MENU

«Σήμερα είναι Κυριακή και… την ΑΕΚ σκεφτόμαστε απ’ το πρωί». Εντάξει, δεν πάει ακριβώς έτσι το σύνθημα, δεν έχει όμως και σημασία. Το θέμα είναι να ΝΙΚΗΣΕΙΣ το σημερινό ματς, να έρθεις ένα βήμα πιο κοντά στην επιστροφή εκεί που ανήκεις, δηλαδή στην Ευρώπη και να διώξεις κάθε σκέψη κακή…  

Όσο… καλή ήταν η ήττα του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη καθώς χρέος σου είναι να κοιτάς προς τα πάνω και όχι προς τα κάτω, άλλο τόσο ζόρικη μπορεί να γίνει βάζοντας και τους πάντα υπολογίσιμους Αρκάδες δυνατά στην εξίσωση. 

Προσοχή δεν ξυπνήσαμε κυριακάτικα με διάθεση για να μιζεριάσουμε. Μακριά από εμάς αυτά, σε μια στιγμή μάλιστα που δεν βλέπουμε την ώρα να γίνει η σέντρα στο ιστορικό κλουβί. Είναι όμως μια εικόνα της πραγματικότητας την οποία δεν πρέπει να αγνοείς αλλά να παίρνεις σοβαρά. 

Ο Παναθηναϊκό με αυτό το εντυπωσιακό come back επί των ημερών του Μπολονι έχει πετύχει πολλά μα και… τίποτα. Τι θέλω να πω; Πως με την ίδια ευκολία που η ομάδα μπορεί να βγει δεύτερη και να σηκώσει το Κύπελλο, μπορεί και να αποκλειστεί από τον ΠΑΣ ή να μείνει εκτός Ευρώπης. Ρίξτε απλά μια ματιά στο τι ακολουθεί. ΟΚ, προσωπικά δεν το πιστεύω, αντίθετα είμαι αισιόδοξος, όμως εδώ δεν συζητάμε τι πιστεύει ο καθένας αλλά τι θα πουν τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ. 

Κερδίζεις απόψε την ΑΕΚ, τους μεταφέρεις την πίεση, πηγαίνεις με ψυχολογία να πάρεις και την πρόκριση και η ζωή συνεχίζεται. Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Δυο εβδομάδες πριν είμασταν όλοι μέσα στην καλή χαρά μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο. Τώρα είναι αλήθεια πως την έχουμε «ακούσει» λιγάκι. 

Ειδικότερα για το ματς του Κυπέλλου, διότι το άλλο αφενός ήταν μαγική εικόνα και αφετέρου έδειξε κάτι που κρυβόταν τόσο καιρό λόγω της ανάγκης για αποτέλεσμα. Ότι ΜΠΟΡΕΙΣ να παίξεις και μπάλα. Το ότι κοιμήθηκε ο Θεός έχει συμβεί και στις καλύτερες οικογένειες.  Διότι αν παίζεις όπως στην επανάληψη με τον Παναιτωλικό δεν γίνεται να ξαναχαθούν τα άχαστα. Θα τους βάλεις στα δίχτυα κι αυτούς και τη μπάλα. 

Το σημερινό ματς είναι διαφορετικό από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, θα χρειαστεί όμως την ίδια προσέγγιση. Να τους πιέσεις ψηλά, να τους σκάσεις στο τρέξιμο, να είσαι φυσικά και κυνικός, όχι φλύαρος και σπάταλος στις φάσεις. Αν συμβεί αυτό και με δεδομένα τα «θέματα» της ΑΕΚ στα μετόπισθεν δεν  βλέπω πως δεν θα σκοράρεις τουλάχιστον μία φορά. Απλά χρειάζεται να κάνεις ότι είναι να κάνεις με το καλημέρα. Να τους δώσεις να καταλάβουν πως δεν διαπραγματεύεσαι το τριποντάκι. Τα υπόλοιπα τα λέμε μετά το παιχνίδι…

Πάρτε τους πριν… (ξανά) τρέχετε!