MENU

Το όνομα του Σταύρου Λεκκάκου βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό στο προσκήνιο ως βασικός υποψήφιος για να αναλάβει τη θέση του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με δεδομένες τις εξελίξεις στα διοικητικά δρώμενα του τριφυλλιού.

Παρά την αρχική διάψευσή του πριν από περίπου 15 ημέρες οι εξελίξεις έχουν τροποποιήσει αρκετά τα δεδομένα και μετά την προσέγγιση που του έγινε από το περιβάλλον του Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ δεν είναι πλέον αρνητικός στο συγκεκριμένο ενδεχόμενο.

Ο πρώην πρόεδρος της Marfin ωστόσο έχει θέσει τρεις βασικές προϋποθέσεις για να πει οριστικά το «ναι» στην πρόταση που του έγινε και αυτές είναι οι εξής:

Α)Να ολοκληρωθεί η διαδικασία απόκτησης των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από τον Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ και να είναι ξεκάθαρο ότι ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας θα κινεί τα νήματα στο σύλλογο.

Β)Να υπάρξει πλήρης ομαλότητα στις πληρωμές όλου του προσωπικού και γενικώς σε ό,τι έχει να κάνει με τον οικονομικό τομέα, καθώς επίσης και η άμεση διευθέτηση των υφιστάμενων χρεών να αποτελούν προτεραιότητα του συλλόγου.

Γ)Να υπάρξει σαφές πλάνο που θα του παρουσιαστεί λεπτομερώς για την επόμενη μέρα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και δη το προσεχές διάστημα που σχετίζεται με τη φετινή σεζόν.

Το βιογραφικό του Λεκκάκου

Ο Στάυρος Λεκκάκος γεννήθηκε στο Φλομοχώρι Λακωνίας. Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του έχει απονεμηθεί ο τίτλος του επίτιμου διδάκτορα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Hon. DBA) του Πανεπιστημίου του Bolton στην Αγγλία. Είναι Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας B&F Α.Β.Ε.Ε. ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ.

Είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ασφαλιστικής εταιρείας Ευρωπαϊκή Πίστη, ενώ έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος & CEO, καθώς και Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς.

Έχει, επίσης, διατελέσει Πρόεδρος της Marfin Investment Group, Πρόεδρος της Piraeus Bank Romania, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, καθώς και Πρόεδρος & μέλος Δ.Σ. σε πολλές θυγατρικές εταιρείες της Τράπεζας Πειραιώς σε Ελλάδα & εξωτερικό.

Επίσης, είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και ιδρυτικό μέλος των επιχειρηματικών συμβουλίων Ελλάδος-Κατάρ, Σαουδικής Αραβίας, Ντουμπάι & Άμπου Ντάμπι.

Οι τρεις προϋποθέσεις του Λεκκάκου για να αναλάβει πρόεδρος στον Παναθηναϊκό