MENU

Στον Παναθηναϊκό είχε αποκτήσει το προσωνύμιο "King Marcus". Τώρα, λοιπόν, όλα δείχνουν ότι είναι η ώρα ο "βασιλιάς" να συναντήσει την "βασίλισσα". Ο λόγος φυσικά για τον Μάρκους Μπεργκ που πήρε από το χέρι την Αλ Αΐν και την οδήγησε στην πιο σπουδαία στιγμή της ιστορίας της καθώς για πρώτη φορά θα λάβει μέρος στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων. Πλέον, μένει η Ρεάλ Μαδρίτης να επιβεβαιώσει τον τίτλο του απόλυτου φαβορί απέναντι στην Ιαπωνική Κασίμα Άντλερς και να σφραγίσει και εκείνη το εισιτήριο για το μεγάλο ραντεβού με την παρέα του Μάρκους Μπεργκ.

Το 2018 θα το θυμάται σίγουρα ως μία από τις πιο σπουδαίες χρονιές στη διάρκεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας μιας και έζησε τα πάντα. Όντας από τους βασικούς πρωταγωνιστές κατέκτησε το πρωτάθλημα των Εμιράτων με την Αλ Αΐν, ενώ στη συνέχεια έκανε πράξη το μεγαλύτερό του όνειρο. Να παίξει με την Εθνική του ομάδα σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Μάλιστα, στα γήπεδα της Ρωσίας το περασμένο καλοκαίρι, η Σουηδία με τον Μάρκους Μπεργκ βασικό σε όλα της τα παιχνίδια, δεν αρκέστηκε απλά στην παρουσία αλλά έφτασε ως και τα προημιτελικά από όπου και αποκλείστηκε από την Αγγλία.

Είχε προηγηθεί η σπουδαία πορεία στον όμιλο όπου και κατέλαβε την πρώτη θέση, αφήνοντας πίσω της το Μεξικό και εκτός συνέχειας τη Γερμανία αλλά και η πολύ σημαντική πρόκριση επί της Ελβετίας στους 16. Στις επιδόσεις του με το εθνόσημο πρέπει να αναφέρουμε και την πρώτη θέση που κατέλαβε η Σουηδία στο Nations League σε έναν όμιλο με Τουρκία και Ρωσία και έφερε τον προβιβασμό της στην πρώτη κατηγορία για την επόμενη διοργάνωση.

Πάντοτε οι χρονιές μετά από ένα μεγάλο τουρνουά, εμπεριέχουν και περιόδους κάμψης για τους ποδοσφαιριστές που λαμβάνουν μέρος σε αυτά. Τι και αν οι διακοπές του λόγω του Μουντιάλ κράτησαν λίγο; Εκείνος έδειξε να μην πτοείται στο ελάχιστο, να μην βγάζει κούραση σε κανένα σημείο της σεζόν ως τώρα. Μετά από μία εξαιρετική περσινή πρώτη χρόνια στα ΗΑΕ, ο Σουηδός, πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού, συνεχίζει στο ίδιο τέμπο και τη φετινή σκοράροντας κατά ριπάς. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως σε έντεκα παιχνίδια για το πρωτάθλημα των Εμιράτων, έχει πετύχει δέκα τέρματα, ενώ έχει μοιράσει και μία ασίστ.

Και κάπως έτσι φτάνουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, στο οποίο η Αλ Αΐν μπήκε ουσιαστικά από το "παράθυρο" λόγω του ότι είναι διοργανώτρια. Φυσικά, ο Μπεργκ δεν θα μπορούσε να αφήσει ούτε αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη. Στο πρώτο παιχνίδι με την Ουέλινγκτον ήταν αυτός που πέτυχε το τρίτο γκολ της ομάδας του και έστειλε το ματς στην παράταση και εν συνεχεία στη διαδικασία των πέναλτι για να πάρει εκεί η Αλ Αΐν την πρόκριση, ενώ σήμερα κόντρα στη Ρίβερ Πλέιτ ήταν αυτός που άνοιξε το δρόμο για αυτή την μεγάλη έκπληξη.

Πλέον, εφόσον τα προγνωστικά επιβεβαιωθούν, πλησιάζει η ώρα για ένα από τα πιο σπουδαία ραντεβού στην καριέρα του Μάρκους Μπεργκ. Και το μόνο βέβαιο είναι πως μία κόντρα με την ομάδα που έχει κατακτήσει τα τρία τελευταία Τσάμπιονς Λιγκ, φαντάζει ως ο ιδανικός τρόπος για να κλείσει μία ονειρεμένη για εκείνον χρονιά. Μία χρονιά που την "έχτισε" μέσα από τη δουλειά του και στο τέλος δικαιώθηκε.

Μάρκους Μπεργκ, the king meets the queen!