MENU

Καθησυχαστικό είναι το υφυπουργείο Αθλητισμού όσον αφορά το θέμα που έχει προκύψει με τις ταλαντώσεις στο άνω διάζωμα του Ολυμπιακού Σταδίου, το οποίο αποκάλυψε το SDNA.

Την ταλάντωση είχε παρατηρήσει στέλεχος της UEFA στην εξέδρα των οπαδών της Μπάγερν Μονάχου στον αγώνα με την ΑΕΚ για το Champions League και ενημέρωσε την ΕΠΟ.

Από το υφυπουργείο Αθλητισμού υποστηρίζουν ότι ταλαντώσεις έχουν παρατηρηθεί στο παρελθόν στο Ολυμπιακό Στάδιο και σε άλλα γήπεδα με περισσότερα από ένα διαζώματα, χωρίς όμως, να συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έλαβε γνώση του θέματος και έδωσε εντολή στην αρμόδια τεχνική υπηρεσία προκειμένου να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες και να απαντήσει αρμοδίως, ενώ θα επικοινωνήσει και με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Από την πλευρά της, η διοίκηση του ΟΑΚΑ έστειλε αίτημα στη ΓΓΑ για έλεγχο της στατικότητας του άνω διαζώματος του κεντρικού σταδίου των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Το Ολυμπιακό Στάδιο, πάντως, έχει άδεια σε ισχύ. Η γνωμοδοτική επιτροπή χορήγησε άδειας λειτουργίας Ολυμπιακής Εγκατάστασης στο ΟΑΚΑ για πρώτη φορά το 2005 και το 2012 έγινε αποδοχή της γνωμοδότησης. Έκτοτε, το ΟΑΚΑ παίρνει άδεια με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ).

Υφυπουργείο Αθλητισμού: «Κανένας λόγος ανησυχίας για το ΟΑΚΑ»