MENU

Το αν θα πέσει ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη κουβέντα. Αυτά που γράφει η Παναγιώτα Σπανού στην εισήγηση – έρευνα που έκανε, δεν είναι όπως της Μαρούπα που έκοβε με το μάτι; Αν και στη περίπτωση της συμμορίας και το μάτι αρκούσε.

Μία μίξη καταθέσεων, τηλεφωνικών συνομιλιών και καταθέσεων στο τάιμινγκ που ήταν ζεστές και όχι όταν ξεκίνησαν οι κωλοτούμπες. Πάντα οι αρχικές καταθέσεις άλλωστε είναι πιο αληθινές, αφού στη διάρκεια, ποιος ξέρει, μπορεί κανένας μάρτυρας να παίρνει 300 το χρόνο από κατηγορούμενο. Τίποτα δεν μπορείς να αποκλείεις στο Ελλαδιστάν.

Χρειάζομαι έρευνα για να καταλάβω τι έκανε ο Σπάθας στη Τρίπολη; Ήταν η χειρότερη διαιτησία της ιστορίας του ποδοσφαίρου γενικότερα, όχι μόνο του ελληνικού. Χρειάζεται έρευνα για να καταλάβω τι έκανε ο Ιωαννίδης στο Βέροια – Ολυμπιακός; Χρειάζομαι έρευνα για να καταλάβω τι έγινε όταν αλλάζουν ξαφνικά τέσσερις παίκτες ενδεκάδας; Τελικά χρειάζεται και την έκανε η κυρία Σπανού.

Η διαφορά της επιτροπής δεοντολογίας με το ποινικό δικαστήριο, είναι η ικανότητα να καταδικάζεις μέσω ενδείξεων. Οι οποίες εδώ στη περίπτωσή μας, χαρακτηρίζονται σφοδρές.

Μία επιτροπή, εναρμονισμένη με το πειθαρχικό δίκαιο της ΟΥΕΦΑ, η οποία εννοείται πως δεν περιμένει να πιάσει κάποιον στα πράσα για να τον καταδικάσει. Δεν καταδίκασε έτσι την Μπεσίκτας, δεν καταδίκασε έτσι τη Μέταλιστ. Οι ενδείξεις ήταν αρκετές.

Η ερευνήτρια κ. Σπανού, δεν μπορεί να μην ενημέρωσε την πρόεδρο της επιτροπής για την πορεία των ενεργειών της. Προφανώς και η υπόθεση είναι δεμένη και το καταλαβαίνουμε από το πολύ απλό πράγμα. Την καταγραφή των όσων ζήσαμε με νομικούς όρους.

Μέσα σε όλα, στην εποχή που η δική μου ομάδα κατηγορήθηκε για πολυιδιοκτησία με ομάδα που δεν έχει μισή της μετοχή και δεν την κέρδισε στον αγωνιστικό χώρο, η κ. Σπανού καταγράφει εννέα συνεργαζόμενες ομάδες με τον Ολυμπιακό. Δηλαδή 18 φιλικά, συν δύο Σπάθες, δύο Ιωαννίδηδες και έναν Παπά και το πρωτάθλημα κλείδωνα με 2,5 παιχνίδια. Μήπως δεν τα ξέραμε; Μήπως δεν τα ζήσαμε;

Εγώ δεν πιστεύω πως ο Ολυμπιακός θα τη γλιτώσει από τη Δεοντολογίας γιατί η υπόθεση είναι δεμένη. Εκεί που θα δημιουργηθεί θέμα, είναι στη δευτεροβάθμια της ΕΠΟ. Μας έχουν δώσει δείγματα γραφής. Το ερωτηματικό είναι ένα. «Πόσο μπορούν να εκτεθούν για να κάνουν το άσπρο, μαύρο»;

Το ίδιο ισχύει και για την ΟΥΕΦΑ εννοείται, εφόσον ο Ολυμπιακός καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό. Είναι υποχρεωμένη να τον τελειώσει ευρωπαϊκά, όπως έκανε πχ με τον Αχιλλέα Μπέο και τον Ολυμπιακό Βόλου.

Και τι σημαίνει πως υπάρχει Θεοδωρίδης εκεί; Δυνατό στέλεχος, έχει τον τρόπο, αλλά πόσο να εκτεθεί σε έναν τόσο μεγάλο οργανισμό. Να μπει μπροστά για να θέσει σε κίνδυνο την παρουσία του στην ΟΥΕΦΑ;

Από τις διαρροές που βγάζουν φαίνεται και η αμηχανία τους. Θα πάνε στο CAS να ρίξουν τον ΠΑΟΚ, κάτι που δεν έχει καμία νομική βάση. Εκεί δεν υπάρχει Αυγενάκης. Έχει εξεταστεί η υπόθεση του Ολυμπιακός – Ατρόμητος στο CAS. E και; Μόνο αυτή είναι ή αυτή δεν μπορεί να επανέλθει στο προσκήνιο με νέα στοιχεία;

Είναι λάθος να λέμε πως δεν πέφτει ο Ολυμπιακός. Βάσει νόμου πέφτει και παραπέφτει. Και εφόσον οι διαδικασίες προχωρήσουν και δεν καταρριφθεί τίποτα από τα όσα χρεώνει η κ. Σπανού, πρέπει να πέσει.

Καλό στους εαυτούς τους θα κάνουν. Γιατί έτσι όπως έχουν μάθει έχουν δημιουργήσει μία νοοτροπία άρρωστη που δεν έχει καμία ποδοσφαιρική βάση.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ το Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός που το έβλεπα στο Ηράκλειο γιατί την επομένη παίζαμε με τον Εργοτέλη. Ήμουν με τον Τσορμπατζόγλου και τραβούσαμε τα μαλλιά μας. Γύρω μας, μόνο Ολυμπιακοί που θεωρούσαν φυσιολογικό αυτό που συνέβαινε.

Για αυτό λοιπόν πέστε, για να αλλάξετε και μυαλά. Δεν είστε ούτε το κέντρο του κόσμου, ούτε σας έχει ανάγκη κανένας. Αντιθέτως.

Γιατί να μην υποβιβαστεί όταν η υπόθεση είναι δεμένη;
EVENTS