MENU

Αυτό που δεν μου άρεσε καθόλου στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό φίλοι μου είναι το γεγονός ότι ο Θρύλος πιάστηκε απροετοίμαστος. Οι άνθρωποι του θα έπρεπε να έχουν εκπονήσει ένα σχέδιο ακόμα και για την ακραία περίπτωση που θα βρίσκονταν αντιμέτωποι με μια εχθρική διαιτησία, η οποία θα έπαιζε το αδιανόητο 50%-50%.

Καταλαβαίνω ότι σκέφτηκαν πως είναι πιο πιθανό να περπατήσει πάνω στη θάλασσα σαν Ιησούς ο Σιόβας παρά να αντιμετωπίσουν τέτοιο ενδεχόμενο, να όμως που γίνονται και θαύματα σε αυτή τη ζωή. Και η εικόνα ενός Ολυμπιακού να διαμαρτύρεται για τα σφυρίγματα του Καλογερόπουλου και να μην ασχολείται με το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι αποτελεί δυσφήμηση του προϊόντος της Superleague.

Επειδή λοιπόν ο Θρύλος είναι ρούκι στα παράπονα και δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει, θα του παρουσιάσω τον χρυσό οδηγό των διαμαρτυριών. Αν θέλει να έχει το δικαίωμα να φωνάζει για τη διαιτησία πρέπει πρώτα να κάνει μερικές απαραίτητες κινήσεις:

1. Κάνε μεταγραφές (ή αλλιώς επενδύσεις). Πρέπει να αποκτήσεις τουλάχιστον 7 παίκτες και όχι ονόματα β’ διαλογής. Από Γκαζαριάν και πάνω. Και ο πρόεδρος να ξηλωθεί. Αν δεν έχεις στάξει 2,5 εκατομμύρια ευρώ (επειδή μιλάμε για χειμερινή μεταγραφική περίοδο, αν είναι καλοκαίρι το ποσό τριπλασιάζεται) δικαιούσαι να αναφέρεσαι μόνο στη διαιτησία του πινκ πονκ και να κάνεις ένσταση ζητώντας να πάρεις το πρωτάθλημα στα χαρτιά. Για τους διαιτητές στο ποδόσφαιρο θες πολλά ψωμιά (και χαρτιά ακόμα).

2. Πάρε προπονητή με εμπειρία στο χώρο. Καλός ο Μάρκο Σίλβα, αλλά δεν έχει βιώματα και παραστάσεις από τον απαιτητικό χώρο της Superleague. Για να μπορείς να μιλάς για διαιτησία, θες έναν προπονητή μπαρουτοκαπνισμένο, να έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους παράγοντες της Superleague, να ξέρει πότε να κάνει τις σωστές αλλαγές και να βρίσκει τις σωστές δικαιολογίες σε περίπτωση ήττας. Όπως γίνεται αντιληπτό, αυτός που πληροί όλες τις προδιαγραφές είναι ο Μπάμπης ο Τεννές (αλλά τον πρόλαβε η ομάδα της καρδιάς του Κώστα, η Τσέλσι).

3. Φτιάξε γήπεδο και φρόντισε να είναι γεμάτο σε κάθε εντός έδρας ματς. Καταλαβαίνω ότι τα τρένα στον Πειραιά φεύγουν πιο νωρίς, το κρύο κάθε Κυριακή είναι τσουχτερό, έχει και Μένιο Φουρθιώτη στο «Ε», που είναι λόγος να μείνεις μέσα για να δεις τηλεόραση όμως οι 25.000 στα εντός έδρας στο Καραϊσκάκη (πηγή: Στατιστικά ΕΠΟ) πρέπει να γίνουν 30.000. Μόνο όταν

κάνεις κάθε Κυριακή απανωτά sold out μπορείς να ψελλίσεις κάτι για τη διαιτησία.

4. Μπες στη φιλανθρωπική οργάνωση. Όταν έχεις αποκτήσει τέτοιους παικταράδες (βλέπε Κανόνα 1) είναι λογικό να επιθυμείς να τους προστατεύσεις από τους Μπαρκαουάν των οχτρών. Ο πιο απλός τρόπος για να το επιτύχεις, είναι να ενταχθείς στη φιλανθρωπική οργάνωση η οποία με τις δωρεές και τις κινήσεις της έχει κάνει την ΕΠΟ Μονακό (πριν κάνει τον Βόλο ο Μπέος), τον Πειραιά Μανχάταν και τη Μητρόπολη Πειραιά, Πατριαρχείο. Έτσι είναι σίγουρο ότι θα έχεις τη βοήθεια του Θεού και των αποστόλων του επί της ΚΕΔ, όταν παραστεί ανάγκη.

5. Βοήθα τον πλησίον σου. Το λέει και το Ευαγγέλιο. Ο έχων δυο παλτά να δίνει το ένα. Απόκτησε 25 παίκτες, όχι για την ομάδα σου, αλλά για το κοινό καλό της Λίγκας. Θα τους έχεις και θα τους μοιράζεις σε όποιον Κομπότη τους χρειάζεται για να είσαι σίγουρος ότι όταν τους βρεις απέναντι σου ως αντιπάλους θα σκυλιάσουν να σε κερδίσουν για να σου αποδείξουν ότι έκανες λάθος. Έτσι θα αυξηθεί ο ανταγωνισμός και η ποιότητα του πρωταθλήματος με αποτέλεσμα να μπορείς να αντιμετωπίσεις καλύτερα προετοιμασμένος τις ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αν παίξεις αντίπαλος με τον Μπρούνο Χαλκιαδάκη την Ατλέτικο την έχεις σίγουρη. Αν πετύχεις και τον Πελέ χτυπάς από Ρεάλ και πάνω.

6. Ζήτα απ’ τους δημοσιογράφους σου, να σου ασκούν σκληρή κριτική. Με καθημερινά non paper ζήτα από τους ρεπόρτερ που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ομάδας να καυτηριάζουν τα κακώς κείμενα ώστε να γίνεται το club καλύτερο. Σκληρή και αμείλικτη κριτική, δηλαδή να τα χώνουν στον πρόεδρο επειδή σκορπά χρήμα για τις καταπληκτικές μεταγραφές και τις φιλανθρωπίες του, στους παίκτες επειδή είναι οι καλύτεροι με διαφορά και δεν αφήνουν τους αντιπάλους να χαρούν το παιχνίδι και στον διευθυντή facebook του συλλόγου επειδή δεν ανεβάζει συχνότερα selfie του που γίνονται πιο viral και απ’ τις selfie της Δούκισσας Νομικού.

Όταν με το καλό λοιπόν ο Ολυμπιακός κάνει αυτές τις 6 απλές κινήσεις τότε θα μπορεί να μιλάει για τους Καλογερόπουλους. Μέχρι τότε υπομονή. Τα πρώτα 20 πέναλτι είναι τα δύσκολα. Μετά συνηθίζεις.

Φτιάξε ομάδα να κερδίζει και το εχθρικό 50%-50%