MENU

Από το Σάββατο το μεσημέρι φίλοι μου η μάχιμη ελληνική δημοσιογραφία που τη χρυσή εικοσαετία των επενδύσεων ήταν πιο ομιλητική και απ’ την Τόνια Σωτηροπούλου στον James Bond, κατέβασε μαύρες πλερέζες. Θρηνεί μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της ΕΠΟ γιατί δεν μπορεί να χωνέψει ότι ζούμε στη χώρα που ψηφίζεται ένας ιδιοκτήτης καφενείου κι όχι ο Γιώργαρος ο Ανατολάκης που έχει 6 διδακτορικά και 3 μάστερ και θεωρείται ο πατέρας της ελληνικής γλώσσας (ο μοναδικός Έλληνας μετά τον Φατσέα που κάνει ορθογραφικά λάθη και στον προφορικό λόγο). Όταν απορρίπτονται τέτοιοι άνθρωποι του πνεύματος που στηρίζουν φανατικά ο Ολυμπιακός και η νεοελληνική γραμματική του Μανόλη Τριανταφυλλίδη, πώς περιμένετε να πάει μπροστά το ποδόσφαιρό μας;

Το λιθαράκι τους για να φτάσουμε σε αυτή την ημέρα-ντροπή έβαλαν όμως και οι εκτός των τειχών πολέμιοι του μεγαλείου του εθνικού στιχουργού. Πάνω που η «εθνική φίλων νέου Καρβέλα» είχε δέσει την εξάρα της Ισπανίας στο ματς με την Ελλάδα και ετοιμαζόταν για πορεία στην Ομόνοια με κεντρικό σύνθημα «Φέρτε πίσω την γκρανκάσα να σειστεί η Μαλακάσα» ήρθε το 1-1 που έφερε τη μεγαλύτερη μετακίνηση προσχέδιων άρθρων κραξίματος στον κάδο ανακύκλωσης.  

Η ελπίδα όμως φίλοι μου πεθαίνει τελευταία. Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να περάσει στην αντεπίθεση καταθέτοντας ένσταση κατά των εκλογών γιατί η Μαρούπα μπορεί να αποδείξει ότι δεν έγιναν ποτέ. Βασικός μάρτυρας του θρύλου θα είναι ο Έλληνας Νοστράδαμος, Μανώλης Γαβαθιώτης, ο οποίος πριν λίγες εβδομάδες έκανε τη μεγάλη αποκάλυψη: «Καταιγιστικές εξελίξεις, στο θέμα της ΕΠΟ: Λύση Ζαγοράκη τέλος!». Ξυπνάτε, δεν υπάρχει Ζαγοράκης στην προεδρία της ΕΠΟ, ηθοποιός είναι που έφεραν οι εξυγιαντές δανεικό από το Μπόλιγουντ. Οι εκλογές αναβλήθηκαν με απόφαση του τριμελούς προφητειοδικείου Πειραιά:

«*** ΜΕΧΡΙ την ώρα πού γράφω αυτές τις γραμμές, δεν έχει υπάρξει η ΕΠΙΣΗΜΗ ενημέρωση από την έπο για τις υποψηφιότητες πού ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ και που ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ για να είναι σύννομες στις εκλογές της επο * ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ βεβαίως, αυτές * ΚΑΙ γιατί το γράφω αυτό το τελευταίο ; * ΔΙΟΤΙ αυτοί πού ΞΕΡΟΥΝ, στοιχηματίζουν πως αν πρόκειται να γίνουν οι εκλογές και να έχουμε ΜΙΑ ΑΠ' ΤΑ ΙΔΙΑ, καλύτερα θα είναι να ΜΗ ΓΙΝΟΥΝ». Μανώλη σταμάτα δεν είναι πια αστείο, μήνυση σου έκανε των Δελφών το μαντείο. 

Πλέον οι στοιχηματικές φίλοι μου τον έχουν στην black list τον Γαβαθιώταρο όπως τα καζίνο τον Τζον Τάραμας. Μιλάμε για τον μοναδικό Έλληνα που δεν άλλαξε ώρα στο ρολόι του την Κυριακή. Επειδή είναι 4 μήνες μπροστά απ’ τους υπόλοιπους είχε βάλει θερινή ώρα απ’ τα τέλη Δεκέμβρη. 

Και επειδή η εγκυρότητα είναι το δεύτερο πιο λαμπερό χαρακτηριστικό του Μανώλη μετά το μεταλλικό μπρονζέ χρώμα στο μαλλί του, έδωσε και λεπτομέρειες για την αναβολή:

«*** Ο ΤΡΟΠΟΣ πού θα επιλεγεί ώστε να ΜΗ ΓΙΝΟΥΝ εκλογές, θα είναι επιλογή ενός από τους ΠΟΛΛΟΥΣ πού διαθέτει μία κυβέρνηση προκειμένου να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ μία πληγή πού ΑΙΜΟΡΡΑΓΕΙ * Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ της ΥΓΕΙΑΣ, της ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ και της ΕΥΤΑΞΙΑΣ στο ποδόσφαιρο, δεν αφορά ένα κλειστό κλαμπ, λαμόγιων και μπινεδιάρηδων απατεώνων * ΑΦΟΡΑ ένα πολύ μεγάλο, ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ μέρος της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ μας». 689η δικαίωση Γαβαθιώτη τα τελευταία 3 χρόνια. 

Η κυβέρνηση ήξερε ότι για να γυρίσει ο ήλιος της υγείας, της νομιμότητας, της ευταξίας, των επενδύσεων και της στιχουργικής έξαψης του 50%- 50% θέλει δουλειά πολλή. Κι ήταν αποφασισμένη να ακολουθήσει το πεπρωμένο της μετά την προφητεία Γαβαθιώτη και να αναβάλλει τις εκλογές, αλλά την πάτησε στο 90’. Επειδή ακριβώς είχε πολλούς τρόπους να το κάνει έπαιζε α μπε μπα μπλομ του κίθε μπλομ για να διαλέξει τον καλύτερο, αλλά μέχρι να καταλήξει οι εξυγιαντές είχαν ψηφίσει, είχαν βγάλει πρόεδρο κι ο Αυγενάκης μαζί με 200 πανεπιστημιακούς ετοίμαζαν νέα επιστολή στήριξης στον Γκιρτζίκαρο που είχε απολυτήριο δημοτικού στην Ελλάδα, αλλά πτυχίο ανώτατου πανεπιστημίου καρτοκινητής στο Πακιστάν. 

Κι είναι κρίμα και άδικο να χαθεί μια τόσο μεγάλη ευκαιρία φίλοι μου γιατί σύμφωνα με τον Γαβαθιώτη υπήρχε ένας ακαταμάχητος τρόπος για να αναβληθούν οι εκλογές:

«*** ΘΕΩΡΩ λοιπόν ΑΠΙΘΑΝΟ, έως και ΑΔΥΝΑΤΟΝ, να ΔΕΧΤΕΙ η κυβέρνηση να ταπεινωθεί από ένα υποκοσμικό κύκλωμα, πού δρα υπογείως, παρασκηνιακά και στη σκιά των εξελίξεων * ΟΙ τρόποι να ΜΗ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ είναι πολλοί και διάφοροι * ΕΝΑΣ εξ αυτών, πραγματικά ΑΚΑΤΑΜΑΧΗΤΟΣ * ΚΑΙ όπως είναι φυσικό, δεν είναι δυνατόν να τον αποκαλύψω * ΕΔΩ είμαστε όμως και έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας, να τα πούμε και να τα εξηγήσουμε όλα». Ήταν τόσο καλός και ακαταμάχητος ο συγκεκριμένος τρόπος που κυριολεκτικά δεν υπάρχει. 

Το σχέδιο ακολουθήθηκε κατά γράμμα και εκ του αποτελέσματος κρίνεται επιτυχημένο. Επειδή ήταν μια ιδιοφυής ιδέα κρατήθηκε επτασφράγιστο μυστικό. Για να μη διαρρεύσει μάλιστα το μυστικό δεν το ‘μαθε ποτέ ούτε ο Γαβαθιώτης, αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι. Και τη Νατάσα Συρεγγέλα δεν την έχει δει ποτέ κανείς, όλοι όμως ξέρουν ότι υπάρχει. 

Τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμα φίλοι μου. Τετάρτη, κοντή γιορτή. Όλοι οι έντιμοι δημοσιογράφοι και πολίτες που δεν στήριξαν έναν καφετζή, την Τετάρτη θα συστρατευτούν με τη Γεωργία στον υπέρ πάντων αγώνα κατά της εξυγίανσης. Αν εισακουστούν οι προσευχές τους και χάσει η Εθνική μας αφενός θα βγουν από τον κάδο ανακύκλωσης 3123 άρθρα κατά του Φαν’τ Σχιπ (με αλλαγμένο μόνο το όνομα της Ισπανίας), αφετέρου ο πρόεδρος θα διασκευάσει το «Όμορφη Θεσσαλονίκη» σε «Όμορφη ΕΠΟ με Γκιρτζίκη» για να γίνει ο ύμνος της επανάστασης: 

Ωωω, όμορφη ΕΠΟ με Γκιρτζίκη

Ωωω τα κάλπικα σου πέναλτι νοσταλγώ  

Κάνει ένσταση για τις εκλογές της ΕΠΟ ο Ολυμπιακός