MENU

Τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, μόνο αδιάφορα δεν αφήνουν τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ και στο πλαίσιο αυτό, η ισπανική «El Confidencial» ζήτησε την άποψη του Βίκτορ Βιτόλο για τις τελευταίες εξελίξεις.

Ο Ισπανός που έπαιξε μπάλα στην Ελλάδα για πέντε χρόνια φορώντας τις φανέλες των Άρη, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού έδειξε ότι δεν έχει ξεχάσει τίποτα από τη χώρα, με την εμπειρία να του έχει μείνει αξέχαστη έως και σήμερα.

Ο 31χρονος σήμερα αμυντικός χαφ εξηγεί πως «ως ποδοσφαιριστής δεν θα ζήσω ποτέ ξανά όσα έζησα εκεί. Είναι κάτι το μοναδικό. Όταν όλα πάνε καλά, οι οπαδοί σε κάνουν είδωλο, σε κάνουν να νιώθεις πολύ σημαντικός. Αν τα πράγματα πάνε στραβά, τότε αυξάνεται η πίεση και περνάς σε άλλο επίπεδο και η καθημερινότητα μπορεί να γίνει περίπλοκη. Ευτυχώς για μένα, ήμουν πάντα καλά».

Στη συνέχεια ο νυν άσος της Τενερίφη κλήθηκε να σχολιάσει την ποινή που επέβαλε η κυβέρνηση με την αναστολή του πρωταθλήματος. «Είναι μία μορφή τιμωρίας. Μια προσπάθεια να τους δώσεις ένα μάθημα, αλλά προσωπικά πιστεύω όταν ξαναξεκινήσει το πρωτάθλημα, όλα θα είναι ίδια, γιατί πολλοί οπαδοί δεν καταλαβαίνουν διαφορετικά. Για αυτούς, αυτό που συμβαίνει τώρα είναι φυσιολογικό».

Παράλληλα, ο Βιτόλο προσπαθεί να φανταστεί την εικόνα της χώρας μας χωρίς το ποδόσφαιρο και τα όσα σκέφτεται, μάλλον δεν απέχουν πολύ από την πραγματικότητα: «Είναι σαν να τους αφήνεις χωρίς ανάσα. Στην Ελλάδα έχουν διαφορετική νοοτροπία, όλοι υποστηρίζουν κάποια ομάδα και αυτό τους δίνει χαρά που μερικές φορές γίνεται ανεξέλεγκτη. Το ποδόσφαιρο για αυτούς είναι πιο σημαντικό και από θρησκεία. Είναι στ' αλήθεια πολύ φανατισμένοι». 

O πρώην άσος του Άρη θυμάται ένα περιστατικό το οποίο δείχνει στον απόλυτο βαθμό την πίεση που μπορεί να υποστεί μια ομάδα από τους οπαδούς της: «Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Δεν ξέρεις τι είναι να έρχονται 150 οπαδοί, ώρες πριν από ένα παιχνίδι στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και να σου λένε "σταμάτα να τρως και έλα εδώ". Άλλες στιγμές υπήρξαν 1.000 οπαδοί μπροστά από την πόρτα του ξενοδοχείου και ζητούσαν εξηγήσεις μετά από ένα άσχημο αποτέλεσμα».

Βιτόλο: «Όταν ξαναρχίσει το πρωτάθλημα, όλα θα είναι ίδια»