MENU

Τα τελευταία χρόνια απέκτησα πολλά φιλαράκια Παοκτσάκια. Πάρα πολλά. Ό,τι και να γίνει… ό,τι και να μου πουν… ό,τι και να συμβεί…στο τέλος κολάνε το «ΠΑΟΚ είσαι!»

Καμμιά φορά τους λέω «ελάτε τώρα παραδεχθείτε το…βασικά μέσα σας δεν θέλετε να πάρετε το πρωτάθλημα… θέλετε να διεκδικείτε το πρωτάθλημα και στο τέλος να αδικείστε, να στραβοπατάτε και στο τέλος να μένετε με άδεια χέρια!»

Μένουν για 1-2 λεπτά αμηχανοι και μετα σκάνε στα γέλια:

-Ε, ναι… ΠΑΟΚ είσαι!

Φυσικά και δεν εννοω κάθε λέξη, αλλά η αλήθεια δεν είναι δα και πολύ μακρυά. Αν σήμερα υπάρχει μια ομάδα με οπαδούς ιδεαλιστές είναι ο ΠΑΟΚ… (άντε και η ΑΕΚ, αλλά για άλλους λόγους).

Ας το κάνω ακόμα πιο λιανά:

Δεν παίζει να’σαι Ολυμπιακός και για να πας να δεις απλώς την ομάδα και αυτή να μην παίζει… αντιθέτως όλοι αυτοί που είναι ΠΑΟΚ είτε είναι στην Τούμπα είτε είναι μπροστά από μια τηλεόραση τους αρκεί που βλέπουν την ομάδα…Ναι θα γκρινιάξουν…ναι θα βρίσουν… αλλά το γεγονός ότι βλέπουν τους (πολύ συχνά τυχάρπαστους παίκτες) να φοράνε την μαυρόασπρη στολή είναι γι’αυτούς υπέρ (καλά βγάζω το «υπέρ» για να μην υπερ-βάλλω) αρκετό.

Κάτι σαν τον θρησκόληπτο που μπαίνει στην Εκκλησία… στο μοναστηρι… στο ξωκλήσι.

Κάτι σαν τον καψούρη που βλέπει εστω και από το απέναντι πεζοδρόμιο την καψούρα του.

Καμμια άλλη ομάδα στην Ελλάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό δεν θα είχε στον πάγκο του τον ΄Αγγελο. Όμως ο Αναστασιάδης είναι από τα σπλάχνα τους… Παραιτείται… δεν παραιτείται…πιστεύει ότι η Παναγιά είναι με τον Κλάους κι όχι με το αντίπαλο σεντερμπακ και ποτέ δεν εξηγεί τι έγινε. Είναι να γελάει κανείς που’λεγε και ο μακαρίτης ο Συρίγος.

Δεν πειράζει… ΠΑΟΚ είσαι…. Ο άνθρωπος έχει πάρει πρωτάθλημα (!!!) με τον Κούδα και τους άλλους. Είναι ένας απ’ αυτούς και δεν θα πηγαινε ποτέ προπονητής στον(απαπαπαπα) Άρη. Τέλος! Ακόμα και αν το κλωτσοπετάξουν, όταν τον συναντούν στην Καλαμαριά, θα πηγαίνουν κοντά του να του λένε: ΠΑΟΚ είσαι! Τέλος. Ή το καταλαβαίνεις ή δεν το καταλαβαίνεις…αλλιώς γίνε Σαραγόσα!

Φυσικά θα καιγόταν η Μακεδονία και οι όμοροι νομοί αν ο ΠΑΟΚ έπαιρνε το Πρωτάθλημα… όμως το ίδιο θα καιγόταν (και θα σκαβόταν) αν ο ΠΑΟΚ έχανε το Πρωτάθλημα με μισο πόντο διαφορά στο τελευταίο ματς.

Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ τους τρέφει… όχι υποχρεωτικά το έπαθλο… 

Εγραφα τις προάλλες ότι μόνο δυο ομάδες στην Ελλάδα αυξάνουν συνεχώς τους οπαδούς τους… Ο Ολυμπιακός λόγω τίτλων και ο ΠΑΟΚ λόγω… πώς να το πω… πρέπει να’χεις πιει μαλαματίνα γύρω από το γήπεδο της Τούμπας για να καταλάβεις… γι΄ αυτό το γαμημένο “ΠΑΟΚ είσαι!»

Δεν γίνεται να’σαι λίγο ΠΑΟΚ.

‘Η είσαι ή δεν είσαι… 

Μιλάς μαζί τους για δουλειές και στο πιο κρίσιμο σημείο εκείνοι λένε για την ομάδα… Μιλάς μαζί τους για ένα προσωπικό σου πρόβλημα και εκείνοι σε συμβουλεύουν: Μη σε νοιάζει τίποτα καρντάση: ΠΑΟΚ είσαι! 

Προσωπικά ως οπαδός του Παναθηναϊκού έχω ζήσει ανεπανάληπτες στιγμές στην Λεωφόρο και στην Καλογρέζα… Σιγά-σιγά σταμάτησα να πηγαίνω… μάλλον απέκτησα άλλες προτεραιότητες… όμως για οικογενειακούς λόγους στο εγγύς μέλλον θα βρίσκομαι ολο και πιο συχνά στη μισή μου πατριδα, τη Σαλονίκη.

Με βλέπω να πηγαίνω τακτικά στην Τούμπα.

Για να ανανήψει η ψυχή μου….

Για να ακούσω την κανονιά: «ΠΑΟΚ!-ΠΑΟΚ-ΠΑΟΚ» και να έρθουν όλα μέσα μου στη σωστή θέση.

Ναι, τοχω ονειρευθεί… όχι για να κοιτάω προς το χορτάρι, αλλά δίπλα μου ή στην απέναντι κερκίδα.

Πάντα μ’αρεσε το ταξίδι κι όχι (πάντα) ο προορισμός!

Φυσικά θα παίρνω μαζί και τα παιδιά μου!

ΠΑΟΚ είσαι...