MENU

Το ντέρμπι που κρατά σε εγρήγορση τη Θεσσαλονίκη πλησιάζει ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα τον Άρη για την 22η αγωνιστική της Super League.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη, Γιώργος Γκουγκουλιάς, μίλησε στο SDNA με αφορμή το clasico της Θεσσαλονίκης.

Ο παλαίμαχος επιθετικός των «κιτρινόμαυρων» ανέλυσε την... μονομαχία των δύο ομάδων, τονίζοντας πως σε τέτοια παιχνίδια δεν υπάρχει φαβορί αλλά... μιλάει η θέληση και το πάθος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο SDNA.gr:

-Τι παιχνίδι περιμένεις από τις δύο ομάδες;

«Είναι ένα ντέρμπι και όπως σε όλα τα ντέρμπι, η βαθμολογία δεν παίζει μεγάλο ρόλο, καθώς σε αυτά τα παιχνίδια έχουμε δει πολλές εκπλήξεις. Είναι παιχνίδι ανάμεσα στις δύο πιο μεγάλες ομάδες της Θεσσαλονίκης και σε μια χρονιά που και οι δύο είναι καλές.

Ο ΠΑΟΚ είναι πρωτοπόρος και φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ ο Άρης από την πλευρά του έχει αποδείξει ότι έχει μια καλή ομάδα και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μια πολύ καλή ψυχολογική κατάσταση.

Έχει συνεχόμενες νίκες και κόντρα στον Πανιώνιο, παρόλο που έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν πολύ καλύτερος και άξιζε τη νίκη».

-Πως επηρεάζει τη Θεσσαλονίκη το ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη;

«Όπου και να πας αυτή τη στιγμή ο κόσμος μιλάει για το παιχνίδι και μου λένε, μακάρι ο Άρης να πάρει τη νίκη μέσα στην Τούμπα.

Είναι ένα παιχνίδι που ζωντανεύει πάντα την πόλη και πριν από τη σέντρα και μετά. Οι φίλαθλοι μιλάνε για αυτό και είναι κάτι που ομορφαίνει το ποδόσφαιρο, εύχομαι να μην υπάρχουν προβλήματα και να έχουμε ένα καλό ντέρμπι».

-Πως προετοιμάζεται ο ποδοσφαιριστής για ένα τέτοιο παιχνίδι;

«Για τους ποδοσφαιριστές αυτό το παιχνίδι έχει κάτι το διαφορετικό. Θυμάμαι ήταν ένα παιχνίδι που ο κόσμος μας ζητούσε τη νίκη και μας έδινε να καταλάβουμε ότι παίζουμε σε μια μεγάλη ομάδα. Όταν παίζαμε στην έδρα μας βλέπαμε το γήπεδο γεμάτο και όταν πηγαίναμε στη Τούμπα ο κόσμος ερχόταν στην προπόνηση και μας ζητούσε τη νίκη».

-Περιμένεις διαφορετικό παιχνίδι από αυτό του πρώτου γύρου;

«Περιμένω ένα παρόμοιο παιχνίδι με αυτό του πρώτου γύρου στην έδρα του Άρη που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Αν έμπαινε το πέναλτι του Άρη, σίγουρα θα είχαμε ένα διαφορετικό παιχνίδι και αποτέλεσμα.

Είναι ένα παιχνίδι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες, πιστεύω πως και οι δύο ομάδες θα είναι προσεκτικές καθώς ένα γκολ αλλάζει εντελώς το παιχνίδι».

-Υπάρχουν παίκτες... κλειδιά για τις δύο ομάδες;

«ΠΑΟΚ και Άρης έχουν και οι δύο ποιοτικούς και έμπειρους ποδοσφαιριστές. Αυτοί που έχουν ξεχωρίσει μέχρι σήμερα στο πρωτάθλημα, έχουν καλύτερη ψυχολογία και είναι πολύ πιθανό να πρωταγωνιστήσουν και σε αυτό το ντέρμπι.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι ο καθένας μπορεί να σκοράρει σε αυτά τα παιχνίδια. Έχουμε δει πολλές φορές στα ντέρμπι να σκοράρει και ο κεντρικός αμυντικός, είναι ένα παιχνίδι που το θέλουν όλοι οι ποδοσφαιριστές. Όποιος αγωνίζεται σε αυτά τα παιχνίδια δίνει τα πάντα και προσπαθούν να γραφτούν στην ιστορία».

-Τι έχει αλλάξει με τον Σάββα Παντελίδη στον Άρη;

«Ο Άρης και πριν τον Παντελίδη τον βλέπαμε να παίζει καλό ποδόσφαιρο, αλλά τώρα η ομάδα φαίνεται πως έχει διορθωθεί πολύ στη φυσική κατάσταση. Με τον προηγούμενο προπονητή η ομάδα έπεφτε στο δεύτερο ημίχρονο.

Τώρα η ομάδα δείχνει να έχει δουλευτεί πολύ στη φυσική κατάσταση και αυτό έγινε σίγουρα στη διακοπή του πρωταθλήματος. Κάτι που φάνηκε ιδιαίτερα στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο που ο Άρης έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές από πολύ νωρίς και παρά την δυσκολία κατάφερε να είναι η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο».

-Υπάρχει φαβορί στο ντέρμπι;

«Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην πρώτη θέση και είναι το φαβορί για το πρωτάθλημα αλλά σε ένα ντέρμπι δεν υπάρχουν φαβορί. Ο Άρης αν πιάσει παρόμοια απόδοση με τα τελευταία παιχνίδια θα δυσκολέψει πολύ το έργο του ΠΑΟΚ.

-Είναι το φαβορί ο Άρης για την κατάκτηση της πέμπτης θέσης;

«Έχει κάνει καλή δουλεία μέχρι τώρα και εύχομαι να συνεχίσει. Έχει καλούς ποδοσφαιριστές, παρόλο που ήρθε από τη Football League και έχοντας κάνει πολλές μεταγραφές κατάφερε να δέσει γρήγορα και αν συνεχίσουν έτσι του αξίζει μια θέση στην Ευρώπη.

Ένας στόχος που στην αρχή της χρονιάς ήταν πάρα πολύ δύσκολος, γιατί όσο μεγάλη και να είναι η ομάδα όταν επιστρέφει από την Β’ Εθνική στην Super League τα πράγματα είναι δύσκολα».

Γκουγκουλιάς στο SDNA: «Δεν υπάρχουν φαβορί στα ντέρμπι»