MENU

Μπορεί ο Πατίτο να ήρθε στην ΑΕΚ έχοντας σημαντικό έδαφος να καλύψει από πλευράς φυσικής κατάστασης, όμως από την πρώτη κιόλας προπόνηση η εικόνα που σχημάτισαν άπαντες στα Σπάτα, ήταν αυτή ενός ποδοσφαιριστή που η ποιότητα και η τεχνική του μπορούν να κάνουν τη διαφορά. «Αυτός μπορεί να παίρνει ματς μόνος του όταν είναι έτοιμος», ήταν μια από τις ατάκες που είχαν ακουστεί από ανθρώπους της Ένωσης στις πρώτες ώρες του Πατίτο στην ομάδα.

Μετά το ντεμπούτο του με την φανέλα της ΑΕΚ, στο φιλικό απέναντι στα Τρίκαλα, το «μπορεί να»... έφυγε. Και η βεβαιότητα που υπάρχει πλέον στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο είναι ότι μόλις ο Αργεντινός άσος φτάσει κοντά στο επιθυμητό επίπεδο «θα παίρνει παιχνίδια μόνος του». Είτε με την ικανότητά του να δημιουργεί φάσεις για την ομάδα, είτε με την ευχέρεια του στο να τελειώνει ο ίδιος τις ευκαιρίες. Άλλωστε, αυτό ήταν εξ αρχής και το κίνητρο από την πλευρά της ΑΕΚ για την πραγματοποίηση αυτής της μεταγραφής: να προσθέσει στο ρόστερ της έναν παίκτη διαφοράς.

Ο Πατίτο πέτυχε να πείσει γρήγορα τους Κιτρινόμαυρους ότι είναι τέτοιος, ενώ έπειτα από την χθεσινή του εμφάνιση στο πρώτο του φιλικό με την φανέλα της ΑΕΚ, υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση για το γεγονός ότι δείχνει να βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και να έχει αρχίσει να πλησιάζει στο επιθυμητό αγωνιστικό επίπεδο, εν όψει της έναρξης του νέου πρωταθλήματος.

Φυσικά, τόσο εκείνος όσο και ο Αλμέιδα (του οποίου η εμφάνιση έφερε -κι αυτή- χαμόγελα στην ΑΕΚ), θα πάρουν αγωνιστικά λεπτά στα πόδια τους και στον φιλικό αγώνα του Σαββάτου με τον Ηρακλή, πιθανότατα παίζοντας σε ένα σχήμα με περισσότερους βασικούς... γύρω τους, σε μια προσπάθεια να ενταχθούν περισσότερο και στο σύνολο. Όλα αυτά, βέβαια, με στόχο να είναι αμφότεροι έτοιμοι να προσφέρουν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Παρεμπιπτόντως, στο youtube ανέβηκε σήμερα μια ερασιτεχνική λήψη του γκολ που πέτυχε ο Πατίτο στο φιλικό με τα Τρίκαλα...

Στην ΑΕΚ για Πατίτο: «Θα παίρνει ματς μόνος του»...