MENU

Οι αρμόδιες αρχές αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ισλαμιστικού χτυπήματος, ωστόσο ήδη από χθες το βράδυ είναι δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στο Μόναχο, όπου απόψε θα διεξαχθεί ο πρώτος προημτελικός του Τσάμπιονς ανάμεσα στη Μπάγερν και τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, αυξάνονται οι αστυνομικές δυνάμεις που θα φρουρούν τις αποστολές των δύο ομάδων, ενώ επιστρατεύονται και μυστικοί πράκτορες, οι οποίοι θα βρίσκονται τόσα στα ξενοδοχεία στα οποία διαμένουν Βαυαροί και Μαδριλένοι, όπως επίσης και περιμετρικά της «Αλιάνζ Αρίνα».

Οι υπεύθυνοι για τα μέτρα ασφαλείας πραγματοποιούν συνεχείς συσκέψεις και ήδη εξετάζονται εναλλακτικές πορείες για τα πούλμαν που θα μεταφέρουν τους παίκτες και τα υπόλοιπα μέλη των αποστολών στο γήπεδο σε μερικές ώρες.

Το πιθανότερο είναι ότι το σχέδιο για την πορεία που θα ακολυθήσουν τα δύο λεωφορεία θα εκπονηθεί λίγο πριν από την αναχώρηση και θα κοινοποιηθεί σε λίγα άτομα, ώστε να μην διαρρεύσει.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία... υποψία ότι μπορεί να επίκειται χτύπημα και στο Μόναχο, ενώ ο επικεφαλής των αστυνομικών αρχών προσπάθησε να φανεί καθησυχαστικός λέγοντας ότι δεν υπάρχει και απειλή.

Φόβος στη Γερμανία, αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας για το Μπάγερν - Ρεάλ