MENU

Ο βασικός άξονας της συνέντευξης Τύπου του Άρη Βασιλόπουλου ήταν στην πραγματικότητα να παρουσιάσει για πολλοστή φορά τις ενστάσεις του σχετικά με το σχέδιο που έχει καταρτίσει η ΑΕΚ όσον αφορά στην κατασκευή του γηπέδου της. Κάνοντας αναφορά στο ύψος, το συντελεστή δόμησης, τις θέσεις πάρκινγκ και άλλα. Μόνο που οι συγκεκριμένες ενστάσεις έχουν κριθεί από του Συμβούλιο της Επικρατείας και απορρίφθηκαν.

Μάλιστα, επειδή η αναφορά του Δημάρχου πως η προσφυγή του Δήμου στο ΣτΕ αφορούσε συγκεκριμένα την μη παραχώρηση μικρής έκτασης του Άλσους στην ΑΕΚ (πράγματι η διοικητική πράξη στην οποία «πάτησε» αφορούσε ακριβώς αυτό) δημιουργήθηκε σύγχυση σχετικά με το αν και η απόφαση αφορούσε μόνο αυτό. Κάτι που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.

Η ολομέλεια του ΣτΕ μπήκε στην ουσία της υπόθεσης και έκρινε τον νόμο για την κατασκευή της «Αγιά Σοφιάς» στο σύνολό του. Γεγονός που επιβεβαιώνει και με δηλώσεις του στο SDNA ο καθηγητής διοικητικού δικαίου Χαράλαμπος Χρυσανθάκης, που είχε εκπροσωπήσει την ΑΕΚ στην εκδίκαση της εν λόγω υπόθεσης.

«Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε τον νόμο στο σύνολό του. Έκρινε όλα όσα εμπεριέχονται σε αυτόν και αποφάσισε ότι είναι Συνταγματικός. Έχει γίνει χωροθέτηση του οικοπέδου, έχουν κριθεί οι συντελεστές δόμησης, οι συντελεστές κάλυψης, ο αριθμός των θέσεων στάθμευσης και όλα όσα προβλέπονται στον νόμο», μας τόνισε ο κύρος Χρυσανθάκης.

Με απλά λόγια, οι ενστάσεις που προέβαλε για ακόμη μια φορά ο Δήμος, έχουν κριθεί από την Ολομέλεια του ΣτΕ. Και μπορεί ο ίδιος να εξακολουθεί να διαφωνεί με έναν νόμο που κρίθηκε συνταγματικός, όμως αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι το σχέδιο για το γήπεδο της ΑΕΚ είναι απόλυτα νόμιμο, με τη σφραγίδα του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου της χώρας.

«Ο νόμος για το γήπεδο της ΑΕΚ κρίθηκε ως συνταγματικός στο σύνολό του»