MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ BETSSON
Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης / Cosmote Sport 1 HD
Σπάρτη
ΣΠΑΡΤΗ
0 1
Ολυμπιακός
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Στους τύπους ο Ολυμπιακός δεν είχε προκριθεί στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας πριν το ματς της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων κόντρα στη Σπάρτη. Ωστόσο, στην ουσία της υπόθεσης, για να αποκλειστούν οι «ερυθρόλευκοι» θα έπρεπε να συμβεί ένα γεγονός αντίστοιχο με τη... Δευτέρα Παρουσία! Ο μόνος τρόπος να μείνουν έξω ήταν να χάσουν με διαφορά 6 γκολ από τη Σπάρτη και να αποκλειστούν στην τριπλή ισοβαθμία...

Βεβαίως, στο Δημοτικό Στάδιο της Σπάρτης δεν συνέβη κανένα... κοσμοϊστορικό γεγονός, αλλά αντιθέτως επικράτησε η λογική. Μια λογική που υποδείκνυε ότι ο Ολυμπιακός των πολλών νέων προσώπων στην 11άδα του, θα έπαιζε όσο... χρειαζόταν για να διεκπεραιώσει την υποχρέωση του 90λεπτου και -αν ήταν δυνατόν- να πάρει τη νίκη για να κλείσει θετικά την διαδικασία του ομίλου.

Το πρώτο ημίχρονο του ματς δεν κύλησε σε γρήγορους ρυθμούς, με πρώτη φάση αυτή του 5ου λεπτού για τους πρωταθλητές όταν ο Μελίσσας απέκρουσε την κεφαλιά του Ρέτσου με τη μπάλα να βρίσκει πάνω στον Τσόρι πριν χτυπήσει στο δοκάρι και περάσει άουτ. Στο δεκάλεπτο 10-15 οι γηπεδούχοι είχαν τρεις καλές τελικές με ισάριθμα σουτ από Ηλιόπουλο, Παπαχρήστο (άουτ) και Μπανούση και τον Χουτεσιώτη να μπλοκάρει το πρώτο και το τρίτο.

Μέχρι το 20λεπτο, οι γηπεδούχοι στάθηκαν σε γενικές γραμμές αρκετά καλά στο ματς, με τον Ολυμπιακό να παίζει σε ένα πολύ χαλαρό τέμπο. Οι επόμενες δύο πολύ καλές στιγμές για την ομάδα του Μπέντο στο πρώτο ημίχρονο ήταν το σουτ του Ντε Λα Μπέγια στο 38' που έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ ο Μελίσσας και η ανολοκλήρωτη προσπάθεια του Καμπιάσο στο επόμενο λεπτό όταν δεν μπόρεσε να σουτάρει όπως θα ήθελε μέσα από την περιοχή. Το πρώτο -ισορροπημένο- 45λεπτο ολοκληρώθηκε με τις τελικές να είναι 5-2 για τη Σπάρτη, την κατοχή στο 68% για τον Ολυμπιακό αλλά να μην μπορεί να δημιουργήσει από οργανωμένες προσπάθειες.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς, πίεσαν από νωρίς με συνεχόμενες πλαγιοκοπήσεις των μπακ, σέντρες και γεμίσματα προς την αντίπαλη περιοχή «πιάνοντας» παράλληλα αρκετά καλό ρυθμό στα πρώτα 10 λεπτά της επανάληψης. Βεβαίως, ούτε πάλι κατάφερε να βρει τελικές προσπάθειες. Η πρώτη από αυτές ήρθε στο 59' με το σουτ του Μανθάτη που κόντραρε, ενώ στο 64' ο Ανδρούτσος έχασε κλασική ευκαιρία πλασάροντας άουτ στην κίνηση μετά από γύρισμα του Πάρντο.

Η επόμενη -αντίστοιχη- φάση του Ολυμπιακού οδήγησε τελικά και στο 0-1 που έμελλε να κρίνει και το ματς υπέρ του. Μετά από νέα σέντρα του Πάρντο από δεξιά, η μπάλα κόντραρε σε κεφάλι αμυντικού και στρώθηκε στον επερχόμενο Μανθάτη ο οποίος από κοντά «σκότωσε» τον αντίπαλο γκολκίπερ.

Το γκολ των Πειραιωτών σήμανε και το... επίσημο τέλος του ματς, το οποίο στη συνέχεια «έσβησε». Ο Ολυμπιακός είχε δύο ακόμη καλές στιγμές με τον Τσόρι όμως τίποτα δεν άλλαξε ως το τελικό σφύριγμα που βρήκε τους πρωταθλητές στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας αφήνοντας παράλληλα εκτός συνέχειας την Σπάρτη που ήθελε μονάχα το «τρίποντο».

https://streamable.com/1hs9

Το ταμείο του αγώνα

Ένα εύκολο απόγευμα και μια αντίστοιχα ξεκούραστη νίκη για την... ομάδα Νέων του Ολυμπιακού στη Σπάρτη. Χουτεσιώτης, Ρέτσος, Βούρος, Τσιμίκας, Μανθάτης και Ανδρούτσος χρησιμοποιήθηκαν από τον Πάουλο Μπέντο και οι περισσότεροι εξ αυτών τα πήγαν αρκετά καλά τηρουμένων των αναλογιών και των... ελάχιστων απαιτήσεων του αγώνα. Σε γενικές γραμμές βεβαίως οι «ερυθρόλευκοι» επί της ουσίας ολοκλήρωσαν ένα 90λεπτο στο ρελαντί και αξιοποίησαν μια από τις λίγες ευκαιρίες που δημιούργησαν με οργανωμένες προσπάθειες για να πάρουν και τη νίκη.

Αυτοί που έκριναν το ματς

Ο σκόρερ Μανθάτης ήταν αυτός που έκρινε το ματς λίγο μετά την είσοδό του στη θέση του -σταθερά ανύπαρκτου- Μάριν, ενώ καλή απόδοση είχαν σε όλο το ματς οι Καμπιάσο και Πάρντο.

Ο χειρότερος του αγώνα

Μάρκο Μάριν. Παραμένει ο σταθερά χειρότερος βάσει απόδοσης παίκτης του «ερυθρόλευκου» ρόστερ και για πολλοστή φορά ήταν απελπιστικά αδιάφορος και ανούσιος.

Ο έλεγχος των διαιτητών

Κανένα πρόβλημα για το διαιτητικό τιμ σε αυτό το ματς.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Σπάρτη: (Σωτήρης Αντωνίου): Μελίσσας, Καρτσαμπάς (66' Παναγιώτου), Γκαλίτσιος, Γιαννίτσης, Παπαχρήστος (70' Φ. Αρσενίεβιτς), Αναστασόπουλος, Μπανούσης, Κατσίκης, Ν. Αρσενίεβιτς, Ηλιόπουλος, Βελλίνης (80' Χαδιάρης).

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Χουτεσιώτης, Μποτία, Βιάνα, Ρέτσος (77' Βούρος), Ντε Λα Μπέγια (75' Τσιμίκας), Καμπιάσο, Μπουχαλάκης, Ντομίνγκες, Πάρντο, Μάριν (57' Μανθάτης), Ανδρούτσος.

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας), Δημήτρης Βεργέτη (Αρκαδίας)

Τέταρτος: Γιώργος Παπαδόπουλος (Αχαΐας)

Σπάρτη – Ολυμπιακός 0-1 (vid)