MENU

Διαβάστε παρακάτω αποσπάσματα από την αρθρογραφία αθλητικών εφημερίδων και του διαδικτύου...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΡΕΤΗΣ - LIVE SPORT

Όταν δέχεσαι για πρώτη φορά στην ιστορία σου 4-0 από την ΑΕΚ εκτός έδρας και μετά το 2-0 μοιάζεις με παιδική ομάδα που τρέχει στα... χαμένα, αντιλαμβάνεται για πολλοστή φορά ο καθένας πόσο soft πνευματικά είσαι ως ομάδα! Μία ομάδα σωστά στημένη στο πρώτο ημίχρονο, από την οποία έλειπαν οι καλές επιλογές στην τελική πάσα και στην τελική προσπάθεια, μετατράπηκε σε έρμαιο των διαθέσεων της ΑΕΚ μετά το 2-00 του εξωπραγματικού Γιόβιτς στο 59'. Θα μπορούσε α ηττηθεί και με 5-0 ή 6-0 ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έδειξε χθες κυρίως πόσο πολύ πάσχει από έλλειψη προσωπικοτήτων. 

Δυστυχώς για τους Πράσινους, παίκτες με ισχυρή προσωπικότητα δεν είναι ούτε ο Τεττέη ούτε ο Παντελίδης, ούτε ο Αντίνο. Αλλά αποδείχθηκε και κάτι άλλο χθες. Πόσο μεγάλη ανάγκη έχουν οι Πράσινοι από δύο ηγετικούς στόπερ. Διότι και οι τέσσερις που διαθέτουν είναι μετρίου επιπέδου για ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό και να διεκδικήσει το Κύπελλο και μία καλή πορεία στην Ευρώπη. Προφανώς έχει ευθύνες και ο Μπενίτεθ. Πίστεψε περισσότερο από όσο έπρεπε στις φυσικές αντοχές της ομάδες του. Έκανε λάθος με τον Γεντβάι, έπρεπε να έχει αλλάξει νωρίτερα τον Κροάτη... Το πρότζεκτ της μεγάλης αλλαγής έχει στο επίκεντρο τον Μπενίτεθ, οι μεταγραφές είναι σε εξέλιξη και αυτοί οι παίκτες δεν έχουν τιμωρηθεί με πρόστιμο. Είναι από τους "χαϊδεμένους" της Super League.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΕΛΑΚΗΣ - SPORTDAY

Ο Λούκα Γιόβιτς πήρε τον Παναθηναϊκό και τον σήκωσε. Τρία του είχε βάλει στο πρώτο παιχνίδι, άλλα τέσσερα χτες το βράδυ και τον παρέδωσε στη χλεύη όχι των αντιπάλων του, αλλά των ίδιων των οπαδών του. Διότι ήταν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού αυτοί που σιχτίριζαν για την υποτονική εμφάνιση της ομάδας τους που δεν έδειξε ότι μπήκε στο γήπεδο με τη διάθεση να παλέψει στα γεμάτα. με μία-δύο χτυπητές εξαιρέσεις, η ομάδα του Μπενίτεθ έμοιαζε παραδομένη στη μοίρα της με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Σαν να ήξερε τι πρόκειται να της συμβεί και δεν είχε τα κουράγια να αντιδράσει. με τρία πλασέ σχεδόν από το ύψος της μικρής περιοχής, ο Γιόβιτς ξέκανε τον Παναθηναϊκό και απογοήτευση τον Γιάννη Αλαφούζο που έχει ανοίξει το πουγκί του προκειμένου να αναμορφώσει μία ομάδα που παίζει λες και δεν έχει τη δύναμη αλλά και τη διάθεση να ανακάμψει. 

Κατά τη γνώμη μου το θέμα δεν είναι το καλό ποδόσφαιρο που έπαιξε η ΑΕΚ. Ήταν η αδυναμία των Πρασίνων να παρουσιαστούν ως μεγάλη ομάδα μέσα στο γήπεδο. Το δε κέντρο της άμυνάς τους ήταν για τα πανηγύρια... Η ΑΕΚ έκανε παρέλαση και με την ευρεία νίκη της επούλωσε τις πληγές που είχε ανοίξει ο αποκλεισμός στο Κύπελλο από τον ΟΦΗ. Ο Παναθηναϊκός που τον σκόρπισε ο Γιόβιτς στα... τέσσερα σημεία του ορίζοντα, ήταν για τα ποδοσφαιρικά πανηγύρια.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ – ΩΡΑ

Είναι πραγματικά ιστορικό αυτό που έγινε. Και φυσικά έμοιαζε και το πάρτι της ζωής μας στο δεύτερο ημίχρονο, όταν έκανε η ΑΕΚ τα πάντα σωστά και εξαιρετικά και ο Γιόβιτς δεν σταματούσε να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Αν μάλιστα η ΑΕΚ ήταν λίγο πιο προσεκτική, είτε όταν ακόμα ήταν μέσα στο γήπεδο ο Γιόβιτς, είτε όταν βγήκε, θα είχε φτάσει και σε πέμπτο γκολ. Βεβαίως, η αλήθεια είναι πως το πρώτο ημίχρονο, είχε μια εντελώς διαφορετική εικόνα. Όμως ακόμα και σ’ αυτή τη διαφορετική εικόνα, με την ΑΕΚ να ταλαιπωρείται από το πρέσινγκ του Παναθηναϊκού, ο Γιόβιτς είχε και πάλι βρει τρόπο για να σκοράρει. Και μάλιστα με μια επίθεση ακριβώς όπως την είχε σχεδιάσει ο Νίκολιτς στις προπονήσεις. Με τον Βάργκα να μπερδεύει τους δύο στόπερ και τον Γιόβιτς να βγαίνει σε θέση βολής.

Όμως στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ έκανε τα πράγματα σωστά. Και οι αλλαγές που έκανε ο Νίκολιτς ήταν ακριβώς αυτές που έπρεπε, προκειμένου να μπορέσει να στήσει ένα πάρτι, απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που μόλις δέχτηκε δεύτερο γκολ, παραδόθηκε. Για να ξέρουμε και τι λέμε, η ΑΕΚ δεν κέρδισε κάτι χθες. Εκτός από ένα πράγμα. Την αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία της. Επίσης, όμως, έζησε και ένα βράδυ που ήταν ιστορικό.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΓΛΙΔΗΣ - ΦΩΣ

Έφτασε τελικά η εποχή για τους δύο τελευταίους αγώνες του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ και πολλοί έχουν εστιάσει στην αγωνιστική κατάσταση της Λεβερκούζεν και του Άγιαξ. Εδώ και μήνες είχαμε αναφέρει επανειλημμένως ότι θα είχε σημασία πώς θα βρει ο Ολυμπιακός τις δύο αντιπάλους του στους αγώνες που θα είναι οι καθοριστικότεροι για την πρόκριση στα νοκ άουτ. Η Λεβερκούζεν είχε μία έξοχη περίοδο σε απόδοση και αποτελέσματα, αλλά τώρα είναι στη χειρότερη φάση της σε ολόκληρη τη σεζόν. Ο Άγιαξ είχε μόνο κάποιες εκλάμψεις και δεν έχει συνέλθει παρά τις αλλαγές που κάνει σε διάφορα καίρια πόστα. Από αυτήν την άποψη, τα νέα είναι ευχάριστα για τους νταμπλούχους και την προσπάθειά τους να βρεθούν στην 24άδα.

Εννοείται πως και ο Ολυμπιακός δεν διανύει τις καλύτερες μέρες του σε απόδοση και αποτελέσματα. Υπάρχει, ωστόσο, ένα είδος βεβαιότητας πως θα παρουσιαστεί πανέτοιμος και αποφασιστικός σε αυτά τα δύο ματς. Και κυρίως στο πρώτο, ώστε να πάρει το αποτέλεσμα που θα κάνει και την αναμέτρηση στο Άμστερνταμ να έχει σημασία. Πάντα ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εμφανίζεται διαφορετικός και με ενέργεια όταν παίζει στην Ευρώπη. Αλλάζει πρόσωπο και δίνει τα πάντα.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΠΕΤΟΠΟΥΛΟΣ – ΤΑ ΝΕΑ

Στην Ελλάδα έχουμε και μεταγραφικό παζάρι. Αυτό ζεστάθηκε με την απόκτηση του Αργεντινού εξτρέμ Σαντίνο Αντίνο από τον Παναθηναϊκό που χρυσοπλήρωσε τη Γοδόι Κρουζ: τα ρεπορτάζ αναφέρουν πως για τον παίκτη ξοδεύτηκαν χρήματα ανάλογα με αυτά που έδωσε κάποτε ο ΠΑΟ για να αποκτήσει τον Τζιμπρίλ Σισέ, καθώς πέρα από τα χρήματα που πήρε η ομάδα της Αργεντινής, υπήρξε υπέρογκη και η αμοιβή των ατζέντηδων. Τον παίκτη ως γνωστόν προσπάθησε να αποκτήσει ο Ολυμπιακός το περασμένο καλοκαίρι. Εμφανώς αυτοί που δεν κατάφεραν να πείσουν τον Ολυμπιακό να ξοδέψει σχεδόν 15 εκατομμύρια για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή (τόσα ζητούσαν τότε η Γοδόι και οι εκπρόσωποί του) κατάφεραν να πείσουν τον Παναθηναϊκό να πληρώσει λιγότερα μεν, πάντα πολλά, για να αποκτήσει τον παίκτη. Ο ΠΑΟ προβάλλει την απόκτηση του παίκτη και ως επικοινωνιακή νίκη: δεν είναι παράξενο, καθώς ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη από νίκες ακόμα και επικοινωνιακές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

*Για να διαβάσετε ολόκληρο ένα άρθρο θα πρέπει να απευθυνθείτε στο περίπτερο της γειτονιάς σας. Ενισχύοντας την εφημερίδα που εκτιμάτε περισσότερο, δίνετε πνοή στην πολυφωνία του Τύπου.

Πρωινός Τύπος (19/1): «Χωρίς προσωπικότητες ο Παναθηναϊκός - Το πάρτι της ζωής της έκανε η ΑΕΚ»