MENU

Το SDNA αποκάλυψε τη Δευτέρα (13/1) το έγγραφο-βόμβα της FIFA στην ΕΠΟ, που κάνει λόγο για οριστική τιμωρία απαγόρευσης μεταγραφών σε Άρη και Ασπρόπυργο, εφόσον δεν καλύψουν τις οφειλές που τους ακολουθούσαν από το παρελθόν. 

Δυσκολότερα φυσικά τα πράγματα είναι για τους "κίτρινους", μιας και καλούνται να πληρώσουν συνολικά περισσότερα από 1 εκατ. ευρώ, για τέσσερις διαφορετικές υποθέσεις (Σιστόν, Πορτίγιο, Ούμπιδες και ο μάνατζέρ του), που αφορούσαν την παλιά ΠΑΕ. 

Όσο για τον Ασπρόπυργο, η οφειλή ήταν αρκετά μικρότερη και όπως αναφέρει στο SDNA ο πρόεδρος του αθηναϊκού συλλόγου που συμμετέχει στη Football League, Γιάννης Μελετίου, έχει ήδη καλυφθεί και περιμένει πλέον να αρθεί κι επισήμως η απαγόρευση μεταγραφών για την ομάδα του. 

«Το ποσό που κληθήκαμε να πληρώσουμε έφτανε συνολικά στις 30.000 ευρώ, μαζί με τους τόκους που υπήρχαν και το πρόστιμο της FIFA, ύψους περίπου 5.000 φράγκων. Η καταγγελία είχε γίνει από τον παλιό ποδοσφαιριστή του Ασπροπύργου, Φερνάρντο Αριέλ Μπραντάν, που είχε αποκτηθεί το 2009. Εμείς φυσικά δεν γνωρίζαμε για την ύπαρξη της συγκεκριμένης υπόθεσης και στην επικοινωνία που είχαμε με τα μέλη της διοίκησης της παλιάς ΠΑΕ, δεν μας ειπώθηκε ποτέ κάτι σχετικό», αναφέρει στο αρχικό του σχόλιο ο κ.Μελετίου. 

«Η ομάδα από τότε έχει αλλάξει ΑΦΜ, έχει ελαφρώς διαφοροποιημένο σήμα, μιλάμε δηλαδή, οικονομικά για μία διαφορετική ΠΑΕ. Παρά ταύτα, μόλις ενημερωθήκαμε σχετικά από τη FIFA, από τον περασμένο Οκτώβριο, στην αλληλογραφία που είχαμε, μας ανέφεραν ότι μας θεωρούν συνέχεια της παλιάς ομάδας. Αυτό φυσικά μπορεί να προκαλέσει τεράστια προβλήματα στη συνέχεια και σε πολλές ομάδες ακόμα. Μόνο στην κατηγορία μας, δείτε πόσες ΠΑΕ έχουν αλλάξει ΑΦΜ τα τελευταία χρόνια. Αν εμφανιστούν από το... πουθενά παλιές οφειλές, το πρωτάθλημα θα τιναχτεί στον αέρα. Είναι πάρα πολύ σοβαρό το θέμα». 

Για να καταλήξει λέγοντας πως: «Το χρέος εξοφλήθηκε ήδη από χθες και περιμένουμε να γίνει άμεσα η άρση της απαγόρευσης μεταγραφών. Είμαι αισιόδοξος ότι αυτό θα συμβεί τα προσεχή 24ωρα και θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε τα οχτώ νέα μεταγραφικά μας αποκτήματα από το προσεχές παιχνίδι με την Καβάλα». 

Εκείνο που αρχικά θα πρέπει να σημειώσουμε από όσα αναφέρει ο ισχυρός άνδρας του Ασπροπύργου, είναι ότι πλέον δημιουργείται ένα σοβαρό δεδικασμένο, από τη στιγμή που ήδη ο αθηναϊκός σύλλογος με την κίνησή του να πληρώσει την παλιά οφειλή, ώστε να... ξεμπλοκάρουν οι μεταγραφές του, αποδέχεται ουσιαστικά -μη μπορώντας να πράξει διαφορετικά τη δεδομένη στιγμή- ότι αποτελεί συνέχεια της παλιάς ομάδας. 

Εξίσου όμως σημαντικό, από όσα μας είπε ο κ.Μελετίου, είναι η απάντηση που επισήμως έδωσε η FIFA, ότι η παγκόσμια ομοσπονδία δεν αναγνωρίζει την αλλαγή ΑΦΜ και συνεχίζει να θεωρεί τις σημερινές ομάδες, ως συνέχεια των παλιών ΠΑΕ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τυχόν οφειλές που μπορεί να υπήρχαν. 

«Πληρώσαμε για να αρθεί το ban, η FIFA μας θεωρεί συνέχεια της παλιάς ομάδας»
EVENTS