MENU

Το ημερολόγιο έδειχνε 23 Μαΐου, τέσσερις ημέρες πριν τις Δημοτικές εκλογές. Οι υποψήφιοι έβαζαν τα δυνατά τους, οι ομιλίες ήταν όλο και πιο πύρινες, γεμάτες «θα» και υποσχέσεις.

Μολονότι έχει το no politica σημαία σχετικά με την ανάμειξη του Ολυμπιακού με την πολιτική ζωή του τόπου, εντούτοις η προεκλογική ομιλία του Βαγγέλη Μαρινάκη στα Καμίνια και το πάρκο Γεννηματά έβγαζε βγαλμένη από το συνέδριο της Θύρας 7: «Οι μεταγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει με την απόκτηση παικταράδων, να περιμένετε ανακοινώσεις από Δευτέρα». Το πλήθος άρχισε να χειροκροτεί, εξάλλου η μεγαλύτερη δεξαμενή από την οποία άντλησε ψήφους ο συνδυασμός του Βαγγέλη Μαρινάκη ήταν από τους οπαδούς του Ολυμπιακού.

Ονόματα δεν αναφέρθηκαν, ωστόσο μεγάλη εντύπωση έκανε ο πληθυντικός αριθμός (πολλοί δηλαδή), αλλά και η βεβαιότητα με την οποία ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός μίλησε για κλεισμένες μεταγραφές.

Την επόμενη ημέρα στην κεντρική προεκλογική ομιλία του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής», ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν ακόμα πιο πύρινος: «Εμείς όλοι μαζί ενωμένοι την Κυριακή δεν θα πούμε «Άντε Γειά». «Άντε Γειά» λέμε στο ποδόσφαιρο και κερδίζουμε. Εμείς θα πούμε ουστ στους προδότες, Ουστ στους ψεύτες». Κρατήστε αυτό το τελευταίο. Το «ουστ στους ψεύτες», έχει την σημασία του.

Μερικές ημέρες νωρίτερα, σε συνέντευξη του στον Παραπολιτικά FM 90,1 έπαιξε η ίδια κασέτα: «έχω κλείσει κι άλλους παιχταράδες», με την εφημερίδα Κόκκινος Πρωταθλητής να γράφει στο πρωτοσέλιδο του: «Ο ηγέτης του Ολυμπιακού παραδέχθηκε εμμέσως τη σπουδαία μεταγραφή του Ματιέ Βαλμπουενά, όπως και άλλων παικτών, ενώ προανήγγειλε ανακοινώσεις από Δευτέρα».

Από εκείνη την ομιλία στα Καμίνια πέρασε περίπου ένας μήνας. Εκείνη την ημέρα, ο Ματιέ Βαλμπουενά θεωρούνταν κλεισμένος από τον Ολυμπιακό, όντως ο Γάλλος μεσοεπιθετικός, υπέγραψε, ανακοινώθηκε και ήδη θεωρείται παίκτης των «ερυθρόλευκων».

Οι άλλοι οι παιχταράδες που είναι; Κάποιος κακεντρεχής θα μιλούσε για μια ακόμα κλασική προεκλογική εξαγγελία πολιτικού, που είχε ως μοναδικό σκοπό να αντλήσει ψήφους.

Εκτός, αν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού θεωρεί ως παιχταράδες τον Μάριο Σιαμπάνη με τα 71 λεπτά εμπειρίας στην Super League (δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα), τον Μπγιόρν Κάιπερς, ο οποίος δεν έχει αγωνιστεί ούτε λεπτό σε ομάδα πρώτης κατηγορίας και έμεινε ανενεργός όλη την περσινή σεζόν, τον κλεισμένο από τον Ιανουάριο Χουσεϊνού Μπα, τον Μπρούνο των τεσσάρων γκολ και επτά ασίστ σε δύο χρόνια στον Ατρόμητο, τον πολλά υποσχόμενο, πλην άπειρο Φιορίν Ντουρμισάι ή τον Χιλάλ Σουντανί, ο οποίος έχει να αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι από τις 30 Οκτωβρίου, έχει να σκοράρει από τις 18 Αυγούστου κι έχει να κάνει ένα κανονικό 90λεπτο από τις 19 Μαΐου, έχοντας πέρσι 145 λεπτά συμμετοχής (όλη την σεζόν) στην Championship με την Νότιγχαμ, αφού έχασε όλη την σεζόν με ρήξη πρόσθιου χιαστού.

Θα μπορούσε κάποιος να πει πως ίσως να μιλούσε για την παραμονή του Ζοσέ Σα στο λιμάνι και την εξάσκηση της οψιόν αγοράς στην Πόρτο. Μα αυτό είχε γίνει από τις 15 Μαΐου δεν θα μπορούσε 8 μέρες αργότερα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης να αναφερόταν στον Πορτογάλο τερματοφύλακα.

Στην 9η επέτειο από την ημέρα που ανέλαβε το τιμόνι του Ολυμπιακού, ο Βαγέλλης Μαρινάκης επέλεξε να ανακοινώσει μαζί τις συμφωνίες με Σουντανί, Ντουρμισάι, Κάιπερς, Μπρούνο. Άραγε αυτοί οι είναι οι παιχταράδες που είχε κλεισμένους; Κάτι δεν κολλάει εδώ...

Πριν τις εκλογές στα πρωτοσέλιδα ήταν ο Μπεργκ, ο Σκρτελ, διάσημοι παίκτες, εκατομμύρια στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Όλα ήταν έτοιμα deal. Μετά τις εκλογές ήταν ελεύθεροι, κάποιοι νεαροί, κάποιοι παροπλισμένοι από τον Εργοτέλη και τη Νότιγχαμ. Ασφαλώς όλα αυτά παρουσιάστηκαν ως μπαμ από τον ανεξάρτητο τύπο. Ήταν έτσι όμως;

Όπως αποδείχθηκε στην πράξη, όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης μιλούσε προεκλογικά για «κλεισμένους παιχταράδες και ανακοινώσεις από την Δευτέρα» έλεγε κάτι που στην καλύτερη περίπτωση... δεν ήταν αλήθεια.

Τουλάχιστον κανείς δε μπορεί να αρνηθεί ότι ο Βαγγέλης έχει τα εφόδια για να γίνει σπουδαίος πολιτικός...

Αναζητώντας τους «κλεισμένους παικταράδες» που έταξε προεκλογικά ο πρόεδρος...