος Πολίχνης κατάφεραν να κάνουν την έκπληξη.

Βρισκόμαστε μόλις στις αρχές του Δεκέμβρη κάτι που σημαίνει πως αρκετές ομάδες, κυρίως οι πρωτοεμφανιζόμενες στη Volley League ακόμα ψάχνουν τα πατήματά τους. Ο Άθλος Ορεστιάδας έχει κάνει τις καλύτερές του εμφανίσεις μόλις τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ο Πήγασος αναζητάει ρυθμό ενώ η Κηφισιά έχει εντυπωσιάσει αλλά θέλει σταθερότητα. Αυτός ήταν ένας βασικός παράγοντας για τον οποίο οι ομάδες αυτές δεν κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τον Φοίνικα, το Μίλωνα και τον Ολυμπιακό αντίστοιχα.

Η διαφορά δυναμικής είναι δεδομένη ωστόσο αυτό δεν είναι πάντα ικανό να φέρει εύκολες νίκες. Μπορεί θεωρητικά το πρωτάθλημα να είναι ο βασικότερος στόχος των ομάδων, όπως επίσης και η διάκριση στην Ευρώπη για όσες αγωνίζονται εκεί, αλλά η αλήθεια είναι πως το League Cup δεν είναι αδιάφορο για κανέναν. Ο ανταγωνισμός και η δυναμική έχει αυξηθεί για τις ελληνικές ομάδες και ένας τίτλος, ακόμα και ο θεωρητικά τρίτος κατά προτεραιότητα εγχώριος, είναι κάτι που δεν περνάει αδιάφορο. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια έχουμε δει σπουδαίο θέαμα είτε μιλάμε για τους τελικούς των ανατροπών του 2020 μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού είτε για το Final 4 της Βέροιας αλλά και για τους περσυνούς τελικούς με το ΟΑΚΑ να φιλοξενεί κοντά στους 10.000 φίλους του Παναθηναϊκού.

Ο Φοίνικας Σύρου αντιμετώπισε με απόλυτη σοβαρότητα τον Άθλο Ορεστιάδας σε μια έδρα που είναι ιδιαίτερα θερμή όπως αποδεικνύεται κάθε βδομάδα, ο Ολυμπιακός δεν χάρισε τίποτα στην ομάδα της Κηφισιάς ενώ ο Μίλωνας ήταν άκρος αποτελεσματικός κόντρα στον Πήγασο. Αν εξαιρέσουμε το Μίλωνα που έδωσε ευκαιρίες σχεδόν σε όλους τους παίκτες, καθώς και στον 15χρονο Γιώργο Μαντελίδη που έπαιξε για λίγο, Ολυμπιακός και Φοίνικας δεν άνοιξαν ιδιαίτερα το ροτέισον.

Και αν οι προημιτελικοί είχαν κίνητρο τότε οι ημιτελικοί όπου ενδέχεται να συναντηθούν Ολυμπιακός και Φοίνικας αλλά και ο Μίλωνας με την ομάδα που θα περάσει από το ζευγάρι Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ τότε το ενδιαφέρον θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο. Οι ομάδες και οι αθλητές «τρέφονται» από τις νίκες και τους τίτλους και αυτό σημαίνει πως το ενδεχόμενο να κατακτήσουν ένα τρόπαιο δεν περνάει αδιάφορο ακόμα και αν μιλάμε για το League Cup.

Ο Ολυμπιακός έδειξε να πατάει γερά στα πόδια του μια βδομάδα μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό αλλά και λίγες μέρες μετά την ευρωπαϊκή του νίκη. Μεγάλο ρόλο έπαιξε τόσο το εξαιρετικό σερβίς του Ολυμπιακού όσο και το γεγονός ότι η Κηφισιά ήταν αρκετά μονοδιάστατη περιμένοντας υπερβολικά πολλά από τον Οκοσάνοβιτς. Ο Φοίνικας, με τη σειρά του, αρχίζει όλο και περισσότερο να πλησιάζει σε αυτό που ψάχνει ο Δημήτρης Καζάζης. Ηγετική εμφάνιση από Φρομ και Μιχάλοβιτς ενώ αρκετά βελτιωμένος στην υποδοχή παρουσιάστηκε ο Κλίνκεμπεργκ. Ο παράγοντας Χ, όμως, ήταν ο Παπαλεξίου που ύψωσε τοίχος πάνω στο φιλέ και σταμάτησε επανειλημμένα τις επιθέσεις του Άθλου δίνοντας μεγάλη βοήθεια στην ομάδα του. Ο Μίλωνας με τη σειρά του συνεχίζει να δείχνει θετικά στοιχεία. Δεν είναι μόνο ο πολύ καλός Γιορντάνοφ αλλά είναι η συνολική εικόνα της ομάδας που δείχνει πόσο σημαντικό είναι να λειτουργούν όλοι σε υψηλές στροφές. Τα υψηλά νούμερα στην υποδοχή αλλά και το πολύ καλό μοίρασμα του Χερ κάνουν τα πάντα πιο εύκολα και έτσι η ομάδα του Σάκη Ψάρρα έχει την άνεση να επικρατεί με σχετική άνεση σε παιχνίδια όπως αυτό.

Όλα τα φώτα πέφτουν στο πιο ενδιαφέρον παιχνίδι των προημιτελικών, αυτό του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ. Το περσυνό ζευγάρι του τελικού συναντιέται αρκετά νωρίς στη φετινή διοργάνωση με την ήττα να μην υπάρχει στο λεξιλόγιο καμιάς από τις δύο ομάδες. Το σίγουρο είναι πως με ή χωρίς εκπλήξεις αυτή η διοργάνωση έχει ενδιαφέρον και μας δίνει παιχνίδια με θέαμα και όλο και περισσότερο ενδιαφέρον όσο πλησιάζουμε στους τελικούς.

Το League Cup των ισχυρών
EVENTS