Εξαιρετική για άλλη μια φορά η 28χρονη Τσέχα, επικράτησε της νεαρής Καναδής (Νο.13) με 6-4, 7-5 σε 93 λεπτά και έβαλε τέλος σε «ξηρασία» επτά ετών, μετά το πρώτο τρόπαιο που σήκωσε στη Σεούλ to 2019.
Η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια είχε αρκετά σωματικά προβλήματα, που δεν την άφησαν να έχει μια σταθερή πορεία στο tour. Φέτος, ωστόσο, έχει ξεκινήσει πολύ καλά τη σεζόν και με αυτή τη μεγάλη ποικιλία στο παιχνίδι της, είναι ικανή να χτυπήσει κάθε αντίπαλο.
Και σήμερα, βέβαια, είχε απέναντί της μια φανταστική παίκτρια, που στην πορεία της προς τον τελικό άφησε εκτός δύο τενίστριες του Top 10 (Αντρέεβα, Ριμπάκινα), δείχνοντας πραγματικά ασταμάτητη!
Μπορεί να μη φεύγει από την Ντόχα με το τρόπαιο, όμως τη Δευτέρα (16/2) θα κάνει την πρώτη της είσοδο στο Top 10 και θα βρεθεί στο Νο.10, μια θέση πάνω από τη Μούχοβα. Και είναι μόλις 19 ετών!
Σε ό,τι αφορά τον αγώνα, η φιναλίστ του Roland Garros 2023 πέτυχε το καθοριστικό μπρέικ του πρώτου σετ στο έβδομο γκέιμ και μετά από ένα χαμένο σετ πόιντ στο 5-3, «έγραψε» το 1-0 όταν πήρε τις μπάλες και σέρβιρε στο 5-4.
Στο δεύτερο σετ έγινε μεγάλη μάχη, με την Εμπόκο να γλιτώνει το μπρέικ στο 2-2 με το σερβίς της παίρνοντας πέντε σερί πόντους από το 0-40 και να «σπάει» αμέσως μετά την αντίπαλό της για το 2-4.
Είχε, ωστόσο, ένα κακό service game αμέσως μετά, με συνέπεια να χάσει το σερβίς της και να έρθει ξανά η ισορροπία στο σετ. Αυτό, πάντως, δεν κράτησε για πολύ, αφού η Μούχοβα πίεσε στο 5-5, πέρασε μπροστά με 6-5 και έκλεισε τον αγώνα με ευκολία όταν σέρβιρε για το τρόπαιο αμέσως μετά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τσέχα κατέκτησε τον τίτλο χάνοντας μόνο ένα σετ, από τη Μαρία Σάκκαρη στα ημιτελικά!
A storybook ending 💚#QatarTotalEnergiesOpen pic.twitter.com/NGzBwDCpud
— wta (@WTA) February 14, 2026